- Πόντοι
- 6
Χαιρετω ολους σας. Προσφατα εκανα αγορα μιας κιθαρας και θα ηθελα να βελτιωσω με μια απλη κιθαρα που ειχα παλιοτερα οσο αναφορα τον ηχο και τα ηλεκτρονικα της (squier affinity strat). Ο ηχος της λογο διαφορων πειραματισμων στο παρελθον και πολυ χρηση καθως και επειδη ηλεκτρικα της ειναι φθηνιαρικα εχουν επιφερει εναν απαισιο ηχο ακομα και στα καθαρα. Προσφατα προσπαθησα να κανω κατι με αποτελεσμα να επαναφερω καπως τον παλιο ηχο αλλα εχοντας καταστισει εκτος λειτουργιας τα ποτενσιομετρα (!) και την γειωση παρολη την ολοσωστη συνδεσμολογια.
Εχωντας κουραστει απο ολα αυτα και δεδομενου οτι τωρα παιζω με αλλη κιθαρα θα ηθελα να αναγενησω κυριολεκτικα την πρωτη μου κιθαρα αυτη. Επειδη δεν εχω αρκετες γνωσεις ομως περι ηλεκτρονικων θα ηθελα να ζητισω την βοηθεια οποιου φιλου απο εδω γνωριζει καλα το αντικειμενο. Επιθυμω να κανω τα εξης:
Να μην αλλαξω μαγνητες, αλλα να βελτιωσω οσο μπορω τον ηχο τους. Να τοποθετησω νεα ποτενσιομετρα, διακοπτη επιλογης του bridge και middle απο συνδεση σε σειρα, σε παραλληλη συνδεση, να τοποθετησω διακοπτη kill switch αμεσης διακοπης του ηχου και επισης συστημα piezo με χρηση piezo trunsducer, και φυσικα να αποκτησω μια αξιοπρεπη γειωση επιτελους.!
Αν δεν βαλατε τα γελια με ολα αυτα θα εκτιμουσα πολυ την οποια βοηθεια σας.
Εχωντας κουραστει απο ολα αυτα και δεδομενου οτι τωρα παιζω με αλλη κιθαρα θα ηθελα να αναγενησω κυριολεκτικα την πρωτη μου κιθαρα αυτη. Επειδη δεν εχω αρκετες γνωσεις ομως περι ηλεκτρονικων θα ηθελα να ζητισω την βοηθεια οποιου φιλου απο εδω γνωριζει καλα το αντικειμενο. Επιθυμω να κανω τα εξης:
Να μην αλλαξω μαγνητες, αλλα να βελτιωσω οσο μπορω τον ηχο τους. Να τοποθετησω νεα ποτενσιομετρα, διακοπτη επιλογης του bridge και middle απο συνδεση σε σειρα, σε παραλληλη συνδεση, να τοποθετησω διακοπτη kill switch αμεσης διακοπης του ηχου και επισης συστημα piezo με χρηση piezo trunsducer, και φυσικα να αποκτησω μια αξιοπρεπη γειωση επιτελους.!

Αν δεν βαλατε τα γελια με ολα αυτα θα εκτιμουσα πολυ την οποια βοηθεια σας.