Ερώτηση κρίσεως! Το συζητούσα πριν με τον forensick και είπα να πάρω και τη γνώμη σας, ειδικά των πιο έμπειρων!! Σε γενικές γραμμές κρατάτε το kick και το μπάσο στο κέντρο, ή παίζετε με το panning τους όπως με οποιοδήποτε άλλο element?
Άρα "ουσιαστικά" (ειδικά στην περίπτωση του delay) δεν τα έχεις hard panned, απλά στη μία τα έχεις με delay και στην άλλη χωρίς, αυτό δεν εννοείς;fleamail είπε:Συνήθως βάζω τα τύμπανα και το μπάσο hard αριστερά ή δεξιά και τα κομπρεσάρω μαζί βάζοντας το reverb των τυμπάνων ή λίγο delay στο απέναντι κανάλι.
Ναι, ναι, κατάλαβα. Έχεις κάποιο αντίστοιχο sample από κομάτι να ακούσουμε πώς ακριβώς "δείχνει";fleamail είπε:Nαι κάπως έτσι, αλλά το delay πολύ χαμηλά σε ένταση και με μικρό time ίσα ίσα να δίνει μια ώθηση στο spectrum.
http://www.box.net/shared/zzic28k8c4 Αργούν λίγο να μπουν τα τύμπανα-μπάσοmenelaos είπε:Ναι, ναι, κατάλαβα. Έχεις κάποιο αντίστοιχο sample από κομάτι να ακούσουμε πώς ακριβώς "δείχνει";Nαι κάπως έτσι, αλλά το delay πολύ χαμηλά σε ένταση και με μικρό time ίσα ίσα να δίνει μια ώθηση στο spectrum.
Ναι, μάλλον γι αυτό πήγε άπατο το Yesterday ;D ;D ;D ;D Πέραν της πλάκας πάντως, αυτά τα extreme mixes είναι όντως εκνευριστικά....lambrosgg είπε:Δεν βρίσκω λόγο να πειραματείζεται κανείς με τέτοια ήδη μουσικής! Είναι ιεροσυλία και κάτι τέτοιο μπορεί να "χαλάσει" τον κοινό ακροατή, χωρίς να ξέρει τι του φταίει.
Το κομμάτι είναι διασκευή και οι φωνές είναι χάλια 8)lambrosgg είπε:fleamail ωραίο κομμάτι φίλε! Οι φωνές είναι live ε?
Το μόνο που με χάλασε είναι... το πανάρισμα!
Το θέμα είναι ότι δεν το κάνανε επίτηδες! Λόγο έλλειψης καναλιών, κάνανε mixdown μπάσο τύμπανα πχ στο δεξί κανάλι και μετά τις κιθάρες στο αριστερό ώστε να μην τα μπουκώσουν όλα στο κέντρο και δεν μένει χώρος για την φωνή. Άσχετα αν συνέχισαν μετά την ανακάλυψη των 16κάναλων να το κάνουν από άποψη σε κάποια κομμάτια. Πχ δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ το helter skelter με normal πανάρισμα, θα ήταν απαίσιο ;DΈνα άλλο παράδειγμα κακού (για τη γνώμη μου) παναρίσματος τέτοιου στυλ ειναι το Yesterday απο Beatles.
Δες το και από την άλλη πλευρά, σου δίνω και την δυνατότητα να κλείσεις το ένα ηχείο και να ακούσεις το κομμάτι σε ποιο light ακουστική έκδοση 8)menelaos είπε:Χμμμ, κοίτα, εμένα προσωπικά πάντως μου άρεσε ως εφέ Απλά η ένστασή μου όπως έλεγα είναι ότι αν δεν ακούς με ακουστικά ή τέλος πάντων δεν είσαι στη "μέση" των ηχείων.... την πάτησες. Ως ήχος όμως μου άρεσε
Ή σε tribal έκδοση κλείνοντας το άλλο ;D ;Dfleamail είπε:Δες το και από την άλλη πλευρά, σου δίνω και την δυνατότητα να κλείσεις το ένα ηχείο και να ακούσεις το κομμάτι σε ποιο light ακουστική έκδοση 8)