Wiring μπερδεway

Infernalgr

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Βασικά καλησπέρα σας  ;D

Έχω μια σέμι με 2 humbuckers, 2 volumes 2 tones και 3-way επιλογέα, το σύνηθες δηλαδή.

Θέλω να αλλάξω λίγο τα πράματα αλλά χρειάζομαι βοήθεια σχετικά με το αν αυτό που θέλω είναι κατ αρχήν εφικτό, και αν μπορεί κάποιος να με παραπέμψει σε ενα σχεδιάγραμμα για το πως θα το φτιάξω.

Αυτό που εχω στο νου μου είναι:

3- way: bridge - both- neck

1 volume

1 tone

2ο volume -> να γίνει ενας 3θεσιος (rotary) επιλογέας : Parallel-series-single

2o Tone -> να γίνει push-push : in Phase - out of phase.

Ευχαριστω  :) :)

Το 1 Vol, 1 Tone γινεται

Το Series parallel γίνεται, αλλα όχι μαζι και coil split. Είναι άλλο πράμα και δεν μπαίνει στον ίδιο διακόπτη. Για εδώ θέλεις έναν rotary DPDT διακόπτη.

Το phase switch παλι, γινεται με ακόμα έναν rotary DPDT.

Ο συνδυασμός όλων θέλει λίγη σκέψη, αλλά βγαίνει.

Για να μην ψάχνεσαι για rotary DPDT, δεν βάζεις ποτενσιόμετρα με διακόπτες όπως όλος ο κόσμος να μη χάσεις και την κλασσική συνταγή 2Vol/2Tone?

...λέω 'γω τώρα...  :)

Αν βέβαια εννοείς το ser/par/sing να γίνεται στα coils του humbucker, ψιλογίνεται, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιος διακότης σε rotary. Αλλιώς θές εναν τριθέσιο on/off/on DPDT με λεβιέ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
alderbody είπε:
Αν βέβαια εννοείς το ser/par/sing να γίνεται στα coils του humbucker, ψιλογίνεται, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιος διακότης σε rotary. Αλλιώς θές εναν τριθέσιο on/off/on DPDT με λεβιέ.
Αυτό εννοώ (μάλλον). Επειδή η κιθάρα είναι ακριβούτσικη, και σεμι, δεν θέλω να τρυπάω για επιπλέον διακόπτες, γι αυτό κοιτάω να εκμεταλλευτώ τις υπάρχουσες τρύπες  δηλαδή το 2ο volume&tone (που ποτέ δεν το συνήθισα σαν configuration)

Με μια γρήγορη ματιά που έριξα, τριθέσιος on/off/on περιστροφικός δεν φαίνεται να υπάρχει...

Εννοείται οτι ΔΕΝ τρυπάς το σκάφος (γιατί θα μπάζει νερά... :P ).

Και πάλι, επειδή προφανώς έχει F holes, είναι λίγο μανούρα να περάσουν απο κει ποτενσιόμετρα με ενσωματωμένους διακόπτες, ή ακόμα και κάποιοι rotary που είναι γενικώς παχουλούτσικοι.

Αν βέβαια έχει άνοιγμα απο πίσω, τα πράματα αλλάζουν...

Αποκλειεται να μη βρεις αυτο που ζητας εδω

http://www.guitarnuts.com/wiring/menu.php

το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να κρατησεις ολα τα vol & ολα τα tone οπως ειναι και να χρησιμοποιησεις push/pull ποντεσιομετρα

"F-holes", "άνοιγμα από πίσω"... Το ξεφτιλίσατε το θέμα μεσημεριάτικα...  ;D

Για θυμίστε μου για τί συζητάμε...;  ;)

Έκτορας είπε:
Για θυμίστε μου για τί συζητάμε...;  ;)
μα είναι απλό.

Ο άνθρωπος θέλει double ...coils σε διάφορες πόζες, να γίνεται φάση, αλλά να μην τρυπήσει και το σώμα. Ιδίως απο πίσω.

...τι δεν καταλαβαίνεις?  :P

θέλουν υπομονή οι F-holes, και προσοχή στη... διείσδυση των ηλεκτρονικών για να μη γίνει η ζημιά στο σώμα. Είναι πάντα δύσκολη η πρώτη φορά...

Σύντροφε, απο πίσω ειναι σφιχτά τα πράματα... αλλά, υπάρχει διπλή πρόσβαση απο μπροστά, ειδικά αν της κατεβάσεις  το pickguard

Off topic λίγο, επειδή δεν είναι ακριβώς αυτό που ζητάς, αλλά για πολλές αλλαγές (άλλων) ήχων μπορείς να κοιτάξεις και την πανεύκολη λύση των triple shot του Seymour και αν τα συνδυάσεις με δύο p-rails κάνεις παπάδες.

Πάρα πολύ καλό και το σχεδιάκι των PRails (o πλέον αγαπημένος μου μαγνήτης) στο site του Seymour Duncun. Splitαρει, τους πάει παράλληλα, τους πάει σειρά κλπ.

Τους είχα στα υπ όψιν εδω και καιρό, δυστυχώς δεν ακούω κάποια ιδιαίτερη προσωπικότητα στον ήχο τους. Το switching system όμως ειδικά και με τα PU rings "Triple Shot Frame" δίνει πάρα πολλές επιλογές... ενδιαφέρον λειτουργικά αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ΚΑΙ ηχητικά..  ???

Παίζει τα Triple Shot Mounting rings με 2 καλά μαγνιτακια να είναι η λύση...

Τους PRails τους έχω σε δυο κιθάρες μου (TELE & STRAT σε HSH). Είναι εξαιρετικοί μαγνήτες και δίνουν πολλές μα πάρα πολλές επιλογές. Εν πάσει περιπτώσει το σχεδιάκι της συνδεσμολογίας των μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε όποιους μαγνήτες επιλέξεις εσύ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back