Μετασχηματιστής για mooer ultra drive mkii

Makis.man

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Καλησπέρα , πήρα το πετάλι για την κόρη μου (πρώτη ενασχόληση με κιθάρα) .Εγώ δεν έχω καμία σχέση με μουσικά όργανα . Δεν υπήρχε μετασχηματιστής στη συσκευασία και προφανώς πρέπει να αγοράσω .Στη συσκευή γράφει 9v , 6mA . Πρέπει να πάρω κάποιον συγκεκριμένο ή οποιονδήποτε του εμπορίου με αυτά τα χαρακτηριστικά ? Έχετε υπόψη να μου προτείνετε κάποιον. Ευχαριστώ

Οκ ευχαριστώ. Δε βλέπω όμως να λειτουργεί το πετάλι . Υπάρχει περίπτωση να είναι ελλατωματικο ? Μήπως δεν έχω κάνει κάτι καλά ? Σύνδεση κιθάρα στο input και ηχείο στο output. 

Διαβάζω τις απορίες σου και σκέφτομαι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνεις λάθος, οπότε σου προτείνω να δεις αυτό το βιντεο: 

Αν δεν βγάλεις ακρη εδώ είμαστε.

Οκ ευχαριστώ. Δε βλέπω όμως να λειτουργεί το πετάλι . Υπάρχει περίπτωση να είναι ελλατωματικο ? Μήπως δεν έχω κάνει κάτι καλά ? Σύνδεση κιθάρα στο input και ηχείο στο output. 
Αν δεν έχεις τροφοδοτικό πως θα λειτουργήσει;

Ωραία,

Αν έχεις συνδέσει το πετάλι στο ρεύμα, το καλώδιο της κιθάρας στο input τότε πατώντας το footswitch θα πρέπει να ανάβει και μαζί να ανάβει το κόκκινο λαμπάκι. Αν δεν ανάβει, και δεν χρησιμοποιείς το τροφοδοτικό που σου έστειλαν παραπάνω τότε υπάρχουν 2 ερμηνείες:

Έχεις δώσει παραπάνω volt και το έκαψες ή το τροφοδοτείς με λιγότερα και δεν ανέβει.

Άλλη λύση, αν έχεις τροφοδοτικό που αλλάζει η πολικότητα τότε ίσως το έχεις συνδέσει με ανάποδη πολικότητα.

Αν θες στειλε καμια φωτογραφια όπως τα εχεις συνδέσει και το τροφοδοτικό για να δουμε τι παίζει.

Επειδή είμαι στη δουλειά τώρα , επιφυλάσσομαι για φωτό το βράδυ . Πάντως το σύνδεσα με την πολικότητα που δίνει το τροφοδοτικό δεν έχω πειράξει κάτι . Το τροφοδοτικό είναι 9volto ,το πήρα από κατάστημα μουσικών οργάνων και τους είπα το μοντέλο . Δεν άναψε κανένα λαμπάκι. Όταν το έχω ξεπατημενο ,ο ήχος δεν μεταφέρεται στο ηχείο, όταν το πατάω ο ήχος μεταφέρεται αλλά δεν ανάβει λαμπάκι ούτε επιδρά στον ηχο

Όταν το έχω ξεπατημενο ,ο ήχος δεν μεταφέρεται στο ηχείο, όταν το πατάω ο ήχος μεταφέρεται αλλά δεν ανάβει λαμπάκι ούτε επιδρά στον ηχο

Στην πραγματικότητα γίνεται το ανάποδο από αυτό που λες, δηλαδή όταν το έχεις ενεργοποιημένο σου κλείνει τον ήχο (ειτε γιατί είναι χαλασμένο είτε γιατί δεν είναι σωστό το τροφοδοτικό) και όταν το απενεργοποιείς ο ήχος βγαίνει από το ηχείο χωρίς επίδραση σαν να μην υπάρχει το πετάλι γιατί το πετάλι έχει bypass κύκλωμα.

Στείλε φωτό του τροφοδοτικού, να τσεκάρουμε την πολικότητα (αν και αμφιβάλλω ότι είναι ανάποδη η πολικότητα, συνήθως τα περισσότερα πετάλια, όπως και το δικό σου έχουν αρνητική πολικότητα στο κέντρο και τα τροφοδοτικά που πουλάνε συνήθως τα μουσικά καταστήματα έχουν αυτή την πολικότητα). Παρόλα αυτά στείλε φωτογραφιες του τροφοδοτικού.

Επίσης το συγκεκριμένο πεταλάκι δεν χρειάζεται να το έχεις συνδεδεμένο με κιθάρα και ενισχυτή για να ανάψει το λαμπάκι. Μπορείς δηλαδή να το πας στο κατάστημα μουσικών οργάνων που αγόρασες το τροφοδοτικό  ή οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών και να το συνδέσεις με τροφοδοτικό και να δεις αν ανάβει όταν το ενεργοποιείς.

Το πιο πιθανό είναι λάθος τροφοδοτικό με λίγα αμπέρ. Πήγαινε στο κατάστημα με το πετάλι και δοκίμασε το με άλλο μέχρι να ανάψει το λαμπάκι. 

Το πιο πιθανό είναι λάθος τροφοδοτικό με λίγα αμπέρ. Πήγαινε στο κατάστημα με το πετάλι και δοκίμασε το με άλλο μέχρι να ανάψει το λαμπάκι. 
Του έγραψα ήδη ποιο τροφοδοτικό είναι προτεινόμενο για το πετάλι του, και του έβαλα και λινκ από που να το αγοράσει. 

Δυστυχώς στο τοπικό κατάστημα μουσικών οργάνων που πήγα δεν είχαν αυτό που μου προτείνες και μου έδωσαν έναν άλλο ,αλλά μου είπαν ότι κάνει και αυτός . Ευελπιστώ στο να είναι ανάποδα η πολικότητα .Από ότι είδα στο πετάλι είναι (+) έξω , (-) μέσα  . Νομίζω κατά 90% ότι στο τροφοδοτικό είναι ανάποδα . 

Τα πετάλια τύπου od/distortion δεν είναι και τόσο ενεργοβόρα ώστα να απαιτούν πολλά mA που το τροφοδοτικό να μην μπορεί να τα δώσει, συνήθως πετάλια όπως delay-looper και τέτοια απαιτούν πιο πολλά mA. Δεν νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα. Ωστόσο συμφωνώ 100% να πάει με το πετάλι σε κατάστημα να το δοκιμάσει. Μάλλον είναι η πολικότητα ανάποδα...

Παιδιά χίλια ευχαριστώ . Τελικά έφταιγε η πολικότητα . Που να φανταστώ .Μέχρι τώρα νόμιζα ότι αυτές οι συνδεσμολογίες είναι fix. Τώρα ένα θεματακι που έχω είναι ένα μικρό βουητό ,πιθανόν απ'ότι διάβασα να ευθύνεται το τροφοδοτικό . Μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό ή να κοιτάξω για πιο αξιόπιστο τροφοδοτικό ( αυτό που μου προτείνατε)

Μην πάρεις τροφοδοτικό που δεν είναι σχεδιασμένο για πετάλια. Τα περισσότερα έχουν και μεταβλητό βολτάζ (που αν τα μετρήσεις είναι όχι αυτό που έχεις βάλει). Τα νέα Boss psa είναι σταμπιλαρισμένα 9v αθόρυβα. Θα μου πεις να δώσω παραπάνω απ’ όσο κάνει το πετάλι; Θα το έχεις όμως αξιόπιστο κσι για τα επόμενα. Και αν θυμάμαι καλά είναι και 500+ mv που θα μπορείς να δώσεις ρεύμα και σε πολλά άλλα. 

Μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό ή να κοιτάξω για πιο αξιόπιστο τροφοδοτικό ( αυτό που μου προτείνατε)
Καλύτερα να πάρεις αυτό που σου προτείνει ο κατασκευαστής στα €22,40.

Κοίτα εδώ: https://www.thomann.de/gr/mooer_pdnw_9v_2a_eu.htm

Το προτεινόμενο τροφοδοτικό είναι 2000mA και το πεταλάκι είναι μόλις 6mA.

Κακώς που το συγκεκριμένο πεταλάκι δεν δουλεύει και με μπαταρία.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@Σπινθηροβόλος γάιδαρος Όπως το λές, η φωτό διαφέρει. Ο κωδικός όμως είναι σωστός. Μπορεί να είναι κάποιο ισοδύναμο της ίδια εταιρείας. 

Γι'αυτό βάζω πάντα link του κατασκευαστή ή του Θωμά για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Ωστόσο στην επίσημη σελίδα έχει τα δύο παρακάτω:

https://www.mooeraudio.com/product/PDNT-9V2A-103.html

https://www.mooeraudio.com/product/PDNW-9V2A-102.html

Στο δεύτερο, ο σωστός κωδικός για Ελλάδα είναι του Θωμά PDNW-9V-2A-EU

Trending...

Νέα θέματα

Back