Vintage nut VS Am std. nut with solid steel saddles

mikresdiadromes

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Παιδιά, μια ερώτηση προς τους στρατοκαστεράκηδες.

Αν αλλάξω saddles ή ολόκληρο το bridge στην μεξικάνα στρατοκαστερ μου, τί διαφορά θα δώ στα καθαρά και στα βρώμικα? Επίσης θα αυξηθεί το resonance?

H κιθάρα μου έχει το κλασσικό σετακι μονο που δεν ειναι καν fender. Κατι λαμαρινακια no name που εμφανισιακά είναι ίδια με τα vintage saddles. Σκέφτομαι να την αναβαθμίσω σε κάτι καλύτερο...

Συμβουλές?

Δεν εχω καταλαβει,

το nut

guitarnut.jpg

ή τα saddles θες να αλλαξεις?

Μάλλον εννοεί κάτι ανάλογο με αυτό που φορούσαν οι Ultra και μπερδεύει τα saddles με τα roller bearings.

Αν πάλι εννοεί τη γέφυρα,μάλλον πρέπει να αλλαχτεί ο τίτλος του thread...

UltraHeadStock.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
ποια ΑΚΡΙΒΩΣ strat εχεις?
Αυτήν εδώ, με custom shop (μάλλον texas specials) pickups.

Πρόλαβα να κάνω μια-δυο αλλαγές από τότε που την πήρα με ανταλλαγή. Πήρα το tone από τον μεσαίο και το έδωσα στον bridge, και άλλαξα τον πυκνωτή με orange drop 0.22. Μεγάλη διαφορά. Αλλά με το drive του RIVERA που παίζω, δεν έχω αρκετό όγκο, είναι αρκετά αέρινος ήχος. Αυτό θα διορθωθεί με ενα bridge με stainless steel solid saddles? Θα γίνει πιο συμπαγής ο ήχος?

DSC04668.JPG

Αυτό θα διορθωθεί με ενα bridge με stainless steel solid saddles? Θα γίνει πιο συμπαγής ο ήχος?
Δεν θα δεις και καμμια τραγικη διαφορα,ενα steel block θα ειναι καλυτερη λυση (και παλι φυσικα μη περιμενεις κατι το παρα πολυ διαφορετικο,ο βασικος ηχος τις κιθαρας σου θα παραμεινει ο ιδιος)

mikresdiadromes είπε:
Αλλά με το drive του RIVERA που παίζω, δεν έχω αρκετό όγκο, είναι αρκετά αέρινος ήχος. Αυτό θα διορθωθεί με ενα bridge με stainless steel solid saddles? Θα γίνει πιο συμπαγής ο ήχος?
Ο καθένας προσδιορίζει διαφορετικά τον "όγκο"... Ο Eric Johnson ας πούμε παίζει και με Strat με vintage saddles και όχι ιδιαίτερα hot μαγνήτες και έχει ιδιαίτερα "γεμάτο" ήχο... για τα γούστα κάποιων βέβαια μπορεί να είναι αναιμικός.  ;)

Τα vintage saddles δεν έχει σημασία αν είναι stainless steel, σημασία έχει ότι είναι μικρά και δεν στηρίζονται παρά μόνο από την πίεση της χορδής.  ;) Ότι και να κάνεις αυτό δεν αλλάζει. Αυτό εξάλλου συμβάλει στην γοητεία του ήχου της Strat, σε ένα βαθμό.

Εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις για μαγνήτες, αν θέλεις όγκο επιπέδου Les Paul στην Strat σου (που και πάλι δεν θα είναι το ίδιο, ελπίζω να το καταλαβαίνεις). Solid σελάκια ή ένα άλλο τρέμολο με τέτοια ίσως βοηθούσε αλλά πολύ οριακά κατά τη γνώμη μου. Κατά δεύτερο λόγο, δεν λες αν παίζεις με κάποια βρωμο-πετάλια και δεν ξέρω κατά πόσο ένα τέτοιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μεταβάλλει τον ήχο σου προς το επιθυμητό.

Εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις για μαγνήτες, αν θέλεις όγκο επιπέδου Les Paul στην Strat σου (που και πάλι δεν θα είναι το ίδιο, ελπίζω να το καταλαβαίνεις). Solid σελάκια ή ένα άλλο τρέμολο με τέτοια ίσως βοηθούσε αλλά πολύ οριακά κατά τη γνώμη μου.
+1000

mikresdiadromes είπε:
Επίσης θα αυξηθεί το resonance?
Κάτι σχετικό με αυτό που ρωτάς:

Πολλές φορές μπερδεύουμε το resonance με το sustain. Στην πραγματικότητα, όσο πιο resonant είναι ένα όργανο, τόσο "κλέβει" sustain από τον ήχο!  ;)

Το ιδανικό είναι να συνδιάζονται και τα δύο. Αλλά κάπου πρέπει να θέσεις τις προτιμήσεις σου: θέλεις ένα όργανο που να έχει πολύ δυνατή fundamental νότα και πολύ sustain? Δεν θα έχει το response και τον "αέρινο" χαρακτήρα (πρακτικά, θα είναι πιο κομπρεσσαρισμένο).

Πίσω στο αγαπημενό (?) θέμα του φόρουμ για τα... ξύλα  ;D, το resonance και η "αίσθηση" είναι κάτι που συμμετέχουν πάρα πολύ τα ξύλα και η κατασκευή, μόνο που, συχνά, αυτό δεν περνάει στον ήχο... μόνο στα χέρια και το μυαλό του παίκτη. Είναι σημαντικό όμως.  ;)

Δεν χρησιμοποιώ πετάλια για drive. Μόνο το λαμπάτο ενισχυτή, που με τη Gibson Nighthawk ακόμα και με μονοπήνια διάταξη σκοτώνει. Μου φαίνεται ότι ενώ η μεξικάνα έχει πολύ ωραίο ακουστικό καθαρό ήχο, στο βρώμικο υπολείπεται. Χρειάζεται όλο το volume του ποτενσιόμετρου, και comressor CS3 boss για να δώσει γκάζια, αλλά και πάλι αν δεν κλείσω tone, τα πρίμα θερίζουν. Μόλις κλείσω το tone στο 6-7, γίνεται μεστός ο ήχος, αλλά δεν έχω αρμονικές (τσιμπιτές με πένα, δεν ενοοώ ανοιχτές).

Καταλαβαίνω ότι δεν πρόκειται να πιάσω ήχο Gibson, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Θέλω απλά να αποκτήσω πιο μεστό ήχο, Ερικ Τζόνσον ας πούμε, αλλά χωρίς κομπρέσορα. Έτσι σκέφτηκα μήπως το θέμα ήταν τα βαγονάκια της γέφυρας. Θυμήθηκα την κλεμμένη μου American Standard sunburst με custom shop neck+bridge και pearly gates SD που θέριζε...Eίχε τέτοια βαγονάκια. Τώρα θα μου πείτε ότι η μία είχε καλύτερα ξύλα, και θα έχετε δίκιο. Οκ. Μπορώ να κάνω κάτι στη μεξικάνα? Γέφυρα θα αλλάξω έτσι κι αλλιώς. Ποια μου προτείνετε? Επίσης, αν αλλάξω μόνο μαγνήτη bridge, ο virtual vintage heavy blues dimarzio θα ταίριαζε καλά με τους υπόλοιπους custom shop fender?

Αν αλλάξεις bridge μαγνήτη, βάλε πάλι έναν Pearly Gates. Μάλιστα, κοίτα μήπως βρεις NOS τον Pearly Gates Plus που έβγαινε με το σήμα της Fender. Είναι εξαιρετικός μαγνήτης και αφού σου άρεσε στην άλλη κιθάρα δεν το συζητάμε.

Για τρέμολο αν το αποφασίσεις να δώσεις κάποια φράγκα και να παραμείνεις σε εξάβιδο, με bend steel saddles, βάλε αυτό:

http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailpieces/Electric_guitar_tremolos/Wilkinson_Gotoh_VSVG_Vintage_Tremolo.html

Θα με θυμηθείς.  ;)

Αν τώρα πας σε solid saddle, και πολύ περισσότερο 2-post μοντέρνο τρέμολο, υπάρχουν ένα σωρό καλές επιλογές (αλλά και τρύπημα της κιθάρας, στη δεύτερη περίπτωση).

Έτσι σκέφτηκα μήπως το θέμα ήταν τα βαγονάκια της γέφυρας. Θυμήθηκα την κλεμμένη μου American Standard sunburst με custom shop neck+bridge και pearly gates SD που θέριζε...Eίχε τέτοια βαγονάκια
ναι ...τα....βαγονακια εκαναν τη διαφορα.... ;D ;D

βαλε τους ιδιους μαγνητες και θα εισαι μια χαρα...ασε τα ...ξυλα και τα σελακια ησυχα.... ;)

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Για καθαρά εμφανισιακούς λόγους, θα προτιμούσα να παραμείνω σε σχήμα και μέγεθος μονοπήνιου μαγνήτη. Ακόμα και τη χροιά του μονοπήνιου την προτιμώ στη στρατ. Ετσι κι αλλιώς, Gibson έχω.

Σχετικά με το τρέμολο: δεν το χρησιμοποιώ. Τα ελατήρια τα έχω σφίξει ώστε η γέφυρα να ακουμπάει στο σώμα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η καλύτερη ποιότητα υλικών.

Τελικά, μήπως έχει βάλει κανείς τον Dimarzio Vintage Heavy Blues 2 (DP409) σε στρατ bridge θέση, να μου πει τι λεει από καθαρά?  :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back