Κιθάρες στο στούντιο και OCD.

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 81
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 3K
Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Μαγκούφης.
Staff member
Πόντοι
1,788
Αφού αλλάχτηκαν χορδές στο σύνολο των κιθαρών με γυάλισμα σώματος και conditioner στα fretboards πήρα την απόφαση να μπουν στις θήκες τους. Gibsons USA στις βαλίτσες τους και στο original bags, USA strat το ίδιο.

Για τα φθηνότερα μοντέλα (που πλέον δεν είναι φθηνά),  ήτοι baja tela, fender Japan, epi Standard plus, επιλέχθηκαν μαλακές θήκες που να χώραν στις βάσεις. 

Σε λίγο θα μπουν και στην Aria jazz box και στην 335 dot cherry. 

Μπορεί να είναι λίγο υπερβολή,  αλλά τώρα είμαι πιο ήρεμος ?

instasize_240928124420.jpg

instasize_240928124436.jpg

instasize_240928124503.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Oλοκληρωθηκε το πρότζεκτ..

Εκτός θήκης έμειναν οι soundsation, οι Harley Benton και οι squire., και οι κλασική,  η resonator  και η ηλεκτροκλασσικη.

20240928_150628.jpg

Α και για να πιάνει  η  στενοχώρια τον  @Terry RoscoeBeck5, μόλις μπήκε στη θήκη και το Fender jazz bass ?
No worries κ. συνήγορε. Και εδώ μια από τα ίδια... Στη θήκη μέχρι νεωτέρας ?

No worries κ. συνήγορε. Και εδώ μια από τα ίδια... Στη θήκη μέχρι νεωτέρας ?
Όχι δεν με πειράζει να τα βγάζω. 

Πιο όμορφες ήταν στο stand,  αλλά πιο εκτεθειμένες. 

Πιο όμορφες ήταν στο stand,  αλλά πιο εκτεθειμένες
Προφανώς, αλλά μετά χρειάζεται πολύ ξεσκονόπανο - άσε δεν είμαστε για τέτοια. ?

Ρε συ τις κιθαρες τις εχουμε για να τις ΒΛΕΠΟΥΜΕ....τι τους εβαλες Θηκες? τις ΘΗΚΕΣ θα γλιεπΣ?...σαν να παντΡεφΤικες την 

il_fullxfull.718638861_5dpw_1024x1024@2x.jpg

και να της εβαλες ΜΠΟΥΡΓΚΑ ενα πραμα....? 

Σε τι?

Στις ΑΠΟΛΥΤΕΣ συνθηκες καθαριοτητας, θερμοκρασιας και υγρασιας που ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι εχεις στο παλατι σου?
1.Σκόνη.

2. Πιθανό μελλοντικο σφάλμα καθαρίστριας .

3. Πιθανό μελλοντικό σφάλμα δικό μου.

4. Παρατήρησα μια γρηγορότερα οξείδωση των χορδών όταν είναι εκτός θήκης. 

Φυσικά είναι πιο ωραίες έξω,  αλλά έτσι κοιμάμαι πιο ήσυχος. 

Αν τις βαρεθώ έτσι,  τις ξαναβάζω. 

Εσχος
Ομοίως με ανώτερο.

1.Σκόνη.

2. Πιθανό μελλοντικο σφάλμα καθαρίστριας .

3. Πιθανό μελλοντικό σφάλμα δικό μου.

4. Παρατήρησα μια γρηγορότερα οξείδωση των χορδών όταν είναι εκτός θήκης. 

Φυσικά είναι πιο ωραίες έξω,  αλλά έτσι κοιμάμαι πιο ήσυχος. 

Αν τις βαρεθώ έτσι,  τις ξαναβάζω. 

Ομοίως με ανώτερο.
1. Ξεσκονοπανο

2. Δεν υπάρχει 

3. Με σφαλματα μαθαινεις

4. Δεν με ενοχλει

Εχω δυο μονιμως σε θηκες.

Η μια εχει να παιξει 14 μηνες.

Η αλλη είναι καινούργιο κοσκινακι ακομα...

Καθε φορα που λεω να ανοιξω θηκη να παιξω μια λεω ασε θα παρω μια απο τις εξω

Εγώ σε καταλαβαίνω @LK. Σαφέστατα και οι χορδές οξειδώνονται γρηγορότερα όταν οι κιθάρες είναι εκτεθειμένες σε σκόνη και υγρασία. Και έχεις και… ουκ ολίγες, άρα η επιλογή ήταν μονόδρομος για εσένα. Έχω και εγώ συνθήκες αρκετής σκόνης και υγρασίας εδώ κάτω, άρα έπρεπε να βρω και εγώ μια λύση. 

Αυτό είναι ένα από τα δυο έπιπλα που παραγγείλαμε, στο σαλόνι, για τον κιθαριστικό μου εξοπλισμό. Ένα για τις κιθάρες και ένα για όλα τα υπόλοιπα.

IMG_4520.jpeg

IMG_4521.jpeg

Εγώ σε καταλαβαίνω @LK. Σαφέστατα και οι χορδές οξειδώνονται γρηγορότερα όταν οι κιθάρες είναι εκτεθειμένες σε σκόνη και υγρασία. Και έχεις και… ουκ ολίγες, άρα η επιλογή ήταν μονόδρομος για εσένα. Έχω και εγώ συνθήκες αρκετής σκόνης και υγρασίας εδώ κάτω, άρα έπρεπε να βρω και εγώ μια λύση. 

Αυτό είναι ένα από τα δυο έπιπλα που παραγγείλαμε, στο σαλόνι, για τον κιθαριστικό μου εξοπλισμό. Ένα για τις κιθάρες και ένα για όλα τα υπόλοιπα.

Προβολή συνημμένου 47450

Προβολή συνημμένου 47451
Μία από τα ίδια.

Εγώ την έκανα 2 μέτρα και κάτι ψιλά.

Τέρμα κάτω η κεφαλή δίπλα της το μεγάφωνο,άλλα δύο ράφια για εργαλεία περαλιερα και πιο πάνω οι κιθάρες.

Στη πόρτα έβαλα ένα διπλό γάντζο (αυτόν που βάζουν για τα μπουφάν) και κρεμάω τα καλώδια.

Καθε φορα που λεω να ανοιξω θηκη να παιξω μια λεω ασε θα παρω μια απο τις εξω
Τέτοια θέματα δεν έχω. 

Το αντίθετο θα έλεγα. 

Όσες πιο λίγες βλέπω τόσο λιγότερο μου αποσπάται η προσοχή και επικεντρώνομσι σε αυτή που χρησιμοποιώ.

Υποψιν οτι αν εχεις πολλες κιθαρες και αφησεις καποια σε κλειστη θηκη για μηνες, μπορει να συμβει καποιο gassing με τα πλαστικα απο pickguard κτλ και να παθει ιστορια η κιθαρα, το εχω παθει εγω σε μια Gibson και τρομαξα να το διορθωσω, μαγνητες ταστα και κατι αλλα μεταλικα ειχαν γινει σαν Green Goblin...!

Οποτε ανα μερικους μηνες καλο αερισμα!

Υποψιν οτι αν εχεις πολλες κιθαρες και αφησεις καποια σε κλειστη θηκη για μηνες, μπορει να συμβει καποιο gassing με τα πλαστικα απο pickguard κτλ και να παθει ιστορια η κιθαρα, το εχω παθει εγω σε μια Gibson και τρομαξα να το διορθωσω...!

Οποτε ανα μερικους μηνες καλο αερισμα!
Είσαι υπέρ ή κατά της θήκης γενικά. Για το studio όχι για το προφανές για μεταφορά. 

Συγνωμη που επεμβαινω, αλλα εμφανισιακα .......χαλια.

Πως το αντεχεις;?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back