TUG - Κι αν δεν μπορώ (addictive drums/ηχοληψία)

tugito

R.I.P.
Πόντοι
38
Επειδή πλέον με ενδιαφέρει πολύ να φτάσω σε εναν στανταρντ ήχο για να ετοιμάσω το επόμενο demo μου πολύ θα ήθελα να με βοηθήσετε όλοι στο τι χρειάζετε, στο τι λείπει και πάει λέγοντας (ηχοληπτικά αλλά και ως perspective μιλάμε πάντα).

Απο το link παρακάτω θα κατεβάσετε όσοι έχετε όρεξη ενα κομμάτι που χρησιμοποιώ για να βρω ήχο που εγραψα τις προάλλες ,θα λέγεται "κι αν δεν μπορώ" , προς το παρόν ΄δεν έχει φωνή.. ας ακουσω κάποιες αποψεις για το μιξαρισμα μου στα όργανα και μετά παμε και σε φωνή γιατι η φωνή κατεμέ ειναι ενα τεράστιο κεφάλαιο..

Λοιπόν για το κομμάτι έχω χρησιμοποιήσει τα addictive drums, για το μπάσσο το broomstick bass αν και στην πορεία θα το γράψω κανονικά με αυθεντικό μπάσο (3.500ευρώ ας είναι καλα ενας κολλητός που το έχει στην κατοχή του - μάρκα μην με ρωτήσετε γιατι δεν θυμάμαι,χοχο), πιάνο και βιολιά και τέτοια ειναι απο miroslav philarmonic αλλά κι αυτά θα τα παίξω όπως πάντα για καλύτερες δυναμικές με ενα midi alesis που έχω. Τέλος οι κιθάρες ειναι 2 και ειναι γραμμένες με amplitube 2 αλλά και το εκπληκτικό αν δεν το ξέρετε studio devil το οποίο είχα και την χαρά να ανακαλύψω και να αγοράσω τελευταίο..

Οσοι κάνετε τον κόπο και με βοηθήσετε χίλια ευχαριστώ. Οπως και αν χει thanks..

http://rapidshare.com/files/67874806/ki_an_den_mporo_TUG__addictive_drums_mix_.mp3.html

να προσθέσω οτι το κομμάτι ειναι απλά μιξαρισμένο στα -3db, δεν ειναι mastered..

και να προσθέσω επίσης ότι δοκιμαστηκά υπάρχει και σαξόφωνο σε κάποια φάση με λαθάκια..θα διορθωθεί..

Επίσης να σημειώσω ότι όλα τα όργανα ειναι γραμμένα σε παρτιτουρα (midi nuendo για την ακρίβεια / αφου βγάλω μια μελωδία με το μυαλό μου η με την κιθάρα την σχεδιάζω στο πιανόργανο του nuendo). Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ ετοιματζίδικα Plugins Που έχουν λουπες και τέτοια πράματα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δικό μου ειναι αν εννοείς αυτό..συνεντευξη μου ειναι παλιότερη.. ποιο πρόσφατα πραγματα μονο στο http://tugsucks.wordpress.com.

Thanx για τα σχόλια, θα το δοκιμάσω αυτο με τις κιθάρες στανταρντ γιατι ίσως πρέπει να αναπνεύσει πιο πολύ το κομμάτι..

ρε φίλε άκουγα κάτι κομμάτια σου πολύ παλιά από το punk.gr με πήγες χρόνια πίσω 

Αυτό που με χάλασε ήταν τα πνευστά (σαξόφωνο; ) που θέλει λίγο χαμήλωμα ή πείραγμα με κάποιο EQ. Πάντως πολύ με άρεσε ο ήχος στις κιθάρες!  ;D

Εμένα δεν με χάλασε κάτι στον ήχο γενικά. Απ ότι καταλαβαίνω αυτός που έπαιξε σαξοφωνο πηγαινοερχότανε στο mic γιατί έχει "επικίνδυνα" σκαμπανεβάσματα η ένταση του.

Επίσης ο ήχος του ταμπύρου (στο μονό χτύπημα κάθε 4 ή 2-4 του μέτρου) ήταν πολύ τριζάτος και τρέμπλος (πω πω λέγειν ;D)

Το κομμάτι σαν κομμάτι είναι κορυφή. Δλδ και χωρίς φωνή ακούγεται (εγώ το ακούω συχνά) μπράβο σας (ή μπράβο σου αναλόγως ποιος "ευθύνεται"  ;D)

Περιμένουμε την πλήρη εκδοση του!

Εγώ συμφωνώ με τον kwstas79... τα πνευστά δε μου άρεσαν...

Τη κιθάρα την προτιμώ με περισσότερο όγκο αλλά αυτό είναι τελείως υποκειμενικό... Επίσης αν μπορούσες να παίξεις λίγο με τις δυναμικές στα drums θα ήταν πολύ καλό.. και μάλλον θα το προτιμούσα χωρίς φωνή

Εμένα δεν με χάλασε κάτι στον ήχο γενικά. Απ ότι καταλαβαίνω αυτός που έπαιξε σαξοφωνο πηγαινοερχότανε στο mic γιατί έχει "επικίνδυνα" σκαμπανεβάσματα η ένταση του.
Τα πνευστά ειναι ενα εκπληκτικό Plugin ,θέλουν διόρθωμα γενικώς όπως και οι δυναμικές των ντραμς.

Τη κιθάρα την προτιμώ με περισσότερο όγκο αλλά αυτό είναι τελείως υποκειμενικό... Επίσης αν μπορούσες να παίξεις λίγο με τις δυναμικές στα drums θα ήταν πολύ καλό.. και μάλλον θα το προτιμούσα χωρίς φωνή
Ωραία, θα δοκιμάσω να χαλαρώσω λίγο τις κιθάρες σε ένταση, ίσως και ταυτόχρονα να δώσω αλλο λίγο όγκο.

Αυτο με τα φωνητικά παίζει πάντα, όταν συνηθίσεις ενα κομμάτι χωρίς φωνή μετά το θες χωρίς φωνή.χοχο. Οταν τα βάλω πάντως θα ξανανεβάσω γιατί πιστεύω θα βγει πολύ καλο με τα φωνητικά που εχω μελοποιήσει.

Το κομμάτι σαν κομμάτι είναι κορυφή. Δλδ και χωρίς φωνή ακούγεται (εγώ το ακούω συχνά) μπράβο σας (ή μπράβο σου αναλόγως ποιος "ευθύνεται"
Ενας είμαστε!  ;D

Ηδη εχω πάρει ιδέες για να κάνω κάποιες αλλαγές στον ήχο, θα τα δοκιμάσω, αναμένω κι άλλα σχόλια, βλέπω ότι όλοι συγκλίνετε στο να γινει δουλειά στα πνευστά ή ίσως και να αφαιρεθούν πλήρως αν το εκλαβα καλα...

Πρώτη φορά χώνω σαξόφωνο σε κομμάτι και μπορώ να πω ότι μου αρεσε!

;D

Γεια και χαρά φίλε :)

Ως κουφός ;D ;D , άκουσα/προτείνω τα εξής:

1. Κιθάρες:

Πιο χαμηλά τις distorted(και καθαρά ως δική μου προτίμηση, πιο σφιχτές). Αν καταλαβαίνω σωστά, έχεις 2 κανάλια. Το δέξι σα να είναι έλαχιστα πιο δυνατό απο το αριστερο.

Πάναρε τις κάθαρες, και δώστους λίγη ένταση.

2. τα τύμπανα μου άρεσαν πολύ. Πιο αριστερά θα έφερνα τα fills που κάνεις με τα tom στο 0:28. Στο 2:05 , δώσε λιιιιιγο εντασή στο ride.

3. Για σαξόφωνο υποθέτω δούλεψες με το Saxlab. Χαμηλωσέ το σε ένταση. Πρόσεξε λίγο το attack που έχεις ρυθμίσει καθώς και το release. Άμα το παλέψεις λίγο, η μετάβαση από τη μία νότα στην άλλη θα είναι πιο ομαλή.Επίσης το σόλο μου φαίνεται πως τελειώνει απότομα. Τώρα EQ&Comp εσύ θα δεις πως θα σου κάτσει μέσα στη μίξη.

Αυταααα, με κάθε καλή διάθεση :) :)

ααα, ξέχασα, πολυ ωραίo track :)

Μυρίζομαι επιτυχία εδω(κρίμα όμως που δεν είμαι μουσικός παραγωγός)

πολύ ωραίο κομματι congratulations ελπίζω να το έχεις κατοχυρώσει σαν πνευματικό δικαίωμα

οι δικές μου παρατηρήσεις φιλικά πάντα είναι,

τα marching roll ταμπούρο είναι πολύ ρεαλιστικό αλλά δοκίμασε να κάνεις μικροανεπαίσθητες αλλαγές έστω και 1% στα velocities και μικροαλλαγές  στο χρονισμο των patterns,γιατί θα φαίνονται τέλεια νομίζω έτσι τα ντραμς

δοκίμασες να βάλεις μια τζούρα reverb στα τομς για να ακούγονται ότι είναι στον ίδιο χώρο με το ταμπούρο;

οι κιθάρες σαν ένταση εμένα δε με χαλάνε,γιατί είμαι και του σκληρόυ χώρου :D,με λίγο reverb ή delay νομίζω θα καθήσουν καλύτερα στο mix,αλλά επειδή είναι παιγμένες με αρκετή δυναμική(forte αρχικα,fortisiimo,decrsescento και crescendo) νομίζω ότι δεν πρέπει να τις κατεβάσεις πολύ(άντε 0.2 db),γιατί το mix σου που το άκουσα και σε πολύ χαμηλή ένταση συν τοις άλλοις μου ακούγεται εμένα μια χαρά σαν στάθμες(δεν είναι high end τα ηχεία αλλά σαν απλός ακροατής το πιθανότερο είναι ότι θα το ακούσω στα φτηνιάρικά μου ηχεία)

Το αληθινό μπάσο θα αναδείξει το κομμάτι και ,δοκίμασε όταν το γράψετε,να πέφτει πάνω στην μπότα(δεν το ακούω καλά τώρα και δεν ξέρω αν πέφτει πάνω).Πιστεύω ότι θα κάνει και τις κιθάρες να σπέρνουν(πιο πολύ) έτσι

Το sax είναι καταπληκτική ιδέα και δένει πολύ ευχάριστα στο κομμάτι,τώρα να σου πώ ότι εγώ θα ήθελα κι έδώ λίγο reverb ή θα με κράξουνε όλοι;(το μυρίζομαι κι αυτό)

Tα strings εγώ δεν τα ακούω σχεδόν καθόλου(εξαρτάται πως τα θέλεις,αν τα θες εκεί πίσω τη δουλειά τους την κάνουν-το γέμισμα δηλ.)

Πάντως γενικά πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά στον ...οργασμό(το κομμάτι) και μην πειράξεις και πάρα πολλά πράγματα στην μίξη(ή μείξη κατ'άλλους) ή τουλαχιστόν σώσε μερικές μίξεις και άκου τες παντού ακόμα και στο mp3 player του κινητού σου(τι δεν έχεις mp3 player στο κινητό σου-γρρρηγορα στο γερμανό)

Ελπίζω τα φωνητικά να είναι εξίσου καλά με την σύνθεση

Keep on the good work

ps:κάτι μου έλειπε γενικά στο κομμάτι το άκουσα το ξανάκουσα-Που είναι τα πιάτα;Υπάρχουν αλλά δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου(μιλάω για τα crash),το ride όντως θέλει ένα τσικ πάνω(γιατί δε δοκιμάζεις και λίγο ride bell αφου υπάρχει στα addictive)

ps2:και πάλι συγχαρητήρια μόνο και μόνο γιατί μου έφτιαξες τη μέρα

!! Thanx... Ειλικρινά έδωσες πολλές αποψεις και θα τις δοκιμάσω όλες.. Ειδικά για τις κιθάρες θα συμφωνήσω, μου ακουγονται καλά και με ένταση. Strings δεν υπάρχουν, απλά ενοούσα οτι χρησιμοποιώ γενικώς miroslav (σε άλλα κομμάτια έχω χώσει strings). Θα ανεβάσω το απογευμα λογικά νεο μιξ με τις αποψεις σας και τις προτάσεις.. Πιστεύω ειδικά τα ντραμς (δυναμικές και μη ρομποτικό παίξιμο, reverb στα toms) αλλά και το δουλεμα στο σαξόφωνο (eq, χαμηλωμα και παίξιμο) θα πιάσουν πολύ τόπο και θα το κανουν τζετ.

;D

κάτι μου έλειπε γενικά στο κομμάτι το άκουσα το ξανάκουσα-Που είναι τα πιάτα;Υπάρχουν αλλά δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου(μιλάω για τα crash),το ride όντως θέλει ένα τσικ πάνω(γιατί δε δοκιμάζεις και λίγο ride bell αφου υπάρχει στα addictive)
Σωστός!!!

Looking forward!!!!!!

:P Λέω κι εγώ, που είναι τα έγχορδα;

,αλλά ας μην το προσβάλω το παιδί..... :'(

Λοιπόν , ενοείτε ότι ειναι πνευματικά κατοχυρωμένα τα κομμάτια  8) , οσο για τα βιολιά έχω χώσει ενα στην αρχή που ειναι αρκετές οκτάδες κάτω, και φέρνει σε κάτι απο τσέλο!

Λοιπόν ανέβασα ενα μιξ με βάση τα όσα ειπώθηκαν εδώ μέσα, με πιο χαμηλά τις κιθάρες (οχι πολύ γιατι γουστάρω ένταση), με καλύτερο ήχο στο ταμπούρο, με πιο βάθος στα τομς, με πανάρισμα στα τομς με με με..όσα ειπώθηκαν ,και φυσικά με πολύ δουλειά στο σαξόφωνο..

Απο κει και πέρα αναμένω καμια γνώμη και ετοιμάζομαι για φωνητικά.

http://www.box.net/shared/7ea03x010v

ακουστε το..

Επίσης θα ήθελα γνώμη στα ντραμς, νομίζω ότι ειναι κομπρεσαρισμένα αρκετά ή κάτι τους λείπει.. δεν ξέρω..

[κουφός mode on]

tugito man, πιο ισορροπημένο μου ακούγεται από το προηγούμενο.

Το ταμπούρο μ'αρέσει. Η μπότα νομίζω πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο...(καλά αυτό είναι και λίγο δικό μου βίτσιο ;D ;D).

To sax, καλύτερο... αλλά δώσε λίγο ένταση, εκτός και αν θα πατήσουν και φωνητικά σε αύτο το σημείο.

αααυταα.

Keep it up.

[κουφός mode off]

Mπραβο!Πολυ καλη δουλεια

και οι τελευταιες διορθωσεις βελτιωσαν

αισθητα το κομματι.

Αληθεια, το sax ειναι απο chris heins horns;

or Candy sax;(που δεν νομιζω)

Δεν υπάρχουν χαμηλά.

Που είναι το μπάσο; Πού είναι η μπότα;

Μήπως έχεις πρόβλημα με τα ηχεία σου;

Μήπως υπερτονίζουν τα μπάσα και νομίζεις ότι ακούγονται;

Το σαξόφωνο δεν ακούγεται σαν σαξ γιατί το παίξιμο είναι... μη σαξοφωνικό.

Πάντως αν θα το βάλεις, καλό είναι να μην είναι χαμένο μέσα στις κιθάρες.

Σε γενικές γραμμές λείπει perspective.

Δηλαδή... κλείσε τα μάτια σου μπροστά στα ηχεία και προσπάθησε να τοποθετήσεις τους μουσικούς στη σκηνή.

Δεξιά - αρίστερά (όχι πολύ και κρυφτούν στις κουρτίνες :) ) αλλά και το σημαντικότερο, μπροστά - πίσω. Πχ το πιάνο είναι μπροστά-μπροστά ενώ παίζει συνοδευτικό ρόλο. Ισώς θέλει λίγο βαθάκι να πάει πιό πίσω.

Προχώρησε πάνω σε αυτές τις γραμμές.

Καλή δουλειά!

Thanks Yameth, οντως αυτά που λες έχουν βάση και δείχνουν μια διαφορετική perspective από την δική μου. Ηχεία έχω τα tascam vlx5 σε βάσεις, απλά για το μπάσο έχω αναφέρει οτι ειναι plugin και θα βάλω soon (Μπορεί σήμερα) κανονικο μπάσο. Για την μπότα δεν το έχω παρατηρήσει, θα της δώσω όγκο και σωστό ρόλο, σε ευχαριστώ για το pointer. Επίσης για το σαξόφωνο όντως δεν ειναι παιγμένο σαν σαξόφωνο, θα τσεκάρω λίγο την αληθοφάνεια και τις ανάσες καθώς και τις κιθάρες. Τέλος το πιάνο αυτό που λες το έκανα ήδη!!!θα το δεις στο επομενο μιξ, απλα το εντόπισα κι εγώ αυτό!  ;D ΟΛΕ!

Λοιπον πολύ ωραία η perspective σου και θα την κάνω πράξη οπωσδήποτε να δω αποτέλεσμα, χιλια thanks.

Μονη ένσταση στο σαξόφωνο ,ως προς τις ανάσες πιστεύω θέλει δουλειά για να φανεί σαν παίξιμο σαξοφώνου αλλά ως προς μελωδία αν το εννοούσες έτσι ,έχει πλήρης αναφορές σε πιο σκα-πανκ καταστασεις, απλά μου αρέσει να συνδιάζω αυτά που μου βγαίνουν. Οχι επίτηδες, απλά μου βγαίνει..

Θα κάνω το παν να επανέλθω με ενα μιξ πιο γεμάτο, το τελικό πριν μπει η θεσπέσια φωνή μου και ισοπεδώσει ότι έχετε χτίσει στο μυαλό σας για αυτο το τραγουδι..

:o ;D

Γεια χαρά και πάλι. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ τόσο καιρό και σήμερα έκανα ενα δοκιμαστικό. Εδώ θα έχουμε πολύ δουλειά και πολλές αποψεις να ακουσουμε...

Λοιπόν έκανα όσα ανέφερε και ο Yameth αν και ακόμα εκρεμεί η εγγραφή του μπάσου με κανονικό. Στο παρακάτω λινκ θα βρειτε το κομματι λοιπον στην πιο πρόσφατη μορφή του, αυτη την φορά έχω βάλει και στίχους δοκιμαστικούς (πιθανότατα θα αλλάξουν, σίγουρα θα ξανατραγουδηθούν (αναμένω ενα condenser μικρόφωνο αλλιώς έστω πάλι με το shure..) με την μελωδία φωνής στην οποία έχω καταλήξει και δεν θα αλλάξει εκτός εκπληκτικού απροοπτου. Επίσης αναμένω και γυναικεία φωνητικά. Αν κάποιος θέλει να χώσει στην φωνή και να τραγουδήσει και να μου στειλει το wav ευχαρίστως..

Λοιπόν στο θέμα μας τώρα. Θέλω να μου πειτε τι να κάνω ώστε πλέον να συνεχίσουμε με το κομμάτι, πχ. στην φωνή που κυρίως με ενδιαφέρει μήπως λέιπει κάποιο εφέ; Μου ακουγεται λίγο "λεπτή" σε αντίθεση με τα σημεία που μπαίνουν τα διπλά φωνητικά. Αυτό έχει να κάνει υποθέτω με το δυναμικό μικρόφωνο, ενα πυκνωτικό ειναι απαραίτητο για vocals από όσο γνωρίζω. Η φωνή εχει eq και ενα ελάχιστο delay προς το παρόν. Θέλω γνώμες γιατι μου φαίνεται μέχρι στιγμής το πιο δύσκολο το να φτιάξω μια φωνή που να ακουγεται και να ακουγονται και οι στίχοι χωρίς η φωνή να ξεφεύγει απο το μιξ..

να είστε επιεικείς ρεεεεεεεε

Ιδου το λινκ

http://www.box.net/shared/vzfdqq570c

Ιδου και οι στίχοϊ : (είπαμε δεν ειναι ολοκληρωμένο, πιθανότατα θα αλλάξουν κάποια σημεία)

ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

Υπαρχει ένα παρτυ, το παρτυ για μας

γιορτάζουμε ολοι την πτώση μας

Ολοι ντυμένοι με σμοκιν χακι

κι ολοι σκυμένοι μπροστά στην tv

Κι αν δεν μπορώ, θα ονειρευτώ

πως στέκομαι μονος

κοιτώντας την πολη, κοιτώντας την πολη

τα προβατα σέρνουν διαρκως τον χορο

οι λύκοι πληθαινουν, κοιτούν το κενο

ολοι ντυμένοι σαν πολιτικοι

καμουφλαρισμένοι μικροαστοι