Χμμμ...λάθος ερώτηση φίλε Slash!
Είναι αλήθεια πως τον Vai τον είχα αντιπαθήσει. Μια βραδιά μουσικής Zappa έμοιαζε ο καλύτερος μεσολαβητής για να σκεφτώ πως ίσως τελικά να τον έχω αδικήσει. Και τον περίμενα επί σκηνής για να τον δω και από κοντά.
ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: ΚΑΨΤΕ ΤΟΝ!
Γιατί;
Α) Μα γιατί κουνιότανε σαν προισταμένη το χρυσό μου;
Β) "Τεχνικά" ήταν άψογος, "ουσιαστικά" ήταν ανύπαρκτος, και είχε και την ατυχία να έχει δίπλα του έναν κιθαρίστα (Dweezil) εφάμιλλης δεινότητας και με αισθητά μεγαλύτερο πλούτο στις φράσεις του.
Γ) "Μπορείς να με φωνάζεις ψωνάρα" ήταν το μήνυμα της εικόνας του Vai. Ναι, ωραία, κρατάς την κιθάρα μόνο από το tremolo και δεν φαλτσάρεις, φιμώνεις τις χορδές σου μέσω Λαμίας, παίζεις αρμονικές με τη γλώσσα και στέλνεις φιλιά στην κοπέλα με το σαξόφωνο και τα πλήκτρα (ΘΑ ΣΕ ΣΚΙΣΩ! ΕΜΕΝΑ ΘΕΛΕΙ!!!), αλλά εγώ προτιμώ να χαζεύω τον Dweezil με την SG του, σεμνό και συνεσταλμένο, που η έντονη ομοιότητα του με τον Frank κάνει τη θλίψη όσων γεννήθηκαν πολύ αργά, ακόμα μεγαλύτερη...
Οπότε, για να θυμηθώ στο λίγο ξεκάρφωτο τον Npap,...
Καλά Χριστούγεννα και από μένα, Mr Vai.
Υ.Γ: Οι πιτσιρικάδες δίπλα μου πρέπει να είναι ακόμα πεσμένοι στα χώματα για να βρουν την πένα του Vai. Καλά Χριστούγεννα και σ'αυτούς...