metallicus είπε:
Απλά βλέποντας τα τελευταία threads απογοητεύομαι με αυτά που γράφονται καθώς τα θεωρώ μη ρεαλιστικά και ενώ θεωρούσα ειλικρινά τον Waterfall παράλογο σχετικά με κάποιες απόψεις του, τείνω τελικά να συμφωνήσω.
Αυτη ειναι η μοιρα μου Μetallicus και μου ειναι γνωστη. Ολοι στο τελος συμφωνουν μαζι μου, γιατι ειμαι η φωνη της αληθειας, του μετρου και της κοινης λογικης...
Η γνώμη κάποιου για όργανα που δεν μπορεί να αγοράσει (λόγω των οικονομικών του) είναι άχρηστη. Τελεία και Παύλα.
Αυτοι οι ΝΟΙΖικοι αφορισμοι σε βγαζουν απ'το...μαγιο σου ωρες ωρες.
Για σενα λοιπον Trolley η γνωμη καποιου για το παρακατω οργανο δεν μετραει, αν δεν σκασει πρωτα σαν το βόιδι
13.111€ να το αγορασει.
Moog MiniMoog Voyager Gold Limited Edition
Αν σου πει δηλαδη καποιος οτι το παραπανω synth παραμενει
(παρα την τιμη Porsche που εχει) ενα απο τα πιο basic monosynths του πλανητη, εσυ δεν θα τον πιστεψεις, γιατι αυτος ο καποιος δεν εχει τα λεφτα να το αγορασει. Προφανως περιμενεις καποιον να σκασει το παραπανω ποσο και να σου πει τα ιδια για να τον πιστεψεις. Ε βεβαια, οι...πλουσιοι ξερουν καλυτερα απο synths απ'οτι οι υπολοιποι. Η αξιολογηση των synths ειναι θεμα χρηματων εξαλλου, οχι εμπειριας και γνωσεων. Περιμενεις τον πλουσιο αγοραστη να σου πει τη γνωμη του, ενω εσυ προφανως δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα διαβαζοντας απλα τα specs του.
Ελα ρε, τι συμπερασμα μπορει να βγαλει καποιος για ενα synth απο τα...specs του? Εδω μιλαει η τιμη. Οσο πιο ακριβο τοσο καλυτερο, ε? "
Οτι πληρωνεις παιρνεις" και αλλα παρομοια παραμυθια με δρακους... 8)
Ακόμη και οι πιο φανατικοί πολέμιοι ακριβών οργάνων, συνήθως κάτι παραπάνω παραδέχονται αν τους τα κάνεις δώρο (ή αν τα βρουν σε βολική τιμή, στα μεταχειρισμένα). Μέχρι τότε, απλώς αναπαράγουν είτε α) την κριτική που διάβασαν ή είδαν κάπου αλλού, β) τις προσωπικές τους εμμονές για το πόσο πρέπει (

να κοστίζει το οτιδήποτε.
Εμενα παλι αν καποιος μου κανει δωρο τον παραπανω καρναβαλο ;D θα του πω την γνωμη μου, η οποια παραμενει η ιδια ολα αυτα τα χρονια γιατι πολυ απλα ειναι fact:
"
Κυριε, το συγκεκριμενο synth, ειτε το πουλησουν 13.111€ ειτε 111€, θα παραμεινει ενα απο τα πλεον basic monosynths του πλανητη."
Και εδω κολλαει το "
Τελεία και Παύλα".
Κατοπιν θα το βαλω σε αγγελια για πωληση, με τοσα λεφτα φτιαχνεις ενα synth/MIDI στουντιο που το μονο που δεν μπορει να κανει ειναι να πεταει.
Προτεινες δυο ναυαρχίδες που εχουν διαφορετικο προσανατολισμο μεταξυ τους και πολυπλοκοτητα στον προγραμματισμο που ειναι πολυ δυσκολο να την εκμεταλλευτει ενας 17χρονος που δεν εχει εμπειρια απο συνθεσαϊζερ και workstations.
Ουτε ειναι και θεμα χρηματων το να προσανατολισεις καποιον στο να παρει κατι το οποιο να τον καλυπτει, να τον ευχαριστησει αλλα και να τον βοηθησει να προχωρήσει σωστα και να εμπλουτισει τις γνωσεις του, ωστε να φτασει να εκμεταλλευεται τα μεγαθηρια.
Ετσι. Το οτι ο πατερας του 17χρονου εχει τη δυνατοτητα να σκασει ενα τριχιλιαρο δεν σημαινει οτι πρεπει να το σκασει κι ολας. Ο
(17χρονος) γιοκας του σημερα μπορει να την εχει δει Jarre, σε 2 μηνες ομως μπορει να τη δει Blackmore και να του ζηταει κιθαρα και ενισχυτη. Του χρονου μπορει να τη δει Dave Weckl, ή να φαει φλας με τη θρησκεια, να τα πουλησει ολα οσο-οσο και να παει να κλειστει σε μοναστηρι.
Το τελευταιο εχει συμβει...
Αν ο πατερας του βεβαια δεν εχει οικονομικο προβλημα και μπορει να σκαει καθε τοσο τριχιλιαρα, και ο γιος του επιμενει να θελει να μαθει synths, ας του αγορασει καποιο basic synth για αρχη, να μαθει τα απολυτως βασικα, και μετα βλεπουμε.
Θα του προτεινα λοιπον ενα Moog Voyager. Μ'αυτο, και θα μαθει τα βασικα γυρω απ'τα synths ευκολα κι ωραια, και θα μεινει
(αρχικα) ικανοποιημενος και θα κανει την αναλογη φιγουρα σε φιλους, εχοντας στην κατοχη του ενα οργανο των 3500€.
Οταν τελος μαθει τα βασικα και σκυλοβαρεθει απ΄την μονοφωνια/μονοτονια του Voyager, λεει στον πατερα του να του αγορασει ενα σοβαρο synth του 21ου αιωνα. Αρκουν 1000€ για να μπει στο club των χαρουμενων πληκτραδων. 8)
Ολες οι εταιριες εχουν στην γκαμα τους μοντελα μεσης τιμης που προσφερουν πλουσιες δυνατοτητες εφαμιλλες των μεγαλυτερων τους μοντελων.
Μη το φωναζεις ρε, μπορει να το μαθουν κι αλλοι... ;D