- Πόντοι
- 16
Παιδια , πολυ καιρο σιγοψηνομαι να φτιαξω μια custom κιθαρα.
Μετα απο πολυ σερφαρισμα k ψαξιμο εχω ενα project στο μυαλλο μου.
Χρειαζομαι τις συμβουλες σας.
O λαιμος uα ειναι Bocote/Macassar Ebony ,αν γινεται να βρω κ να διαλεξω αυτοπρωσοπως τα ξυλα. (ετοιμα για guitar project, να μη πρεπει να τα φυλαξω για καποια χρονια) Κατι θα παιζει ελλαδα ε ?
Σκεφτομαι για 24 ταστα ss , και compact radius που θα παιξει λιγο πανω απο το 10/16'' της Warmoth,κατι σε 12-18 θα δουμε. Θελω να παιξω με αρκετες αλλες κιθαρες πριν κατασταλαξω σε αυτο , οσο για το μηκος της ταστιερας , 25 1/2 ή ενα step μεγαλυτερη (κλασικο truss rod).
Πολλοι φιλοι μου με συμβουλεψαν να μη βαλω καπλαμα στο σωμα για λογους αισθητικης , γιατι θα χασω αρμονικες απο τον ηχο λογω των δονησεων στο καπλαμα (laminate top) . Θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με το τι ξυλο θα εδενε καλα με ενα τετοιο λαιμο , κ απο μερια ηχου , αλλα κ σαν κεντρο βαρους τι βαρος να εχει . Το σχεδιο θα ειναι στυλ soloist . Θα γινει ρουταρισμα για μαυρο Original Floyd Rose. Απο μαγνητες σκεφτομαι να βαλω στο λαιμο ενα P90 κ γεφυρα εναν Hx85 kinman. Τι λετε για ενα τετοιο συνδυασμο ?
Εχω σκεφτει (κουτοπονειρα
) να γλιτωσω κ το τελωνειο , πιανοντας καλυτερο τοπο με τα λεφτα μου . να ψαξω να βρω το καλυτερο guitar-tech που θα αντεχω , ο οποιος θα αναλαβει τη συναρμολογηση κ το σεταρισμα (πως λενε αυτο το fret/refret που κανουν με computer μετρησεις δε θυμαμι,καπου το συζηταμε σε αλλο post το ονομα του θα το ξαναβρω,αν κανει κανεις reply κ το θυμαται ας το γραψει) κ να μου ερθει σαν κιθαρα απο service , κ οχι σαν αγορα ,αν γινεται αυτο.
Επισης σκεφτομαι να στειλω τα ξυλα που θα βρω (αν ειναι δυνατο κατι τετοιο) για routing αντι τηςwarmoth στην εταρια www.usacustomguitars.com . Η δε παιζει αφου τα parts θα ειναι δικα μου δε χρειαζεται ? Η Εχετε να μου προτεινετε ισως καποια καλυτερη απο αυτη ?
Sorry για τα πολλα ερωτηματα , συνοπτικα
1.Που μπορω να βρω ξυλα ετοιμα για routing χωρις να χρειαστει να κρατησω χρονια σε αποθηκη εγω
2.Τι ξυλο να συνδυασω ηχιτικα/βαρος με το λαιμο bocote/macassar ebony
3.Λαιμο P90 , γεφυρα Ηχ85 kinman. Tη γνωμη σας
4.Ποια εταιρια θα προτεινατε routing ktl ? (κ τα ξυλα αν δεν ειναι δυνατο να βρω μονος μου + εταιρια για πιο λογικο κοστος)
5.Ποιο kιθαρο-tech usa θα προτεινατε να περασει ταστα κ να αναλαβει συναρμολογηση + σεταρισμα.
(το 4+5 μπορει να γινουν κ απο 1 tech μονο λογικα, τα φωτα σας)
Μετα απο πολυ σερφαρισμα k ψαξιμο εχω ενα project στο μυαλλο μου.
Χρειαζομαι τις συμβουλες σας.
O λαιμος uα ειναι Bocote/Macassar Ebony ,αν γινεται να βρω κ να διαλεξω αυτοπρωσοπως τα ξυλα. (ετοιμα για guitar project, να μη πρεπει να τα φυλαξω για καποια χρονια) Κατι θα παιζει ελλαδα ε ?
Σκεφτομαι για 24 ταστα ss , και compact radius που θα παιξει λιγο πανω απο το 10/16'' της Warmoth,κατι σε 12-18 θα δουμε. Θελω να παιξω με αρκετες αλλες κιθαρες πριν κατασταλαξω σε αυτο , οσο για το μηκος της ταστιερας , 25 1/2 ή ενα step μεγαλυτερη (κλασικο truss rod).
Πολλοι φιλοι μου με συμβουλεψαν να μη βαλω καπλαμα στο σωμα για λογους αισθητικης , γιατι θα χασω αρμονικες απο τον ηχο λογω των δονησεων στο καπλαμα (laminate top) . Θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με το τι ξυλο θα εδενε καλα με ενα τετοιο λαιμο , κ απο μερια ηχου , αλλα κ σαν κεντρο βαρους τι βαρος να εχει . Το σχεδιο θα ειναι στυλ soloist . Θα γινει ρουταρισμα για μαυρο Original Floyd Rose. Απο μαγνητες σκεφτομαι να βαλω στο λαιμο ενα P90 κ γεφυρα εναν Hx85 kinman. Τι λετε για ενα τετοιο συνδυασμο ?
Εχω σκεφτει (κουτοπονειρα
![Eek! :o :o](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f631.png)
Επισης σκεφτομαι να στειλω τα ξυλα που θα βρω (αν ειναι δυνατο κατι τετοιο) για routing αντι τηςwarmoth στην εταρια www.usacustomguitars.com . Η δε παιζει αφου τα parts θα ειναι δικα μου δε χρειαζεται ? Η Εχετε να μου προτεινετε ισως καποια καλυτερη απο αυτη ?
Sorry για τα πολλα ερωτηματα , συνοπτικα
1.Που μπορω να βρω ξυλα ετοιμα για routing χωρις να χρειαστει να κρατησω χρονια σε αποθηκη εγω
2.Τι ξυλο να συνδυασω ηχιτικα/βαρος με το λαιμο bocote/macassar ebony
3.Λαιμο P90 , γεφυρα Ηχ85 kinman. Tη γνωμη σας
4.Ποια εταιρια θα προτεινατε routing ktl ? (κ τα ξυλα αν δεν ειναι δυνατο να βρω μονος μου + εταιρια για πιο λογικο κοστος)
5.Ποιο kιθαρο-tech usa θα προτεινατε να περασει ταστα κ να αναλαβει συναρμολογηση + σεταρισμα.
(το 4+5 μπορει να γινουν κ απο 1 tech μονο λογικα, τα φωτα σας)
![bocote__macassar_ebony.jpg bocote__macassar_ebony.jpg](https://data.forum.noiz.gr/attachments/0/241-1aa2d5d2852cefa4dc3ed5daaacb10f7.jpg?hash=4M3tx_vrBr)
![bocote__macassar_ebony_back.jpg bocote__macassar_ebony_back.jpg](https://data.forum.noiz.gr/attachments/0/242-cb8c8528f5548de08f9aa9c48c93ffbf.jpg?hash=TKhfKiX_RP)