Vintage Strat Truss rod - αλλαγή σε Allen?

if_it_is

Νέο μέλος
Πόντοι
16
[pre]καλησπέρα παιδιά!

Πρόσφατα αγόρασα μια fender Japan strat που  περιμένω να μου έρθει στο τέλος του μήνα.

Ξέρω ότι η συγκεκριμένη strat έχει vintage truss rod, δλδ υποδοχή για σταυροκατσάβιδο και απ την κάτω μεριά του λαιμού, προς το σωμα, όχι προς το headstock όπως οι περισσότερες.

Ήθελα να ρωτήσω επειδή το να βγαζεις κάθε φορά όλο το λαιμό για να ισιωνεις το μπράτσο είναι τζάμπα κόπος και πιο επικίνδυνο :-\ ...

Υπάρχει κανένας τροπος μετατροπής της υποδοχής σταυροκατσάβιδου σε Allen η στο άλλο που  έχουν οι musicman  με τις τρύπες?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ;)[/pre]

μη φανταστεις οτι το μπρατσο θα θελει ρυθμιση μια φορα τη βδομαδα!Θα τη πας για ενα σετ απ μολις σου ερθει και αν δεν αλλαζεις συχνα κουρδισμα,θα σου παρει καιρο να το πειραξεις!

Τις κιθάρες μου τις ρυθμιζω συνηθως 2 φορες το χρονο γιατί η αλλαγή του καιρού τις επηρρεάζει αρκετά.. Το να την πάω σε μάστορα είναι αστείο απ τη στιγμη που σεταρω παντα μόνος μου τις κιθάρες και όχι μονο εδώ και χρόνια..

Το θέμα είναι αν υπάρχει η λύση που λέω.. Ξέρω οτι το μπουλονι βγαίνει και μπορείς να το αντικαταστησεις με ενα ίδιο αν χαλάσει.. Το θέμα είναι αν μπορείς να βάλεις άλλο με Άλλεν... Ξέρει κανεις?

if_it_is είπε:
καλησπέρα παιδιά!

Πρόσφατα αγόρασα μια fender Japan strat που  περιμένω να μου έρθει στο τέλος του μήνα.

Ξέρω ότι η συγκεκριμένη strat έχει vintage truss rod, δλδ υποδοχή για σταυροκατσάβιδο και απ την κάτω μεριά του λαιμού, προς το σωμα, όχι προς το headstock όπως οι περισσότερες.

Ήθελα να ρωτήσω επειδή το να βγαζεις κάθε φορά όλο το λαιμό για να ισιωνεις το μπράτσο είναι τζάμπα κόπος και πιο επικίνδυνο :-\ ...

Υπάρχει κανένας τροπος μετατροπής της υποδοχής σταυροκατσάβιδου σε Allen η στο άλλο που  έχουν οι musicman  με τις τρύπες?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ;)
Μια διευκρίνιση επειδή δεν κατάλαβα. Πώς θα αλλάξει κάτι στο να βγάζεις το μπράτσο αν αλλάξεις τη σταυροβίδα σε άλλεν;

αυτό νομίζω εννοείς. μάλλον γίνεται αλλά πρέπει να φύγει ένα μέρος από το σώμα για να χωρέσει το wheel nut . δες το video στο λινκ

http://www.tdpri.com/forum/tele-home-depot/346283-spoke-wheel-truss-rod-nut-ala-music-man.html

Truss_Relief.jpg

Insectius είπε:
αυτό νομίζω εννοεί. μάλλον γίνεται αλλά πρέπει να φύγει ένα μέρος από το σώμα για να χωρέσει το wheel nut . δες το video στο λινκ

http://www.tdpri.com/forum/tele-home-depot/346283-spoke-wheel-truss-rod-nut-ala-music-man.html
Αυτό το σώμα έχει τρύπα στο σώμα / pickguard.

Άρα δεν χρειάζεται αλλαγές.

Και με ένα τέτοιο σπαστο κατσαβίδι κάνει τη δουλειά του.

OS-505SP.jpg

για να μπει το νατ που έδειξα νομίζω θέλει μια τρύπα εκεί που έχω ζωγραφίσει με μπλε στην εικόνα .δεν ξέρω αν  είναι έτσι σκαμμένη και η κιθάρα που λέτε.

δφψωφ.jpg

Το allen nut, νομίζω δεν έχει κανένα νόημα, αφού πάλι θα χρειαστεί να βγάζεις το μανίκι.

Το Spoke nut είναι μια λύση, αλλά εκτός από το ρουτάρισμα στο σώμα που επισημάνθηκε, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν το μήκος του σωλήνα με τα σπειρώματα, ώστε να δουλέψει σωστά. Πρέπει νά' ναι τόσο μακρύ ώστε να πιέζει τη 'φωλιά' του truss rod κι όχι την άκρη του μανικιού, και παράλληλα όχι τόσο μακρύ που να προεξέχει τόσο που θα φτάνει στην άκρη του ρουταρισμένου-προς το μαγνήτη-μέρους. Οπότε ίσως χρειαστεί κόψιμο. Σε καθε περίπτωση, πριν ρουταριστεί το σώμα πρέπει να γίνει σωστή εφαρμογή του στο μανίκι.

Επίσης για να ρυθμιστεί ένα vintage rod, δε χρειάζεται να βγει όλο το μανίκι. Χαλαρώνεις χορδές, χαλαρώνεις neck plate screws-λιγότερο τις έξω, περισσότερο τις μέσα,σπρώχνεις το headstock να φανεί η βίδα, ρυθμίζεις, ξανασφίγγεις και τέλος. περίπου 2 λεπτά περισσότερη δουλειά απ' ό,τι το headstock truss.

Thanks guys! κάτι τέτοιο εννοούσα! δεν με πειράζει να ρουτάρω αν ξέρω ότι ότι θα γλυτώσω κόπο στην πορεία... κιάλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες!

Επίσης.. πόσο εύκολο είναι να αφαιρέσω το παλιό και να βάλω το καινούριο nut? απλά ξεβιδώνει ή πρέπει να γνωρίζω τίποτα άλλο?

Ααα, Strat thinline? Πες μας και δυο τρία σχόλια!? Πως σου φαίνεται ως όργανο? Ζαχάρωνα τις offset αλλά η τιμή τους με πίκρανε!  ;D

Ναι η ιαπωνική thinline ειναι! Την ζαχαρωνα γιατί είναι απ τα λιγα semi hollow οργανα με τρέμολο που δεν είναι bigsby.. Απο κατασκευή όλα μια χαρά! Για τα λεφτά σκίζει! Φοβερό μπράτσο, φαρδύ και όχι πολύ παχύ (wide D)!

μόλις της φορέσω και τον charlie christian κι ενα πιο stable tremolo (μάλλον super vee) θα είναι ακριβως του γούστου μου!

Ήμουν αναμεσα σ αυτην και την αντιστοιχη Cole Clark αλλά έχασα την ευκαιρία να την φέρω απο Αυστραλία. δεν με χάλασε όμως! Μια χαρά οργανακι είναι κι αυτή!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back