- Πόντοι
- 1,038
Έπειτα από συζήτηση με τον προσφιλή μου @fusiongtr, αλλά είναι και κάτι που ήθελα να κάνω καιρό, είπα να συγκρίνω τρία διαφορετικά είδη ηχογράφησης.
1. Λαμπάτος ενισχυτής
2. Solid state ενισχυτής
3. Plugin
Η λογική πίσω από αυτό το πείραμα είναι ότι πρώτον δεν εμπιστεύομαι τους YouTubers γιατί τα παίρνουν δεξιά και αριστερά, και δεύτερον αν είσαι καλός κιθαρίστας ή έχεις premium gear, τέλειο studio κλπ, ότι και να κάνεις θα ακουστεί καλό. Άρα θέλω γνώμη για κάτι ρεαλιστικό, για τον μέσο χομπίστα ο οποίος είναι ερασιτέχνης, μέτριος παίκτης με οικονομικές λύσεις για εξοπλισμό, και χωρίς γνώσεις ηχοληψίας. Αυτός είμαι εγώ. Δεν έχω premium εξοπλισμό και δεν έχω home studio (ηχογράφησα στην κρεβατοκάμαρα μου που δεν είναι και το καλύτερο δωμάτιο ηχητικά). Αλλά εμπιστεύομαι το αυτί μου και με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνω τη γνώμη μου. Τα αποτελέσματα εννοείται μπορούν να ερμηνευτούν με όποιον τρόπο θέλει ο καθένας. Εγώ το έκανα για την πλάκα μου, το διασκέδασα πολύ, βρήκα τα αποτελέσματα ενδιαφέροντα και θέλω να τα μοιραστώ μαζί με τους συμφορουμίτες.
Gear used
Ενισχυτές
1. Fender Bassbreaker 30r
2. Boss Katana MK I
3. Neural DSP Cory Wong
Κιθάρες
1. Gretsch electromatic G5422tg
2. Fender Stratocaster player series
Καρτα ήχου
Focusrite scarlet 2i2
Software
Ableton live
Ξεκίνησα με ένα απλό άρπισμα.
Arpeggio Tube.mp3
Arpeggio Plugin.mp3
Arpeggio Katana.mp3
Συνέχισα με ένα jazz ριφάκι
Jazz Tube.mp3
Jazz Plugin.mp3
Jazz Katana.mp3
Ένα Rock ριφ
Rock Tube.mp3
Rock Plugin.mp3
Rock Katana.mp3
Ένα blues δωδεκαμετρο με Stratocaster
Blues Tube.mp3
Blues Plugin.mp3
Blues Katana.mp3
Και μία μίξη με σόλο σε στυλ praise and worship
Mix Tube.mp3
Mix Plugin.mp3
Mix Katana.mp3
1. Λαμπάτος ενισχυτής
2. Solid state ενισχυτής
3. Plugin
Η λογική πίσω από αυτό το πείραμα είναι ότι πρώτον δεν εμπιστεύομαι τους YouTubers γιατί τα παίρνουν δεξιά και αριστερά, και δεύτερον αν είσαι καλός κιθαρίστας ή έχεις premium gear, τέλειο studio κλπ, ότι και να κάνεις θα ακουστεί καλό. Άρα θέλω γνώμη για κάτι ρεαλιστικό, για τον μέσο χομπίστα ο οποίος είναι ερασιτέχνης, μέτριος παίκτης με οικονομικές λύσεις για εξοπλισμό, και χωρίς γνώσεις ηχοληψίας. Αυτός είμαι εγώ. Δεν έχω premium εξοπλισμό και δεν έχω home studio (ηχογράφησα στην κρεβατοκάμαρα μου που δεν είναι και το καλύτερο δωμάτιο ηχητικά). Αλλά εμπιστεύομαι το αυτί μου και με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνω τη γνώμη μου. Τα αποτελέσματα εννοείται μπορούν να ερμηνευτούν με όποιον τρόπο θέλει ο καθένας. Εγώ το έκανα για την πλάκα μου, το διασκέδασα πολύ, βρήκα τα αποτελέσματα ενδιαφέροντα και θέλω να τα μοιραστώ μαζί με τους συμφορουμίτες.
Gear used
Ενισχυτές
1. Fender Bassbreaker 30r
2. Boss Katana MK I
3. Neural DSP Cory Wong
Κιθάρες
1. Gretsch electromatic G5422tg
2. Fender Stratocaster player series
Καρτα ήχου
Focusrite scarlet 2i2
Software
Ableton live