Yet another cable topic

Clouseau

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Διάβασα κάποιες πρηγούμενες συζητήσεις για καλώδια αλλά και πάλι δε ξέρω τι πρέπει να πάρω...

Χρειάζομαι :

Jack to Jack για κιθάρες>προενισχυτή>κάρτα ήχου

(1x3m απο κιθάρα>preamp, 1x1-2m από preamp>κάρτα και κανα 2χ0.5m για τα πετάλια)

1χ1-2m female xlr to stereo Jack από την έξοδο του προενισχυτή στην κάρτα ήχου

και τέλος 1x3m female xlr to male xlr για το mic στην προενίσχυση.

Για recording,θέλω οπωσδήποτε balanced και αν είναι δυνατόν της κιθάρας να μη ξεβιδώνουν.

Τι επιλογές έχω;Αξίζει να πάρω επίχρυσα,κεντημένα στο χέρι με αγάπη κλπ;

Δε ξέρω καθόλου απο καλώδια αυτά που δούλευα μέχρι τώρα ήταν χειροποίητα με φθηνά βύσματα και καλώδια απ'το ηλεκτρονικάδικο της γειτονιάς και είπα να κάνω μια αναβάθμιση προς πιο ποιοτικό ήχο σε λογικά πλαίσια.

Η κιθάρα αν έχει σημασία φοράει 2 μονούς και ένα διπλό μαγνήτη.

Αξίζει να πάρω επίχρυσα' date='κεντημένα στο χέρι με αγάπη κλπ;

[/quote']

Νομίζω ότι τα επίχρυσα για να κάνουν πραγματική (και όχι ψυχολογική) διαφορά πρέπει να κουμπώνουν και σε επίχρυσα jacks στην κιθάρα/μίκτη/κλπ...

Υποθέτω λοιπόν οτι δεν ψήθηκες να τα φτιάξεις μόνος σου...

Γιατί με καλής ποιότητας καλώδιο και Neutrik πχ βίσματα, θα έκανες θαύματα.

Οπότε αγόρασε τα ακριβότερα που μπορείς.

Τα επίχρυσα δεν είναι απαραίτητα.

Η ποιότητα (shielding) του καλωδίου να'ναι καλή.

Τα βίσματα μεταλικά και επώνυμα (if possible).

Καλές κολλήσεις, και σωστά (κοντά) μήκη, όπως επέλεξες. Και όλα θα'ναι καλά.

Δεν υπάρχουν μυστικές συνταγές.

Το μόνο μου κόλλημα είναι το ότι δεν είμαι πολύ καλός στο soldering,όπως είπες χρειάζονται καλές κολλήσεις.

Δηλαδή έτσι τελείως χοντρικά,εργοστασιακά γύρω στα 20-30 ευρώ το κομμάτι θα πάρω κατι σωστό;

Το σημαντικότερα καλώδια είναι αυτά που συνδέουν τα Hi-Z τμήματα.

Γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις να μάθεις να κάνεις κολλήσεις. Δεν είναι καθόλου δύσκολο και σου δίνει πολλές δυνατότητες.

Αν αγοράσεις έτοιμα καλώδια δώσε μεγάλη σημασία στον connector.

Να προσθέσω ότι ένα τέλειο καλώδιο /connector μπορεί να "χαντακωθεί" αν οι επαφές του είναι βρώμικες (λίπος + σκόνη+ υγρασία +αλάτια από ιδρώτες). Η αν το συνδέεις σε αντίστοιχες σκουριασμένες επαφές.

Και επίσης ότι αν είναι ήδη στοιχειωδώς καλής ποιότητας (και δεν είναι χαλασμένα) αυτά που έχεις τώρα, είναι πιθανό να μην ακούσεις καμία διαφορά στον ήχο μετά την αναβάθμιση.

Δηλαδή, αν αυτός που τα έφτιαξε στο ηλεκρονικάδικο της γειτονιάς χρησιμοποίησε καλό καλώδιο και βύσματα δεν διαφέρουν ουσιαστικά από τα ακριβά "επώνυμα". :wink:

Χμμμ νομίζω οτι θα κάνω μια δοκιμή!

Τα προηγούμενα καλώδια εγώ τα είχα φτιάξει αλλα να μου πέφτει λίγο παραπάνω καλάι :D

Και μια χαζή ερώτηση,υπάρχει διαφορά στις κολλήσεις;Δλδ ό,τι καλάι και να πάρεις ίδια δουλειά δε θα κάνει; :oops:

Πολύ καλά και δοκιμασμένα είναι George L's για τα mono (jack) καλώδια και Neutrik για τα Balanced..

Πήγα σήμερα να αγοράσω τα βύσματα και τα καλώδια και κατέληξα στο ντορεμι (ιπποκράτους).Μου είπε οτι δε με συμφέρει να φτιάξω καθώς τα neutrik έχουν ~10 ευρώ ενώ το καλώδιο έτοιμο(neutrik κιαυτό), ίδιο υποτίθεται με αυτό που θα έφτιαχνα εγω έχει 15 ευρώ.Επίσης μου είπε οτι γενικά το diy δε συμφέρει πλέον.Μαλακίες μου είπε;

Ξέρετε κανένα άλλο μαγαζί στο κέντρο για Νeutrik και George L's;

thnx again

Στο ντορεμι είπες ε; Παλιότερα πήγαινα κι εγώ σε αυτόν. Αλλά πολύ παλιότερα.....

Πήγα σήμερα να αγοράσω τα βύσματα και τα καλώδια και κατέληξα στο ντορεμι (ιπποκράτους).Μου είπε οτι δε με συμφέρει να φτιάξω καθώς τα neutrik έχουν ~10 ευρώ ενώ το καλώδιο έτοιμο(neutrik κιαυτό)' date=' ίδιο υποτίθεται με αυτό που θα έφτιαχνα εγω έχει 15 ευρώ.Επίσης μου είπε οτι γενικά το diy δε συμφέρει πλέον.Μαλακίες μου είπε;Ξέρετε κανένα άλλο μαγαζί στο κέντρο για Νeutrik και George L's;

thnx again[/quote']

Μάλλον ακριβά τα πουλάει τα βύσματα. (Δηλαδή 4-5 φορές πάνω την τιμή της πιάτσας). Στο Ηράκλειο μου τα χρέωσαν περίπου 3 Ευρώ.

Επίσης:

http://www.thomann.de/gr/neutrik_np2cbag.htm

http://www.thomann.de/gr/neutrik_np2c.htm

http://www.thomann.de/gr/neutrik_np_2rcs.htm

Τα παραπάνω δεν είναι η top σειρά της neutrik, υπάρχουν και κάποια άλλα περίπου 1 Ευρώ πιο πάνω.

Σχετικά με τα George L , αν και πολύς κόσμος τα θεωρεί πολύ καλά, δεν μπορώ να εμπιστευτώ ένα καλώδιο χωρίς κόλληση. Αυτό βέβαια είναι προσωπική παραξενιά και όχι τεκμηριωμένη άποψη. :wink:

Τωρα σε σχέση με το DYI κανεις δεν μπορει να σου πει αν αξίζει η όχι. Αν το κάνεις για διασκέδαση /εμπειρία σίγουρα αξίζει. Αν το κάνεις για να γλυτώσεις λεφτά συνήθως δεν αξίζει εκτός κι αν μιλάμε για κάτι πολύ ακριβό.

Αυτά που μου έδειξε (τα έτοιμα) ήταν ίδια με αυτά:

http://www.thomann.de/gr/neutrik_np2c.htm

και απ'την άλλη είχε γωνιακό με νικελ ίδιο.

Το μόνο που με κολλάει είναι οτι δε θα πάρω ποσότητα οπότε με τα μεταφορικά του thomann θα μου έρθει μια η αλλη.

Απ'το nakas professional έχετε καμία εμπειρία;Έκανα μια βόλτα και απο'κει και μου έδειξε κάτι proel για τα οποία μου εγγυήθηκε,όπως και για το καλώδιο νομίζω klotz.

Trending...

Νέα θέματα

Back