manosx είπε:
ξέρω ότι είσαι γκουρού και τα ξέρεις πολύ καλύτερα
ελπίζω η πλάκα της όλης υπόθεσης να είναι αυτό...
ΥΓ. για να μη το κουράσω έτσι απλά για την κουβέντα, δεν χρειάζεται να είσαι γκουρού ή οποιαδήποτε άλλη τυρόπιτα για να ξέρεις ότι ειδικά σε σχέση με την "ζεστασιά" στην περίπτωση που αναφέρεις ο κυρίως "ύποπτος" είναι οι DA της καρτούλας σου...
μπορείς να κάνεις ένα εύκολο πείραμα για να αντιληφθείς τις διαφορές κατ αρχήν... φόρτωσε ένα οποιοδήποτε wav σε ένα hardware και το ίδιο σε ένα soft sampler χωρίς την χρήση οποιουδήποτε φίλτρου...
τώρα
ανάλογα τον ήχο και τα
είδη και τον τρόπο των φίλτρων που έχουν χρησιμοποιηθεί αρχικά στο hardware, μπορούμε φυσικά κατά περίπτωση και "συμβατότητα", να αναζητούμε διαφορές και φυσικά όχι μόνο στην "ζεστασιά"...
ΥΓ2 επίσης δεν ήξερα ότι για να μη μου χαρακτηριστεί 15 χρόνια μετά "γκάου- μπίου" ένα "ούτι" έπρεπε σώνει και καλά π.χ. αντί του high pass του hardware εξοπλισμού μου στο studio, σε πρώτο χρόνο, να ασχολούμαι με το φιλτράκι του sampler μου σε δεύτερο (πράγμα φυσικά και "ηχητικά" απαράδεκτο σαν πρακτική που πάντα πρέπει να "εξαντλείς" την εν δυνάμει πηγή σε σχέση με τον τελικά επιθυμητό σου στόχο)...
ΥΓ3 η περίπτωση που αναφέρεις
για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα
δεν λέω ότι δεν ισχύει (στην "προτεραιότητα" άνάλογα την "αρχική" υλοποίηση διαφωνώ...είναι άλλωστε
τόσες όσες και οι ήχοι οι διαφορές και δεν "
τσουβαλιάζονται"... ενώ οι διαφορές στους DA κοινες ώστε δια της ατόπου να ξεκινάς
ΠΑΝΤΑ από κει ορίζοντας ηχητική διαφορά)...
ας πούμε την μεγάλη ήττα την έφαγα στην μετατροπή της βιβλιοθήκης του sample cell για Ζ8..
τι ζεστασιές και τρίχες... η μέρα με την νύχτα σε σημείο που δυστυχώς ποτέ δεν κατάφερα να την αξιοποιήσω παρ όλες τις προσπάθειες μου για επαναπρογραμματισμό... οι ιδιαιτερότητες κάθε hardware (και σε επίπεδο DA και φίλτρων) 100% δεν νομίζω ότι μπορεί να εξομοιωθεί...
χειρότερο ήχο ναι... καλύτερο ναι ίσως κάποιες φορές... ίδιο όμως?...