Για τους λίγο μεγαλύτερους Θεσσαλονικιούς...

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Πόντοι
98
Δεν μπορεί να μην τους θυμάστε ή να μην τους έχετε πετύχει κάπου...

Δίδυμοι στη γέννα, ίδιοι στην εμφάνιση. Δύο σαν ένα, και οι δυο μαζί σήμα κατατεθέν του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Έξω από το Ολύμπιον, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στη γύρα, στα μαγαζιά. Ο Ανέστης και ο Μιχάλης. Ίδιο σουλούπι, ίδιο ντροπαλό χαμόγελο, ίδιο ντύσιμο. Πουκάμισο κοντομάνικο το καλοκαίρι, καρό σακάκι τον χειμώνα. Ρούχα τριμμένα στους αγκώνες, παντελόνια που με το ζόρι φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο. Παντού και πάντα μαζί, να λένε τις ίδιες ατάκες.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.blog&id=28865

Τους θυμάμαι καλά. Αγαπητοί και άκακοι. Γέρασαν. Να ‘ναι καλά.

Αναμνήσεις μιας Θεσσαλονίκης, που σιγά σιγά χάνεται

(με αφορμή το άρθρο, θυμήθηκα τους δύο αυτούς κυρίους..όπως γράφει και από πάνω μου ο atreu άκακοι, αλλά τότε μου φαίνονταν κάπως περιέργοι...ίσως, γιατί δεν έβλεπα δίδυμους και κάθε μέρα  :-\ )

Εγώ, χωρίς ποτέ να τους είχα μιλήσει, πάντα είχα την εντύπωση ότι είχαν κάποια πνευματική καθυστέρηση, το οποίο φυσικά θα ήταν περίεργο...

Τους γνωρίζω απο τα μέσα της δεκαετίας '80...

Κι αν τότε όλα μοιάζαν "λίγα" για να μας στεναχωρούν, τελευταία μαζί με τα δικά τους μάτια υγραίνονται λίγο και τα δικά μου κάθε που τους συναντώ...

τους θυμαμε απο πιστιρικας. τους ειχανε ονομασει "χαιρετουρες"

βγαιναμε εξω στα μπαρ και του πετυχεναμε.

με ενα χαμογελο παντα μας πιανανε και μας σφυγγανε το χερι.

ενιωθες οτι αυτο τους εδινε τρομερη ικανοποιηση.

Άσχετο με το παρόν θέμα, αλλά μια και το thread αναφέρεται (σχεδόν αποκλειστικά) σε Θεσσαλονικείς, γιατί δεν οργανώνουμε και εμείς μια μπυροποσία;

Μόνο οι κάτω;;;εεε;;;  :P  :P 8) 8) ;D ;D

mustafank είπε:
Άσχετο με το παρόν θέμα, αλλά μια και το thread αναφέρεται (σχεδόν αποκλειστικά) σε Θεσσαλονικείς, γιατί δεν οργανώνουμε και εμείς μια μπυροποσία;

Μόνο οι κάτω;;;εεε;;;  :P  :P 8) 8) ;D ;D
+7 (τόσοι θα είμαστε πάνω κάτω  ;D )

Δεν περιμένετε τα Χριστούγεννα να έρθουν και οι ξενιτεμένοι;

RayDTutto είπε:
Δεν περιμένετε τα Χριστούγεννα να έρθουν και οι ξενιτεμένοι;
Μη σας πω το καλοκαίρι... :-[

Με χωρίζουν 780 χμ από την πατρίδα και με 3 παιδιά που θα έχω μέχρι τα Χριστούγεννα - ένα εκ των οποίων γεννησαράκι - κάνουν την άνοδο αδύνατη.

Να απαντήσω και σχετικά με το άρθρο.

Τους θυμάμαι τους δύο κυρίους. Ήμουν πιτσιρικάς τότε, δημοτικό - γυμνάσιο θα πήγαινα - και τους έβλεπα στη γειτονιά, πάντα μαζί, με το χαμόγελο στα χείλη, να με χαιρετάν πάντα όταν με έβλεπαν...Μετά τους έχασα ή έβλεπα συνήθως τον έναν από τους δύο. Πολύ συμπαθητικοί άνθρωποι.  :)

Eιδα τη φωτο ,απο το λινκ που εβαλε ο Ray....θυμηθηκα ...ανατριχιασα....!

Αναμνήσεις μιας Θεσσαλονίκης, που σιγά σιγά χάνεται
Nαι ρε γμτ!+8 για την μπυροποσια( εγω θα πινω χυμους :P)

Sakis_Gallo είπε:
μεσα! :)

το κοβω να ειμαστε σαν συγκετρωση του Ηρακλη :P

Κομματάκι δύσκολο.

Σορι για το οφ τοπικ.

Τους ενθυμούμε κι εγώ, πάλαι ποτέ κάτοικος Θεσ/νίκης ...........

Κάπου μετά τα χριστούγεννα θάμαι Βόριότερα βεβαίως, αλλά αν ταιριάξει το πρόγραμμά μου ημπορεί και να σας τιμήσω με τη παρουσία μου καρντάσια ;)

Προτείνω κάποιο από τα παλαιότερα μέλη εκ Θεσσαλονίκης, να αναλάβει τα διαδικαστικά, κατά τα τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου.

samy paraga είπε:
Τους ενθυμούμε κι εγώ, πάλαι ποτέ κάτοικος Θεσ/νίκης ...........

Κάπου μετά τα χριστούγεννα θάμαι Βόριότερα βεβαίως, αλλά αν ταιριάξει το πρόγραμμά μου ημπορεί και να σας τιμήσω με τη παρουσία μου καρντάσια ;)
Θα ήταν χαρά μου να συμπιούμε τσίπουρο, όταν έρθεις κατά τα μέρη μου, Σάμυ  ;)

Αν είναι να πιούμε τσίπρα, να κανονίσω να φέρω τη Παράγκα με φουλ εξοπλισμό διαβίωσης και να στήσω αντίσκηνο στην Αριστοτέλους, γιατί ως γνωστόν δεν οδηγώ ποτέ άμα πιω  ;D φίλε Μουσταφά.

Όσο για τον άλλο τον ΩΧΑτρέου, τι να πω, είναι γνωστός οπαδός της Λύδιας φιλοσοφίας και ως εκ τούτου, Ντέσμον Τούτου ::)

ΥΓ θα σας φέρω και το νέο σιντί των DP  8)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back