ΒΟΗΘΕΙΑ κομπιουτεριστες!!!

Superfunk

Guitar Tech
Πόντοι
2,368
Τις τελευταιες μερες συμβαινει κατι πολυ «κουφο» στον υπολογιστη μου.

«Μπερδευεται» με το midi keyboard μου (ενα προσφατα αγορασμενο M AUDIO με 88 πληκτρα)

& εκει που ηχογραφω στο Sonar ξαφνικα τα παντα παγωνουν,και στην οθονη μου εμφανιζεται η ειδοποιηση οτι τα windows κλεισανε γιατι μια νεα συσκευη εγκατασταθηκε & δεν μπορουν να την αναγνωρισουν.

Το κομπιουτερ παγωνει τελειως και πρεπει να κλειστει βιαια δηλ. τραβοντας τη πριζα.

Αν βγαλω το USB καλωδιο απο το keyboard το κομπιουτερ ανοιγει κανονικα & δεχεται το keyboard οταν το ξανασυνδεσω & κανω restart.

Για λιγη ωρα (30-40 λεπτα) τα παντα λειτουργουν σωστα δηλ. οδηγω κανονικα ολα τα vst στο Sonar απο το keyboard.

Μετα απο καμμια ωρα ομως,και οχι παντοτε, τα παντα παλι παγωνουν!!

Τι μπορει να συμβαινει?? Υπαρχει περιπτωση να ειναι ελατωματικο το καλωδιο usb? (παρεμπιπτοντως το keyboard δεν χρειαζεται cd εγκαταστασης στο κομπιουτερ κανει μονο του configuration & παιρνει fantom power απο το κομπιουτερ ,δεν εχει δηλ. ξεχωριστο τροφοδοτικο)

τι μπορει να συμβαινει και υπαρχει θεραπεια??

Θα προσπαθήσω να βοηθήσω με μια "κομπιουτερίστικη" λογική μιας και δεν ασχολούμαι με midi keyboards στις ηχογραφήσεις μου. :roll:

Κατ' αρχάς ας διασφαλίσουμε ότι δεν έχει κάποιο κόλλημα το PC ως σύστημα. Δοκίμασε να αλλάξεις USB θύρα. Μπορεί η USB να δουλεύει με άλλες συσκευές αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ίσως το ότι το keyboard τραβάει ρεύμα από την USB δημιουργεί κάποιο πρόβλημα τροφοδοσίας ή κάποιο IRQ conflict. Έχεις USB1 ή USB2? Στις περιπτώσεις τις USB1 το παραπάνω είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.

Εάν δεν δεις βελτίωση δοκίμασε να αλλάξεις το καλωδιάκη της USB. Επίσης δες εαν έχουν βγει καινούργιοι drivers για την μητρική σου από το επίσημο site της εταιρίας που μπορεί να διορθώνουν κάποιο προβλήματα με τις USB θύρες (και αυτό συμβαίνει συχνά ακόμα και σε καινούργιες μητρικές).

Το ότι το keyboard δεν έχει CD εγκατάστασης μου φαίνεται λίγο περίεργο. Σίγουρα για να λειτουργήσει χρησιμοποιεί κάποιον driver. Δες στο site της M-Audio εάν έχουν βγει κάποιοι καινούργιοι drivers για το keyboard.

Ελπίζω να μην τρέχουν ένα κάρο διεργασίες στο background του συστήματος όταν ηχογραφείς γιατί τότε ίσως αντιμετωπίζεις και πρόβλημα επεξεργαστικής ισχύς ή RAM. Ένα κλασσικό λάθος για παράδειγμα είναι ο Norton. Έαν έχεις ΠΕΤΑ ΤΟΝ γιατι (α) Δεσμεύει πολλούς πόρους του συστήματος και (β) Δεν σε προστατεύει από ιούς επαρκώς (πίστεψε με έχω μεγάλη εμπειρία σε αυτό το θέμα). Βάλε κανα άλλο antivirus (πχ Avast! το οποίο είναι 10 φορές καλύτερο, free κι απανάλαφρο... αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα :roll: ).

Επίσης όταν ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα πήγαινε στο Event Viewer του συστήματος (Control Panel -> Administrative Tools -> Event Viewer) και δες στα System και Application για εγγραφές με κόκκινο Χ. Αν βρεις (μάλλον θα βρεις) κάνε διπλό click και δες τι σου λένε.

Α! και μην τραβάς το PC από την πρίζα. Πάτα το κουμπί που τον ανοίγεις για πολύ ώρα και αυτός θα κλείσει. Επίσης μην βγάζεις το USB καλώδιο όταν το PC είναι ανοιχτό γιατί θα κάψεις τίποτα (υπάρχει ρεύμα εκεί).

Τσέκαρε τα παραπάνω και τα ξαναλέμε.

8)

ΥΓ. Ποιό keyboard έχεις? Πες το μοντέλο μήπως μπορέσω να βρω κάτι ποιό συγκεκριμένο.

ευχαριστω θα κανω αυτο που λες.

το keyboard ειναι το M AUDIO ES88 & δενε χρειαζεται drivers για windows xp (ειναι class compliant)

http://www.m-audio.com/images/global/manuals/KSSeries_UGML_01.pdf

oι θυρες ειναι usb2 και βεβαια δεν εχω κανενα antivirus το κομπιουτερ δεν μπαινει φυσυκα ποτε στο ιντερνετ.

εχει 2 giga ram & 3,4 ghz επεξεργαστη

τσεκαρα και τα aplication & systems και οντως μου βγαζει κοκκινα χ κανοντας διπλο κλικ πανω τους μου βγαζει διαφορα ακαταλαβιστικα :oops: με πολλα μηδενικα και κωδικες!

Superfunk, σκέπτομαι τα εξής: α) αν έχεις συνδέσει κάποιο usb hub στον υπολογιστή σου και το keyboard πάνω στο hub, β) ποιες άλλες usb συσκευές υπάρχουν πάνω (θα ήθελα μία λίστα), γ) αν το keyboard το συνδέεις πάνω στις usb θύρες του ίδιου του motherboard ή αν έχεις προσθέσει κάποια εξτρά usb κάρτα σε PCI (επειδή π.χ. χρειαζόσουν περισσότερες usb θύρες από όσες διέθετε το motherboard). Πες μου σε παρακαλώ τις απαντήσεις στα παραπάνω και επίσης τσέκαρε και πες μου αν έχεις το πιο πρόσφατο bios για το motherboard σου.

η μονη αλλη συσκευη usb ειναι το ποντικι,η καρτα ηχου εχει συνδεση firewire (& αυτη δινει ρευμα στην καρτα),τωρα αυτο για το bios τι ακριβως ειναι γιατι ειμαι και λιγο βλαχος :oops: ,το βλεπω στο start up αλλα δεν το εχω κλικαρει ποτες :lol:

ολες οι usb συσκευες δηλ. το keyboard & mouse ειναι συνδεδεμενες στο μητρικο motherboard στην πισω πλευρα του κομιουτερ,μηπως να συνεδεα το keyboard με μια απο τις μπροστινες usb εισοδους?

Εκτιμώ ότι το πρόβλημα είναι με το ρεύμα. Δηλ. το τροφοδοτικό σου δεν έχει αρκετή ισχύ ώστε να ταίσει όλες σου τις συσκευές. Έχεις επίγνωση του να επέλεξες το τροφοδοτικό του υπολογιστή χρησιμοποιώντας σαν κριτήριο την ισχύ του, ή δεν είχε εξεταστεί αυτό το θέμα την ώρα της αγοράς; Επίσης, πόσους σκληρούς δίσκους και cd/dvd έχεις; (και αυτά ρεύμα τρώνε). Τι άλλες κάρτες έχεις απάνω (και αυτές ρεύμα τρώνε). Τι κάρτα γραφικών έχει το μηχάνημα (πολλές από αυτές τις καινούργιες τρώνε επιπλέον ρεύμα μέσω μίας υποδοχής που δίνει ειδικά ρεύμα στον ανεμιστήρα τους. Γιε πες τι παίζεται.

ειναι ψιλοκτηναρα..οπως και το κομπιουτερ.....δεν νομιζω να ειναι προβλημα τροφοδοσιας...αλλα θα το τσεκαρω (θα δουλεψω δηλ. την καρτα & το keyboard με τροφοδοτικο & Θα δω)

η πλακα ειναι οτι εδω και 3 ωρες δουλευουν ολα μια χαρα,χθες ομως μου το εκανε 2 φορες.

Εκτιμώ ότι το πρόβλημα είναι με το ρεύμα. Δηλ. το τροφοδοτικό σου δεν έχει αρκετή ισχύ ώστε να ταίσει όλες σου τις συσκευές. Έχεις επίγνωση του να επέλεξες το τροφοδοτικό του υπολογιστή χρησιμοποιώντας σαν κριτήριο την ισχύ του' date=' ή δεν είχε εξεταστεί αυτό το θέμα την ώρα της αγοράς; Επίσης, πόσους σκληρούς δίσκους και cd/dvd έχεις; (και αυτά ρεύμα τρώνε). Τι άλλες κάρτες έχεις απάνω (και αυτές ρεύμα τρώνε). Τι κάρτα γραφικών έχει το μηχάνημα (πολλές από αυτές τις καινούργιες τρώνε επιπλέον ρεύμα μέσω μίας υποδοχής που δίνει [i']ειδικά[/i] ρεύμα στον ανεμιστήρα τους. Γιε πες τι παίζεται.
ναι αλλα πως ειναι δυνατον το κομπιουτερ εδω & 2 μηνες περιπου να δουλευει συνεχως για 15ωρα και να μην εμφανιζει κανενα προβλημα & ξαφνικα να εμφανισει?

επισης τι αμαξι εχεις και τι καφε πινεις :) :) :)

αυτο θα πει καταξιωση sf πεσαν ολοι με τα μουτρα να σε βοηθησουν, μακαρι να μπορουσα κι εγω.

ωπ ανακαλυψα οτι δεν εχω περασει το service pack των windows & ναι μεν το Hardware μου ειναι usb2 δουλευει ομως ως usb1 !

:oops:

Ειμαι τελικα ολιγον τυρι!!

Μαλλον αυτο πρεπει να φταιει?

αμαξι εχω Toyota Corolla,και ενα παλαιο PEUGEOT 106 XSI,δεν πινω ποτε καφε ειμαι μανιακος του τσαγιού (παντα δικο μου blend αποτελλουμενο απο μαυρο κενυάτικο gun powder & μαυρο κεϋλανης με καρδαμο!! :wink: )

ωπ ανακαλυψα οτι δεν εχω περασει το service pack των windows & ναι μεν το Hardware μου ειναι usb2 δουλευει ομως ως usb1 !
Και είπα να το ρωτήσω, αλλά μετά σκέφτηκα "μπααα, αποκλείεται". Τέλος πάντων, είναι μία ευκαιρία να πω ότι κακώς δεν έχεις συνδεδεμένο τον υπολογιστή με το ίντερνετ... ναι, ναι, το ξέρω ότι υποτίθεται πως δεν πρέπει κλπ κλπ, αλλά αν τον είχες (και δεν εννοώ να κάνεις surfing μέσω αυτού) τότε θα είχε κατεβάσει μόνο του το SP2 ή τουλάχιστον θα σε είχε βοηθήσει να το πάρεις χαμπάρι εγκαίρως. :)

Ας ειναι καλα η γυναικα μου που πηγε να φορτωσει στο i pod της καποια τραγουδια μου (πρωτη φορα που ενδιαφερθηκε για αυτα!! :oops: :lol: ) & της εβγαλε μυν. οτι το συστημα μου δεν εχει usb2 ports!!! 8O (το i-pod δουλευει μονο με usb2 ports)

στο internet ΔΕΝ το βαζω (εχω το λαπτοπ για αυτη τη δουλεια) με ΤΙΠΟΤΑ!! :lol:

Το ίδιο κλαβιέ έχω και εγώ,κάτι με το bios πρέπει να παίζει...Όταν είναι κλειστό το pc τροφοδοτείται το κλαβιέ??...Να σημειώσω ότι στο δικό μου pc είτε είναι ανοικτό είτε κλειστό το m-audio δουλεύει κανονικά..Και πολλές φορες το ξεχνάω για μέρες ανοικτό....Το έχω και για λαμπιόνι το βραδυ γιατί φοβάμαι το σκοτάδι... :D

θα σου προτεινα να κανεις ενα καλο backup με το ghost, το οποιο θα παρει ακριβη εικονα του pc σου οπως ειναι τωρα.βεβαια μπορει να σου παρει και 2 dvd αλλα σιγα το πραγμα.

μετα περασε το service pack 2 και δες πωες δουλευει το pc σου στα προγραμματα που χρηαιμοποιεις. αν ολα πανε καλα συνεχειζεις. αν κατι παει στραβα εχεις το backup :wink:

στο δικο μου μηχανημα οποτε (πριν η μετα) και να εβαλα το service pack 2 δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα με κανενα προγραμμα, αλλα πολυς κοσμος τυραννηθηκε με αυτο.

αν δεν εχεις γνωση στους υπολογιστες, καλυτερα το backup να στο κανει κανενας φιλος σου που να ξερει, αν και ειναι πραγματικα πανευκολος ο τροπος που δουλευει το ghost(αλλα αφου ειναι σημαντικο backup,καλυτερα φυλαγε τον ποπο σου. :lol: )

παντως απο προσωπικη εμπειρια, το ipod δουλεψε και με usb 1.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
κάποιο IRQ conflict. Έχεις USB1 ή USB2? Στις περιπτώσεις τις USB1 το παραπάνω είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.

+10 το πιο πιθανο και ψηφιζω το IRQ conflict.... :wink:

τελικα απεδειχθει οτι εκτος απο την ελειψη του service pack 2 ειχα κανει και την μεγιστη λαμακια να χρησιμοποιησω ενα ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ καλωδιο usb αντι για το μητρικο του keyboard :oops:

ευχαριστω ολους για την συγκινητικη βοηθεια :!:

(με επιασαν τα συναισθηματικα μου τωρα... :P :oops: :) )

και μην ξεχνιομαστε...το maple ΕΧΕΙ διαφορα στον ηχο απο το rosewood.. :lol:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back