Γιατί δεν είναι μόνο οι Έλληνες, "εκδότες"!

Nikolas

Bafta Winner
Πόντοι
198
Λοιπόν θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ιστορία...

Πριν αρκετούς μήνες, έψαχνα για διανομείς στην Αγγλία. Έτσι επικοινώνησα με 2 διαφορετικούς διανομείς! Και στου δύο είπα τα ίδια και οι δύο ήθελαν να δούνε δείγματα. Οπότε και, φυσικά, έστειλα 5-6 παρτιτούρες και στους δύο.

Ο ένας σε πολύ μικρό διάστημα μου απάντησε ότι δε μπορεί να ασχοληθεί γιατί δεν είναι ακριβώς το στυλ του και γενικά προσπαθεί να επεκταθεί σε άλλα σημεία. Ο άλλος... δεν έκανε τίποτε. Πήρα και ένα τηλέφωνο στον άλλον, αλλά τίποτε. Τελικά μου γύρισε ο φάκελος, με όλα τα δείγματα που είχα στείλει και ένα ευγενέστατο γράμμα που έλεγε ότι δε μπορούνε γιατί... μπλα μπλα...

Όλα καλά ως εδώ.

Έλα που όμως η ιστορία ΤΩΡΑ αρχίζει.

Κάποια στιγμή παίζοντας με το google βρήκα αυτό και έπαθα σοκ: http://www.amazon.co.uk/Faber-Music-Papageorgiou-Triptychon-Score/dp/0801164524

Όχι μόνο το έργο αυτό είναι έργο που έχω εκδόσει εγώ (με συμβόλαια, κλπ), αλλά επιπλέον η τιμή είναι άσχετη (την είχε στα 9.99 Λίρες Αγγλίας, ενώ η Λιανική Τιμή είναι στα 29 ευρώ). Το κερασάκι στη τούρτα, όπως μπορείτε να δείτε, είναι ότι ως εκδότη έχει την Faber Music Ltd. και όχι την Editions Musica Ferrum.

Έτσι λοιπόν, αφού το έψαξα αρκετά, κατέληξα ότι είναι ο 1ος διανομέας, αυτός που μου απάντσε αμέσως, και βέβαια δεν έστειλε τα δείγματα πίσω, ποτέ.

Και πήρα τηλέφωνο λοιπόν. Δύο φορές. Και τις δύο φορές μίλησα με κάποιον που με διαβεβαίωσε ότι θα βγουν απ'το δίκτυο τα έργα... Και μετά τίποτε. Έτσι έστειλα email απειλώντας νομικές κυρώσεις αν δεν έβγαζαν τα έργα προς πώλησει, απ'το δίκτυο.

Κι έτσι Μ. Σάββατο μου ήρθε το παρακάτω email:

Dear Nikolas,
Very sorry — we didn't intend to upset you.

In compliance with your wishes we have removed all evidence of your publications from our database and destroyed the sample books.

Happy Easter, and good luck with finding a UK distributor.

Kind regards,

xxxxxx
Ο απαράδεκτος, όχι μόνο απειλεί με τον τρόπο του, πλαγίως, ότι θα δημιουργήσει θέματα με διανομείς στην Αγγλία, αλλά επιπλέον ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ τα βιβλία!

Παρόλ'αυτά, 10 μέρες μετά από αυτό το email, το έργο ήταν ακόμη διαθέσιμο στο amazon.co.uk, απ'όπου, φυσικά και έβαλα μια φίλη από Αγγλία να το αγοράσει. Το έργο λοιπόν, βγήκε "unavailable" μετά από 24 ώρες κι εδώ είμαστε τώρα.

Τι άλλο να πω τώρα; :(

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν ξέρω από αυτά αλλά το ISBN δεν κατοχυρώνει νομικά τον εκδότη ή αυτόν που έχει τα δικαιώματα;

Βασικά μπορεί κανείς να το δει και θετικά... Αλλά αν θέλετε, αλλάξτε το, δεν έχω πρόβλημα.

Σορρυ

Δεν ξέρω το παραμικρο για το χώρο αυτό αλλά, με την κοινή λογική και μονο, θα έλεγα πως ένα δείγμα πρέπει να είναι ατελές και συνεπώς μη αξιοποιήσιμο, έτσι ώστε να "δείχνει" (ως δείγμα που είναι) την ποιότητα του προϊόντος αλλά να μη μπορεί κανείς να το κλέψει και να το εμπορευτεί για ίδιο όφελος...

οχι παντα, αλλα σε αρκετες περιπτωσεις οταν εισαι ξενος σε χωρες της ευρωπης / USA ισχυει το εξης αν εκτεθεις :

αν η αμοιβη του δικηγορου > απο την ζημια που σου κανουν

δεν βρισκεις ευκολα ακρη

gdevelek είπε:
Δεν ξέρω το παραμικρο για το χώρο αυτό αλλά, με την κοινή λογική και μονο, θα έλεγα πως ένα δείγμα πρέπει να είναι ατελές και συνεπώς μη αξιοποιήσιμο, έτσι ώστε να "δείχνει" (ως δείγμα που είναι) την ποιότητα του προϊόντος αλλά να μη μπορεί κανείς να το κλέψει και να το εμπορευτεί για ίδιο όφελος...
Συμφωνω. Αυτο μου εκανε εντυπωση κι εμενα.Τα εστειλες ολοκληρα?

Αν πιστευεις οτι γινεται πολυ καιρο η κλοπη και εχουν βγαλει αρκετα κερδη για να αξιζει ο κοπος, μαλλον πρεπει να απευθυνθεις σε δικηγορο εξειδικευμενο σε τετοια θεματα.

Δε νομίζω ότι πρόκειται για κανονική λαμογιά. Μάλλον για σαχλαμάρα φαίνεται, εφ' όσον τους είχες στείλει τόσο περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Αν ήθελαν πραγματικά να σε ξεγελάσουν, θα είχαν ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Είναι κατακριτέο βέβαια, αυτό που έκαναν.

ndnikola είπε:
Κατι λιγότερο εύφλεκτο στον τίτλο ίσως;
Εγώ προσωπικά βρίσκω τον τίτλο μια χαρά. Δεν είναι μια προφανής περίπτωση απάτης ή λαμογιάς;

trolley είπε:
Δε νομίζω ότι πρόκειται για κανονική λαμογιά. Μάλλον για σαχλαμάρα φαίνεται, εφ' όσον τους είχες στείλει τόσο περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Αν ήθελαν πραγματικά να σε ξεγελάσουν, θα είχαν ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Είναι κατακριτέο βέβαια, αυτό που έκαναν.
Μεγάλη σαχλαμάρα όμως.
Έστειλα 5-6 διαφορετικές παρτιτούρες, από ένα αντίτυπο, οπότε δεν έχει να κάνει με οικονομικό όφελος, ή κάτι τέτοιο. Και φυσικά στέλνεις όλο το έργο. Τι να κάνω; Να κόψω 10 σελίδες και να τις στείλω; Δε πάει έτσι...

corsair: Στις μουσικές παρτιτούρες είναι ISMN, και γενικά ναι (όχι ότι χρειάζεται).

Nikolas είπε:
Μεγάλη σαχλαμάρα όμως.

Έστειλα 5-6 διαφορετικές παρτιτούρες, από ένα αντίτυπο, οπότε δεν έχει να κάνει με οικονομικό όφελος, ή κάτι τέτοιο. Και φυσικά στέλνεις όλο το έργο. Τι να κάνω; Να κόψω 10 σελίδες και να τις στείλω; Δε πάει έτσι...

corsair: Στις μουσικές παρτιτούρες είναι ISMN, και γενικά ναι (όχι ότι χρειάζεται).
Νομίζω ότι αποπειράθηκαν μία (χωρίς την έγκρισή σου, βέβαια) έρευνα αγοράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι θέλησαν να το διακινήσουν σε τιμή χαμηλότερη της επίσημης. Επίσης, δε νομίζω ότι επιδίωξαν να προσποιηθούν ότι αυτοί είναι οι εκδότες, απλά το Amazon αναφέρει το όνομα του συνεργάτη του, όχι το όνομα της εταιρείας που παράγει το προϊόν.

Κατανοώ την οργή σου (έτσι τα παίρνω και εγώ), αλλά η συνετή κίνηση θα ήταν να μην είχες κάνει απολύτως τίποτε από αυτά που έκανες. Πρώτον, για λόγους νομικής κατοχύρωσης θα έπρεπε να είχες βάλει τη φίλη σου να το αγοράσει, ώστε να δεις αν έχει παραποιηθεί η ταυτότητα του εκδότη κατ' οποιονδήποτε τρόπο (εκεί, θα τους έσκιζες). Δεύτερον, μετά την πρώτη κίνηση, θα τους ρώταγα ευθέως αν όντως το προϊόν περπάτησε, έστω σε αυτή την τιμή (δεν έχουν λόγο να πουν ψέμματα). Έτσι θα είχες χρήσιμες (και ατελώς μάλιστα) πληροφορίες για το πως θα πρέπει να κινηθείς.

Με κίνδυνο να σε ενοχλήσω, πιστεύω ότι η τελευταία τους αποστροφή με το "καλή τύχη να βρείτε διανομέα" σημαίνει ότι το προϊόν ΔΕΝ περπάτησε, και αυτό (στο μέτρο που ισχύει) συνεπάγεται μάλλον αλλαγές στην πολιτική του θαυμάσιου εγχειρήματος που έχεις.

Καλημέρες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν και η σκέψη σου είναι σωστή, ο τρόπος είναι λάθος. Επιπλέον έχοντας ΠΟΛΛΑ παραπάνω στοιχεία απ'ότι ο διανομέας αυτός, μπορώ να σου πω ότι σύντομα θα ήθελε να με έχει αλλά θα πάρει αρνητική απάντηση, γιατί υπάρχουν και καλύτεροι επαγγελματίες από αυτόν! ;)

Τα υπόλοιπα σε ΠΜ!

Nikolas είπε:
Αν και η σκέψη σου είναι σωστή, ο τρόπος είναι λάθος.
Ελπίζω ότι εννοείς "ο τρόπος τους".

:) :) :)

Παιδια το "good luck with finding a UK distributor" δε νομιζω πως ειναι ουτε ειρωνικο ουτε σημαινει αυτο που ειπε ο τρολευ.

Εγω το ερμηνευσα ακριβως οπως το λεει. Ειναι κλασσικη "British" απαντηση σε τετοιες περιπτωσεις.  :)

warpie είπε:
Εγω το ερμηνευσα ακριβως οπως το λεει. Ειναι κλασσικη "British" απαντηση σε τετοιες περιπτωσεις.  :)
Το γνωρίζω αυτό και συμφωνώ. Αλλά... αν ήθελαν να κρατήσουν τον τίτλο του distributor, θα είχαν κάνει τη σχετική μνεία.. με την παρούσα φράση, αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο. Συμφωνείς;

trolley είπε:
Το γνωρίζω αυτό και συμφωνώ. Αλλά... αν ήθελαν να κρατήσουν τον τίτλο του distributor, θα είχαν κάνει τη σχετική μνεία.. με την παρούσα φράση, αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο. Συμφωνείς;
ΑΚΡΙΒΩΣ! Με αυτή τη φράση, αποκλείουν τους εαυτούς τους από μελοντική συνεργασία (που ούτως ή αλλιώς τους είχα αποκλείσει εγώ) και θα χάσουν κι όλας, γιατί τα πράγματα πάνε καλά... δόξα τον Τουτατή! ;)

trolley είπε:
με την παρούσα φράση, αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο. Συμφωνείς;
Απο μερος τους σαφως αλλα το λεω γιατι και'γω οταν δουλευα σε label στην Αγγλια ηταν στανταρ απαντηση σε οσους "αρνιομασταν" και δεν ηταν καθολου ειρωνικο.

warpie είπε:
Απο μερος τους σαφως αλλα το λεω γιατι και'γω οταν δουλευα σε label στην Αγγλια ηταν στανταρ απαντηση σε οσους "αρνιομασταν" και δεν ηταν καθολου ειρωνικο.
Ναι, έτσι είναι, δεν είναι ειρωνικό.

Όπως και αν έχει, έναν Νικόλα τον έχουμε και αυτοί που τον στενοχώρησαν είθε να τους καεί το βίντεο (ή το smartphone).

:) :) :) :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back