Ενισχυτής μπάσου για εξάσκηση

misfits2609

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα.
Πριν 2 χρόνια τέτοια εποχή, στα 48 μου, αποφάσισα για πρώτη φορά στη ζωή μου, να ασχοληθώ ενεργά με ένα μουσικό όργανο. Και μάλιστα αυτό που πάντα μου άρεσε ο ήχος του, το ηλεκτρικό μπάσο. Έτσι αγόρασα ένα σετ, μαζί με ενισχυτή, από τα πιο φθηνά, καθώς δεν ήξερα αν θα καταφέρω να μάθω (ούτε τις νότες δεν ήξερα πριν το πάρω) και αν θα κατέληγε να στολίσει το σαλόνι ή καμιά ντουλάπα.
Τώρα 2 χρόνια μετά, κάτι έχω μάθει, παίζω κάτι λίγο όποτε μπορώ και το ευχαριστιέμαι που λένε, ενώ παίζω και 1-2 τραγούδια με τον γιο μου μαζί (παίζει ηλεκτική κιθάρα, αλλά αυτός ξέρει!).
Γλυκάθηκα επομένως, οπότε είμαι αρχικά σε αναζήτηση μεγαλύτερου ενισχυτή. Αυτός που υπήρχε στο πακέτο είναι ένας (κατά δήλωση του) 10W, o "NEO B-10" της GEWA. (Παρεμπιπτόντως, όλο το σετ είναι GEWA, το μπάσο είναι το VGS -RCB100). Θέλω έναν μεγαλύτερο ενισχυτή, αλλά αν γίνεται να είναι μικρός σε διαστάσεις.
Έχω δει τον VOX VX50BA. Ποια είναι η γνώμη σας?
Επίσης ποια είναι η γνώμη σας για modeling ενισχυτές? Έχω δει τον MOOER Hornet 30W, για τον οποίο αναφέρεται ότι είναι ενισχυτής κιθάρας και μπάσου. Ισχύει κάτι τέτοιο? Αν ναι, αποδίδει σωστά τον ήχου του μπάσου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και για τις προτάσεις σας.

Καταρχάς καλωσόρισες. Και οι δύο που πόσταρες -διαφορετικής φιλοσοφίας ο ένας από τον άλλο- την δουλειά θα την κάνουν. Δηλαδή θα ακουστούν πιο δυνατά και μάλλον καλύτερα απ' αυτόν που έχεις. Βέβαια κανείς από τους δύο δεν με ενθουσιάζει για να σου πω την αλήθεια- ιδιαίτερα ο 30W- μπάσο είναι θέλει και Watts και να "κουνήσει" αέρα. Αποσαφηνίζω ότι δεν έχω ακούσει κανέναν από τους δύο και βλέπω ότι o Vox είναι με κάτι υβριδικές λάμπες - Nutube- που δηλώνω για αυτές πλήρη άγνοια. Όποιος γνωρίζει να μας διαφωτίσει.

Η άποψη μου είναι ότι αφού είσαι έτοιμος να κάνεις το "άλμα", να κοιτούσες την παλιά, καλή, δοκιμασμένη και κυρίως πανάλαφρη λύση του Markbass Micromark 801 (6,6 kg). Εξαιρετικό EQ, ηχείο νεοδυμίου και 60W.
Είναι περί τα 60 ευρώ ακριβότερος από τον Vox (στον thomann), αλλά είναι πιο "ενισχυτής", σε σχέση με τους άλλους δύο.

@Terry RoscoeBeck5 επειδη τον συγκεκριμένο Markbass τον είχα προσέξει και εγώ αλλά δεν τον έχω ακούσει, το 8αρι ηχείο πως τα πάει? Γενικά μιλώντας θα με ανησυχούσε...

@Terry RoscoeBeck5 επειδη τον συγκεκριμένο Markbass τον είχα προσέξει και εγώ αλλά δεν τον έχω ακούσει, το 8αρι ηχείο πως τα πάει? Γενικά μιλώντας θα με ανησυχούσε...
Το 8αρι είναι... 8αρι. Αν εννοείς να σου δίνει άπλα στον ήχο, ε δεν υπάρχουν απαιτήσεις από ένα 8αρι. Κατά τα άλλα θα σε βγάλει μια χαρά για μελέτη και άντε μια χαλαρή πρόβα ή gig με μη "κανιβάλους" - κάτι ακουστικού προσανατολισμού ας πούμε.

Τσέκαρε και τον Ampeg RB-110 με το 10αρι ηχείο
Το 10αρι ηχείο σαφέστατα καλύτερη περίπτωση. Απλά ο συγκεκριμένος είναι λίγο άνω των 10 κιλών (βέβαια δεν είναι "τραγικό" βάρος) και αν κατάλαβα καλά ο ΟP θέλει κάτι ελαφρύ.

Καλησπέρα, σας ευχαριστώ για τις προτάσεις. Λόγω έλλειψης χώρου, όπως είχα δηλώσει και από την αρχή. τελικά παράγγειλα τον Markbass Micromark 801.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back