Εμένα το καλύτερο μού φαίνεται το "αρχική μίξη".
Τα άλλα δύο μού φαίνονται και τα δύο αρκετά "πνιγμένα".
Μάλλον έχει πέσει πολύ compression ή κάτι τέτοιο..
Mεταξύ άλλων έχει πέσει και compression.
Η αρχική μίξη είναι......... χωρίς mastering? άρα σημειώνω ως feedback πως δεν σου άρεσε το mastering.
Thanks John!!!
Το ιδανικότερο θα ήταν να μπορούσα να τα κατεβάσω και να κάνω A/B έτσι ώστε να αποφασίσω.
Θα διάλεγα το Α γιατί μου ακούγεται λίγο πιο "φωτεινό" που λέμε, αλλά μάλλον έχει πέσει παραπάνω compression στα μπάσα, λογικά με κάποιον multiband comp?
Tο Α είναι πιο φωτεινό με τονισμένα μεσαία και πρίμα απο 2,8Κhz και πάνω και περασμένο από έναν compressor με ήπιες ρυθμίσεις, μια εξομοίωση του Fairchild 670 και καλά. Οι επιλογές είναι δικές μου και πειραματικές?
Τhanks Alex!!!
Σου ψήφισα το Α ως καλύτερο MASTER, αλλά η αρχική μίξη θέλει δουλειά πολλή.. Νομίζω βιάστηκες να πας στο στάδιο του master, προτού να είναι έτοιμη η μίξη να πάει εκεί. Ειδικά αυτό με τα "χεράτα" τύμπανα με διώχνει ρε παιδάκι μου, για τί μάστερ να μιλήσουμε ύστερα.. Πάντως από settings, προτιμώ το Α.
Πάνο, τη μίξη αυτή την έχω κάνει το 2014 και είχα βάλει και κλιπ με άλλο mastering, είναι παλιά, το κομμάτι επίσης το έχω γράψει το 2004 και το είχα ανεβάσει πάλι στο noiz μέ άλλη μίξη και παιγμένο στο triton. Το κομμάτι ήταν γραμμένο πάνω σε ένα drum arpeggio του triton, δέκα χρόνια μετά το έγραψα ξανά από την αρχή με Virtual όργανα και ο ρυθμός είναι ένας έτοιμος του Addictive Drums, παρεμφερής του Arpeggio του triton και έτσι τα drums είναι μιξαρισμένα από τα preset του προγράμματος, εξ άλλου δεν ξέρω να μιξάρω drums, παίζω σε έτοιμους ρυθμούς και προσθέτω κανα κρουστό. Έτσι ακαδημαικά.
Προτιμάς το Α, το Β θα έλεγες πως είναι τελείως χάλια, θα στεκόταν καθόλου?
Εμένα μου αρέσει και το B σαν πείραμα. Θα το απέρριπτες τελειώς?
Ευχαριστώ για το feedback κι εσέ!!!
Και εγώ το Α προτιμώ, αλλά αλλάζει εντελώς η μίξη με το μαστερινγκ αυτό. Άλλος ήχος στο πιάνο, άλλος στα τύμπανα (τα πιατίνια είναι πολύ έντονα) κλπ. Θελει καλύτερη μιξη.
Για σύγκριση, σου έκανα μαστερινγκ εντος του sonar, με τις τυπικές μου ρυθμίσεις.
cos.mp3 9.9 MB · 208 downloads
Πολύ ενδιαφέρον το mastering με τις ρυθμίσεις σου, θα το κατέτασσα περίπου στη μέση αν και είναι βρίσκω λίγο πεσμένες τις συχνότητες από 2Κhz και πάνω και χάνει λίγο σε soundstage ας το πούμε.
Πάντως εγώ προτιμώ το Β μου από τα δύο δικά μου με ίσως κάποιες διορθώσεις, γιατί όχι και στη μίξη που θα θέλει σίγουρα.
Πειράματα κάνω, Αφου μπορώ και δεν τρώω μπομπίνες, μπορώ να πειραματίζομαι όλη μέρα μέχρι να μάθω κάτι?
Γιώργο σε ευχαριστώ και εσένα για το feedback.
Το κομμάτι είναι πολύ ωραίο. Το βασικό του πρόβλημα όμως (που το χαλάει πάρα πολύ δυστυχώς) είναι ρυθμικό. Το πιάνο βιάζεται πάρα πολύ σε σχέση με τα ντραμς. Και ειδικά όταν δεν υπάρχουν φυσικά όργανα το δύσκολο αλλά και επιθυμητό είναι να πετύχεις καλό groove.
Στα της μίξης δεν έχω άποψη. Όλα κουτί είναι οπότε και τα "πιατίνια" που είναι λίγο "σκληρά" δεν πειράζει κ.ο.,κ.
Εγώ πάλι βρίσκω πως το πιάνο έχει κομμένη ατάκα, το είχα γράψει έτσι πριν 10 χρόνια με ένα πιάνο του ΚΟΝΤΑΚΤ, νομίζω το Grandeur και θα μπορούσα να κάνω καλύτερες ρυθμίσεις σίγουρα, τα drums έγραψα πιο πάνω τι είναι και όντως τα όργανα δεν είναι φυσικά και όντως επηρεάζει, οι καλύτεροι από εμένα στις μίξεις και στo στήσιμο των οργάνων ακόμα και στα VST βγάζουν καλύτερο αποτέλεσμα, τα δικά μου όρια δυσκολεύουν σίγουρα το groove που θα έπρεπε να έχει.
Αν διάλεγες υποχρεωτικά ? τις μαστεραρισμένες εκδόσεις, την Α ή τη Β θα έλεγες?
Εγώ όπως είπα προτιμώ την Β και έτσι για την φάση βάζω αυτό το βιντεάκι με τον πειραματισμό μου που φαίνονται τα modules στην αλυσίδα και οι ρυθμίσεις μου.
Είναι το Β mastering κομμάτι
Αν δείτε καμιά καφρίλα στις ρυθμίσεις οι πιο έμπειροι μην βαράτε?, πειραματίζομαι, δεν τα ξεύρω καλά ?
κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτη λαίμαι