OurDarkness είπε:
Νίκο ωραία μουσική. Δική σου σύνθεση;
Πες λίγο για τα φίλτρα στο S1000, πως σου φάνηκαν;
Είχες και τίποτε σε E-mu Systems? Και για εκείνα είχα ακούσει ότι έχουν φανταστικά φίλτρα και πριν κάποιους μήνες είχα τη δυνατότητα να έχω ένα Emulator II, με περίπου 1000 ευρώ.
thanx... ναι δικό μου είναι (μην ακούς τις κακίες του συνονόματου...στα 90ς οι ωραιότερες γκόμενες -με "κατοικημένο"- το είχαν γυρίσει στο έντεχνο... είχα προσαρμοσθεί κι εγώ)... ;D
στην ερώτησή σου τώρα, δυστυχώς Γιάννη δεν θα είμαι η
πιο αξιόπιστη πηγή σου για πληροφορίες μια και οι ήχοι που "έφτιαχνα", ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία "
φυσικοί" (σαν το ούτι και τα κρουστά στο ντέμο) και στηρίζονταν εν πολλοίς στην "ποιότητα" του
αρχικού recording του
δείγματος και όχι στη χρήση των φίλτρων... όπως καταλαβαίνεις η χρήση τους ήταν
υποτυπώδης για το είδος που τότε υπηρετούσα, κυρίως επαγγελματικά...
βέβαια όταν "έπαιζα" κατά καιρούς μαζί τους (μια και η
εργονομία του interface ήταν για μένα από τις πιο "βολικές" και μου το επέτρεπε) έφθανα εύκολα σε "
πρωτότυπους" χρηστικούς ήχους που με ικανοποιούσαν παρ όλη την απειρία μου και τον περιορισμένο χρόνο για "ψάξιμο" (η μόνη μου πρότερη "σοβαρή" κι αυτή εμπειρική ενασχόληση με δημιουργία ήχων, ήταν με το φτωχό πλην τίμιο poly 800 για να φτιάχνω -χρεώνοντας μάλιστα ακριβά- "πνευστά" για "κουφούς σκύλους" πριν έλθει το Μ1 ;D)...
τώρα αν από την άλλη μιλάς και για "
ήχο", ναι ένα
ποιοτικό low-pass filter ας πούμε είναι
ευπρόσδεκτο με την μεγαλύτερη κλίση ανά οκτάβα...βέβαια πχ
συγκριτικά τα "πειραγμένα δείγματα του s1000 ήταν λιγότερο "πλαστικά" από ότι θυμάμαι από ανάλογα δείγματα στο Emulator III που ερχόταν συχνά στο studio (το οποίο παρεμπιπτόντως εργονομικά ήταν ψιλοεφιάλτης για τα γούστα μου... αν και αυτό συνηθίζεται)... το θέμα είναι
πόσο ευθυνόταν γι αυτό η ποιότητα των φίλτρων ποσοστιαία σε σχέση με τους DA που καλούνται να μεταφέρουν στα αυτιά μας τις όποιες επεμβάσεις μας σε ένα αρχικό δείγμα...
όπως καταλαβαίνεις για μένα τον αδαή μη "μπιμπλικά" η προτεραιότητα είναι η εργονομία..
για το ΙΙ δεν ξέρω αλλά
τελικά μη "μασάς" γιατί από to III (που φαντάζομαι θα είναι πολύ κοντά) εκτός των παραπάνω θυμάμαι και κάτι φοβερά pads και λοιπά μπλιμπλίκια ala Depeche Mode που καθόλου δεν με ενοχλούσε αυτή η "διαφορά" και είμαι μάλλον σίγουρος ότι είναι πολύ πιο κοντά στα δικά σου θέλω... άλλωστε για 'φυσικούς ήχους" είναι αστείο να ασχοληθείς πλέον με samplers με "νηπιακές" ram... μη κοιτάς που τότε κάναμε το σκ@τό μας παξιμάδι για να μη μοιάζει μια δωδεκάχορδη με τσέμπαλο και δεν το καταφέρναμε και συχνά... ;D
πληροφοριακά άλλα sampler εκείνη την εποχή που είχα και αγάπησα είναι το
Sample Cell II της Digidesign (τα strings στο demo) με τον μη hi end αλλά γοητευτικότατο
dark ήχο αλλά και τις ελλιπείς και σπάνιες βιβλιοθήκες και το "
εγωκεντρικό" soft interface και το S550 της Roland που το χρησιμοποίησα λίγο καιρό κυρίως για το
καλό κλαβιέ του και κανά 2 πιανάκια...
δεν απέκτησα ποτέ (αν και θα ήθελα) επηρεασμένος απο το Workstation synth SQ1 που είχα στο σπίτι κάποιο Ensoniq EPS για τους "περίεργους" και μοναδικούς ήχους της εταιρείας...
τέλος μου είχαν φέρει για λίγο και ένα yamaha (δεν θυμάμαι μοντέλο) αλλά μάλλον καλώς γιατί το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό από αυτό, είναι ότι δεν είχα βρει
ούτε έναν ήχο χρήσιμο κάπου και όταν προσπάθησα να σαμπλάρω, για να "λουπάρω" μετά έπρεπε να έχω ασχοληθεί πριν με κβαντική φυσική για να μην αισθανθώ ηλίθιος... (εδώ θα παραφράσω λίγο τον Πάνο... κατά και τη δική μου γνώμη
ναι όλα τα όργανα είναι χρήσιμα αλλά παρεμπιπτόντως
όλα τα όργανα δεν είναι χρήσιμα σε όλους...ή τουλάχιστον κάποια είναι πολύ
πιο χρήσιμα ώστε να τους καθιστούν πρακτικά και ουσιαστικά
περιττά κάποια άλλα ομοειδή)...
σόρυ αν δεν σε φώτισα και μάλλον σε μπέρδεψα... την επόμενη φορά ρώτα με για κανά ηχείο... ;D
Ποιοί ήχοι είναι από το σάμπλερ;
πλην strings και ενός "αρποειδούς" όλοι οι υπόλοιποι...