USPS Express International-Elta Courier

hvairline

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Kalispera,

Trith 2 semtebriou mou apostelonte kapia antikemena pou agorasa meso internet me USPS international express.Mou edosan ena tracking code gia to site tis usps.Tora exoume 11 semtebriou kai ta stixia apo to site tis usps dn exoun allaksi apo tis 3 semtebriou(p staltike apo to jfk gia ellada).Meno rodo kai ta antikeimena akoma den exoun ftasi apo ta elta courier.Ti boro na kanw?opoia simvouli tha itan euprosdekti gt dn ime sinitismenos me oloi aftin tin diadikasia

Eσυ ποιος εισαι απο τη Ροδο? ε?

Εμενα ΣΗΜΕΡΑ ηρθε ενα σωμα που περιμενα με USPS και ειχε σταλει στις 4 του μηνος. Με πηραν τηλ απο το ταχυδρομειο, δεν ξερω αν το κανουν σε ολους. ΑΝ πληρωσες με paypal μαλλον θα σου ζητησουν και αντιγραφο της αποδειξης (email). Κανε κανα τηλεφωνο αυριο. Παντως σημερα ακουσα οτι οι τελωνιακοι θα εχουν απεργια. Ισως γι αυτο

Α, τωρα το ειδα. Καλως ηρθες στο NOIZ  ;D

Καλησπέρα και καλωσήρθες. Έχε υπόψιν ότι δεν χρησιμοποιούμε greeklish. ;)

Στο θέμα τώρα...επικοινώνησες με τα ΕΛΤΑ, ανέφερες το tracking number και δήλωσαν άγνοια;

Το σενάριο "τελωνείο" αποκλείεται; Πρόκειται για κάτι φτηνό/μικρού όγκου;

P.S: Βρε Playloud...πώς τό'γραψες έτσι...σαν να τον ψάχνεις για να τον δείρεις. :D

Παιδιά ευχαριστώ και συγγνωμη για τα "greekenglish" .Τηλέφωνο δεν έλαβα και ρωταω γιατι ξερω οτι τα usps express δεν περνανε απο τελωνειο.Τα αντικείμενα κοστίζουν 98$ και ειναι μικρου ογκου.Θα πάρω αύριο τηλέφωνο τα elta courier να δω.

hvairline είπε:
Τηλέφωνο δεν έλαβα και ρωταω γιατι ξερω οτι τα usps express δεν περνανε απο τελωνειο.
Τα πάντα περνάνε, απλά όσο μένεις μακριά από ιδιωτικές εταιρίες οι πιθανότητες είναι υπέρ σου. ;D

(έχω 2 στα 2 μέσα σε 2 μέρες!)

K εδώ Θεσ/κη περιμένω μια κιθάρα από τις 2/9.

Επικοινώνησα με δική μου πρωτοβουλία με ΕΛΤΑ, έμαθα ότι είναι προς παράδοση, κ κλείσαμε κ ραντεβού για αύριο.

Για 700 ευρώ, θα πληρώσω 63 ευρώ φόρο.

Αν έχεις tracking number, στο http://www.elta-courier.gr/trackit/ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις να μάθεις αν βρίσκεται στη Ρόδο.

προσπαθησε να βρεις και το νουμερο του τοπικου σου ελτα, γιατι μου χει τυχει στα κεντρικα να μη βλεπουν τιποτα και στο τοπικο μου να το δουν στο κομπιουτερ

playloud είπε:
Εγω σημερα πληρωσα 40 ευρα για 200$  :'(
κανονικα το 24% ειναι 36 Ε αλλα τεσπα παει και ερχεται...

το αποκατω ομως πως εξηγειται ωρε παιδια????

Για 700 ευρώ, θα πληρώσω 63 ευρώ φόρο.

V.P. είπε:

το αποκατω ομως πως εξηγειται ωρε παιδια????
Welcome to Elladistan

Ασε μην το θυμαμαι και δεν μπορω να κλεισω ματι  :D

V.P. είπε:
Μη ξεχνάς και τα 5.5 ευρώ που παίρνουν τα ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό! Τζάμπα πράγμα δηλαδή σε σχέση με τα 100+ που παίρνουν οι εταιρίες courier

Στην περίπτωση του zeppelin απλά το δέμα του έχει δηλωμένη αξία πολύ μικρότερη από 700 ευρώ, κάπου στα $300 δηλαδή μαζί με μεταφορικά.

fleamail είπε:
Στην περίπτωση του zeppelin απλά το δέμα του έχει δηλωμένη αξία πολύ μικρότερη από 700 ευρώ, κάπου στα $300 δηλαδή μαζί με μεταφορικά.
Δεν το επιδίωξα πάντως, κ έτριβα τα χέρια μου από ικανοποίηση μόλις το έμαθα  ;D

Με το που έρθει κ καταλάβω τί συνέβη θα ποστάρω εκ νέου...

fleamail είπε:
Μη ξεχνάς και τα 5.5 ευρώ που παίρνουν τα ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό! Τζάμπα πράγμα δηλαδή σε σχέση με τα 100+ που παίρνουν οι εταιρίες courier

Λοιπον ελαβα 2 πακετακια σε 2 συνεχομενες μερες, USPS-ΕΛΤΑ, παραλαβη απο το ταχ/μειο. Το ενα ειχε την μορφη δεματος και το αλλο την μορφη φακελου. Και τα δυο ευτελους αξιας, κατω απο 50-60 ευρω. Για το "δεμα" ομως πληρωσα +3 στα ΕΛΤΑ. Για το "φακελο" τιποτα. Ο υπαλληλος ειχε κεφια και μου εξηγησε (δεν ξερω αν ισχυουν αυτα που μου ειπε, αλλα τα παραθετω):

Εδω και κανα μηνα, λεει, το κρατος εχει ενεργοποιησει εναν αδρανη νομο 10ετιας, που οριζει οτι τα "φτηνα" και γενικως "αφορολογητα" πακετα με καποιον ογκο θα επιβαρυνονται πια με το κατι τις τους στον εκτελωνισμο (λεφτα τα οποια ουσιαστικα πληρωνουμε στα ΕΛΤΑ για λογαριασμο τους), γιατι δεν καθονται να τα ανοιξουν και καλη τους πιστη δεχονται οτι ισχυει η αξια και το προιονπου γραφει απ εξω... Δεν ξερω ποτε αυτο επιβαλλεται, σε ποιον ογκο, μεγεθος και δεν ειναι παντα και 3 ευρω απο οτι καταλαβα...

Το εχει ακουσει αυτο κανεις αλλος η προκειται περι μπουρδας?

Εδω και κανα μηνα, λεει, το κρατος εχει ενεργοποιησει εναν αδρανη νομο 10ετιας, που οριζει οτι τα "φτηνα" και γενικως "αφορολογητα" πακετα με καποιον ογκο θα επιβαρυνονται πια με το κατι τις τους στον εκτελωνισμο (λεφτα τα οποια ουσιαστικα πληρωνουμε στα ΕΛΤΑ για λογαριασμο τους), γιατι δεν καθονται να τα ανοιξουν και καλη τους πιστη δεχονται οτι ισχυει η αξια και το προιονπου γραφει απ εξω... Δεν ξερω ποτε αυτο επιβαλλεται, σε ποιον ογκο, μεγεθος και δεν ειναι παντα και 3 ευρω απο οτι καταλαβα...
Εμένα μου ακούγεται σαν επινόηση του εν λόγο υπαλλήλου για να σου φάει 3 ευρώ....

Τα 5.5 ευρώ που αναφέρω ποιο πάνω είναι η νόμιμη αμοιβή για τον εκτελωνισμό και σου κόβουν απόδειξη γι αυτό. Οτιδήποτε εξτρα πληρώσεις και δεν σου κόψουν κάποια απόδειξη τότε μάλλον σε λάθος τσέπη πάει...

Έχω παραλάβει 2 δέματα τις τελευταίες μέρες με αφορολόγητη αξία και δεν πλήρωσα απολύτως τίποτα.

Εντάξει τελικά είχε δίκιο ο flea, ο πωλητής δήλωσε συνολική αξία 338$, 230 ευρώ περίπου...

fleamail είπε:
Εμένα μου ακούγεται σαν επινόηση του εν λόγο υπαλλήλου για να σου φάει 3 ευρώ....

Τα 5.5 ευρώ που αναφέρω ποιο πάνω είναι η νόμιμη αμοιβή για τον εκτελωνισμό και σου κόβουν απόδειξη γι αυτό. Οτιδήποτε εξτρα πληρώσεις και δεν σου κόψουν κάποια απόδειξη τότε μάλλον σε λάθος τσέπη πάει...

Έχω παραλάβει 2 δέματα τις τελευταίες μέρες με αφορολόγητη αξία και δεν πλήρωσα απολύτως τίποτα.
Οχι ρε συ, κανονικα λεμε, στο ταχυδρομειο, με αποδειξη και με ολα. Το αλλο δεμα (το σαν φακελος), παλι ΕΛΤΑ, ο ιδιος υπαλληλος, μια μερα πριν, στο ιδιο καταστημα, παλι απο Αμερικη, παλι USPS, παλι παρεμφερης αξια, αλλα μηδενικο εξτρα κοστος.

Εξοδα εκτελωνισμου αφορουσαν τα 3 euro, αλλα θα επρεπε να βαραινουν και τα δυο "πακετα". Το ενα την γλιτωσε ομως... Οπως σου ειπα εισπρατεται μεν απο τα ΕΛΤΑ, πηγαινουν για εκτελωνισμο δε, αλλα ο εκτελωνισμος αυτος ισως να χρεωνεται επιλεκτικα, αν μοιαζει με φακελο παρα με δεμα, μαλλον δεν τον μπαινουν στον κοπο της χρεωσης...

Τι να σου πω, παντως το γεγονος ειναι οτι το ενα επιβαρυνθηκε, το αλλο οχι  (με στοχαστικα κριτηρια τυπου Τζοκερ...)

Eκτελωνιστικά έξοδα πληρώνεις μόνο όταν υπάρχει διασάφηση, στην ουσία αυτή τη διαδικασία χαρτούρας πληρώνεις, όχι τον εκτελωνισμό.

Για ποιο κατάστημα αναφέρεσαι? Δε σου τα φέρνουν σπίτι με πόρτα πόρτα όταν είναι USPS EMI?

fleamail είπε:
Για ποιο κατάστημα αναφέρεσαι? Δε σου τα φέρνουν σπίτι με πόρτα πόρτα όταν είναι USPS EMI?
Αλλες φορες ναι, αλλες οχι. Αυτες τις 2 μερες που ελειπα, βρηκα σπιτι χαρτακι τυπου, "ωρα ταδε, περασαμε λειπατε, το δεμα ειναι στο καταστ/μα, παραλαβη απο αυριο εκει η τηλεφωνο στο ...". Οποτε και τις δυο φορες πηγα απο κει να ξεμπερδευω...

Παντως η ουσια παραμενει, το ενα απο τα δυο ειχε εξτρα επιβαρυνση το αλλο οχι για ιδιας ταξης χρηματων πραγματα. Και ο υπαλληλος που προσπαθησε να το εξηγησει μου ειπε τα παραπανω... Νομιζω δηλαδη εννοει οτι αν κατι μοιαζει μεγαλο δεμα, και δηλωνεται φτηνο, τρωει μια μικρη φαπα εκτελωνιστικης επιβαρυνσης. Αν μοιαζει φτηνο και μικρο και δηλωνεται φτηνο καπως δεν ασκουν το δικαιωμα τους αυτο...

Trending...

Νέα θέματα

Back