Virus TI Snow

GEOfx είπε:
ΛΕΤΕ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΗ ΟΣΟ ΤΟΥ blofeld?
το κόβω για λίγο πιο ακριβό,κάπου στα 600...

:o :o :o :o :o :o :o :o

Υπέροχο... φανταστικό... πανέμορφο... αλλά...

1) Τόσα λίγα κουμπιά στο Virus είναι σαν να παίρνεις μια Bugatti Veyron και να βάζεις κόφτη στα 250 km/h. Πάλι γρήγορα θα πάει αλλά όχι όσο θα μπορούσε. 8)

2) Ελπίζω ότι η τιμή θα είναι ανθρώπινη γιατί αν κρίνω από τις τιμές της Access γενικά, τα 7-8 κατοστάρικα τα βλέπω από τώρα να έρχονται... :(

Alchemist είπε:
:o :o :o :o :o :o :o :o

Υπέροχο... φανταστικό... πανέμορφο... αλλά...

1) Τόσα λίγα κουμπιά στο Virus...
έχει το total integration όμως  ;)

johnnyk είπε:
έχει το total integration όμως  ;)
Σημαντικό κι αυτό, δε λέω. Αλλά κακά τα ψέματα, τα παραπάνω κουμπιά πάντα χρειάζονται σε ένα τέτοιο synth...

Νιαμ νιαμ, αχ βαχ, μάνα γιατί με γέννησες, ένα μπουκάλι ακόμα - ένα πακέτο ακόμα κλπ κλπ. Γιατί τα ποστάρετε αυτά;  >:( :'( :P :o :o ::) ;D :'( Βαλτοί είστε, δεν υπάρχει περίπτωση.

Μακάριος αυτός που θα ακούσει και θα τεστάρει πλάι - πλάι το Βlofeld και ετούτο. Θα το επιδιώξω (και τώρα που το σκέφτομαι, μοιραία θα είναι και τα δυο στην επερχόμενη Musikmesse οπότε ίσως τα δω σύντομα). Λογικά, για να ονομάζεται Access Virus ΤΙ Snow θα πρέπει να έχει μια ηχητική συγγένεια με το Access Virus ΤΙ Polar, το οποίο είναι θεσπέσιο (και πολύ πολύ πολύ πιο ακριβό, αλήθεια γιατί τόσο; Έχω παίξει μαζί του και ήταν εντυπωσιακό, αλλά δεν θα έδινα και 2300 ευρώ για αυτό). Αλλά νιώθω πολύ περιορισμένος αν δεν υπάρχουν δεκάδες knobs και sliders διαθέσιμα για tweaking...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
συμφωνα με τις φήμες ,η προβλεψη μου οτι θα κοστιζει 600 ευρω ήταν πολύ αισιόδοξη...

οι περισσοτεροι το τοποθετούν λιγο λιγοτερο απ' οσο εκανε το virus c 1u rack. δλδ καπου στα 800. θα μάθουμε συντομα όμως

bloody_sunday,την άνοιξη θα βγει οπότε είναι μεγάλη ευκαιρία να κανεις εσύ ο ιδιος ενα crash test  snow-blofeld στην messe. ιδια μηχανή ηχου με το κανονικο ti θα έχει πάντως.

Ρε παιδιά

– μιλάω δίχως πνεύμα αντιλογίας-

τι είναι αυτό που κάνει το Virus

virus_ti_polar_topshot_CMYK-0edf9742b5f9be2a24f6df033d8d0793.jpg

που δεν το κάνουν τα softsynths? 

Πχ το Reaktor

reaktor5_big.gif

ή το Absynth,

Absynth-3-lg.jpg

Cube 2,

virsyncubeheader.l.jpg

virsyncube2.l.jpg

Rapture

cakewalk_rapture-sm.jpg

???

κλπ;

Παιδια τυχαινει να ειμαι κατοχος ενος virus ti key..Φοβερο μηχανημα αν και λιγο τσουχτερο στην τιμη του.Βλεπω τωρα το snow και αναρωτιεμε με αυτα τα λιγα knowbs πως θα κανει καποιος δουλεια? Η απαντηση ειναι μαλλον με το mouse kai to virus control

ΟΚ..Εγω το βλεπω να πεζει κοντα στα 800 2 πλασια τιμη απο το blofeld.

Ρε Ιχνηλάτη, αφού όπως λες έχεις ασχοληθεί αρκετά και με παλιά μηχανήματα και με soft synths, γιατί άραγε θίγεις πάλι ένα ζήτημα που επίσης έχει σκοτωθεί στην ανάλυση (και που είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι ξέρεις όλες τις πιθανές απαντήσεις); Μήπως για να επαναλάβεις κάποιες απόψεις;

ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ Snowfeld!!! ;D ;D ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΕΑΝ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ 800-900 ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ KORG RADIAS...

bloody_sunday είπε:
Ρε Ιχνηλάτη, αφού όπως λες έχεις ασχοληθεί αρκετά και με παλιά μηχανήματα και με soft synths, γιατί άραγε θίγεις πάλι ένα ζήτημα που επίσης έχει σκοτωθεί στην ανάλυση (και που είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι ξέρεις όλες τις πιθανές απαντήσεις); Μήπως για να επαναλάβεις κάποιες απόψεις;
Δεν έτυχε να παρακολουθήσω την "ανάλυση",

και ουσιαστικά θα μου άρεσε μια συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

Είναι σαν να ζητάω να με πείσει κάποιος για να το αγοράσω.

Υπ όψιν, δεν ψάχνω σύνθ για αυτό που αποκαλείται Dance Music

αλλά για κάτι διαφορετικό … που δεν μου είναι εύκολο να προσδιορίσω.

Όποιος έχει ακούσει την μουσική μου ίσως και να με καταλαβαίνει.

Δεν έτυχε να παρακολουθήσω την ανάλυση,

και ουσιαστικά θα μου άρεσε μια συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

Είναι σαν να ζητάω να με πείσει κάποιος για να το αγοράσω.

Όποιος έχει ακούσει την μουσική μου ίσως και να με καταλαβαίνει.

Και αν νομίζετε πως αποπροσανατολίζω την συζήτηση,

σβήστε το αυτό μήνυμα.

IxNiLaTiS είπε:

ειναι λίγο μύθος οτι υπάρχουν συγκεκριμένα synth για dance music. το virus μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί κατα κόρον σε dance tracks όμως κολάει σε όλα τα είδη. ειδικά το ti που έχει extra μορφές σύνθεσης.

οσο για τα software,να σου θυμίσω τι (σωστα) είπες σε προηγούμενη συζήτηση. οτι τα software απλά προσπαθούν να φτάσουν κάποια hardware μηχανήματα. εκτός απο αυτό υπάρχει και το live που καλώς-κακως ο περισσότερος κόσμος δε θελει να μπλεκει με software.

Βασικά το atmosphere το δοκίμασες; Μαζί με κάποιο σαν το rapture ή με φυσική μοντελοποίηση ίσως σε καλύψει. Αν και τωρα το reaktor μαζί με καλά reverb και άλλα εφε δε θα σε απογοητεύσει! Για hardware κάποιο workstation θα σε καλύψει.

Αν και δυστυχώς τέλειο θα βγει μόνο με φυσικά όργανα

Με άλλα λόγια ίσως να μη σου κάνει το snow, αν και σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα, δε σου χρειάζεται κάτι, καθώς έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά ηχητικά!

Ιχνηλάτη απλά εγώ έχω δει πάρα πολλές φορές (και την βαριέμαι) την συζήτηση για το τι προσφέρουν περισσότερο τα soft synths έναντι των hard, όπως και άλλα πολλά γνωστά debate (digital vs. analog, βινύλιο vs. cd, PC vs. MAC, solid state vs. tube, πεταλιέρα vs. πεταλάκια, καθαρός ενισχ.+πετάλια vs. distortion ενισχυτή, Gibson vs. Fender, Thomann vs. Ελλάδας κλπ.)

Κάποιος που θυμάται τι να βάλει στο ψαχτήρι του φόρουμ ή του Google ας το κάνει, ή ας ανοίξει νέο θρεντ...  :)

Ας ξεκινησω με το καλη χρονια αν και λιγο καθυστερημενα.

Λοιπον εμενα προσωπικα μου κινησε το ενδιαφερον  το snow για τους εξης λογους.

1.Ιδια μηχανη ηxou με το TI.

2.Μικρο πολυ και βολικο

3.Ευελπιστω σε μια τιμη μεταξυ 800-1000ευρω

4.Πολυ χρησιμο για μουσικους που παιζουνε με Laptop.

Ta knobs σιγουρα ειναι λιγα, αλλα αποτι βλεπω ειναι full assignable,που μπορεις να οδηγησεις οποια παραμετρο θελεις.Απο τη στιγμη που το editor ειναι παιχνιδακι στο pc.

Ειναι το κατα ποσο δινεις τα παραπανω χρηματα για περισσοτερα knobs.

Τωρα κατι το οποιο μπορει να διαφωνησουνε πολλοι μαζι μου...

Θεωρω οτι περαν των πλεονεκτηματων που εχει το ti 80 polyphony,total integration,tap tempo(το πιο σημαντικο για live) to virus c εχει πιο ζεστο ηχο και καλυτερη ατακα..Επισης την ιδια αποψη εχουν πολλοι φιλοι μου οι οποιοι ειχανε το c και πηγανε στο ΤΙ.Αρα μηπως ειναι καλυτερο ενα μεταχειρισμενο c desktop με ολα του τα knobs (700-800) απο ενα ti snow?

Αποτι φαινεται η access,η waldorf,η korg εχουν κανει την κινηση τους στα μικρα και βολικα VA.

Εμπρος λοιπον καλη μου Clavia,περιμενω το nord wave summer rack micro edition!!!

;) ;) ;) :D :D ;D ;D ;D :o :o

skouter είπε:
Ας ξεκινησω με το καλη χρονια αν και λιγο καθυστερημενα.

Λοιπον εμενα προσωπικα μου κινησε το ενδιαφερον το snow για τους εξης λογους.

1.Ιδια μηχανη ηxou με το TI.

2.Μικρο πολυ και βολικο

3.Ευελπιστω σε μια τιμη μεταξυ 800-1000ευρω

4.Πολυ χρησιμο για μουσικους που παιζουνε με Laptop.

Ta knobs σιγουρα ειναι λιγα, αλλα αποτι βλεπω ειναι full assignable,που μπορεις να οδηγησεις οποια παραμετρο θελεις.Απο τη στιγμη που το editor ειναι παιχνιδακι στο pc.

Ειναι το κατα ποσο δινεις τα παραπανω χρηματα για περισσοτερα knobs.

Τωρα κατι το οποιο μπορει να διαφωνησουνε πολλοι μαζι μου...

Θεωρω οτι περαν των πλεονεκτηματων που εχει το ti 80 polyphony,total integration,tap tempo(το πιο σημαντικο για live) to virus c εχει πιο ζεστο ηχο και καλυτερη ατακα..Επισης την ιδια αποψη εχουν πολλοι φιλοι μου οι οποιοι ειχανε το c και πηγανε στο ΤΙ.Αρα μηπως ειναι καλυτερο ενα μεταχειρισμενο c desktop με ολα του τα knobs (700-800) απο ενα ti snow?

Αποτι φαινεται η access,η waldorf,η korg εχουν κανει την κινηση τους στα μικρα και βολικα VA.

Εμπρος λοιπον καλη μου Clavia,περιμενω το nord wave summer rack micro edition!!!

;) ;) ;) :D :D ;D ;D ;D :o :o
Παιδιά το snow είναι επιεικός απαράδεκτο . Θα κοστίσει 1100 εύρω περίπου.

http://www.gearjunkies.com/news_info.php?news_id=2552

και είναι πολύ πισω σε σχέση με το blofeld

Για του εξή λόγους

Snow 6 slot modulation matrix < Blofeld 16 slots

Snow 2 Envelops < Blofeld 4 with alot more types than snow

Snow small screen < Blofeld much bigger screen

Snow 4 part< Blofeld 16 parts

Snow 500 editable presets< Blofeld 1000 presets

Ασε που σε αυτήν την τιμη αγοράζει 4 blofelds

Προφανώς η access χτυπά την τιμή λόγω της τεράστιας επιτυχίας του virus. Eγώ προτιμώ χιλιες φορές το VIRUS TI desktop.

Στον ιχνηλάτη

Το software ειναι το μέλλον τελεία και πάυλα αλλά στο θέμα Hardware Interface είναι ακόμα πολύ πίσω και θέλει δουλεια. Για αυτό ο κόσμος αγοράζει ακόμα hard synths. Ας κάνουμε όλoι εμπάρκο στο δύσχρηστο mouse και στους τρομερά ελλειπής midi controllers.

Trending...

Νέα θέματα

Back