Ρωτάει για SMF και όχι audio
δεν ανέφερα ΠΟΥΘΕΝΑ περί audio...
επί του θέματος τώρα, στο manual που παραπέμπω δεν αναφέρεται πλέον των κλασικών μορφών SMF (0,1) και η υποστήριξη kar... αντιθέτως σε ότι να κάνει με υβρίδιο κειμένου γίνεται αναφορά μόνο στο XF... "
λογικά" λοιπόν εγώ υποθέτω ότι υπάρχει μεγάλη
πιθανότητα να μην υπάρχει εγγενής συμβατότητα με το εν λόγω φορμάτ...
όμως μια και μπήκα εκ νέου στο τριπ το ψαξα λίγο παραπάνω και στο γενικό
faq της yamaha τελικά λύνεται η απορία (αναφέρεται βέβαια στο απλό και όχι στο Α αλλά από ότι ξέρω ουσιαστικά πλην των oriental προσθέτων είναι ίδια):
"...Karaoke (.kar) files are a popular form of MIDI files which contain Lyrics. (Standard MIDI Files can contain Lyrics as well.) There are many Karaoke files on the internet, which can be easily identified because they have a .kar extension at the end of the title, instead of the .mid extension which Standard MIDI Files have.
The PSR1000/PSR2000/TYROS can play .kar files, as well as .mid files with or without Lyrics..."
παραπομπή faq 1
από την άλλη εν κατακλείδι και σχετικά με το "λογικά", η καχυποψία μου δικαιώνεται μια και
π.χ. τα PSR9000 και 9000PRO δεν μπορούν να αναπαράγουν αρχεία .kar, αλλά μπορούν να αναπαράγουν αρχεία .mid... με πατέντα την αλλαγή της επέκτασης από .kar σε .mid επιτρέπεται στο αρχείο να παίξει στο PSR9000/9000PRO, αλλά οι στίχοι δεν θα εμφανίζονται...
κανόνας λοιπόν δεν υπάρχει...
το ότι ένα όργανο υποστηρίζει SMF δεν προϋποθέτει και απριόρι απρόσκοπτη αναπαραγωγή kar αρχείων...
παραπομπή faq 2