Τρίζει το τρέμολο στη stratocaster.

wasted

Μέλος
Πόντοι
38
Στη Stratocaster μου (classic USA,91 ) παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα. Όταν βιδώνω το τρέμολο αυτο δεν σφίγγει στη θέση που πρέπει, παράλληλα με τις χορδές, αλλά στις 45 και στις 90 μοίρες, κρεμασμένο κάτω ή ανάποδα δηλαδή. Όταν δε πάω να το φέρω στη σωστή θέση για να το δουλέψω, βγάζει ένα ενοχλητικό τρίξιμο που περνάει στους μαγνήτες και συντονίζει και τις χορδές, πράγμα που ακούγεται. Είναι κάπως σα να έχει στραβώσει το θηλυκό στη γέφυρα.

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση, παίρνει γιατρειά;

Ίσως βοηθήσει να περάσεις ένα layer μονωτικής ταινίας (λεπτό) γύρω από τα σπειρώματα και να το εφαρμώσεις πολύ καλά.

Το τρίξιμο θα σταματήσει σίγουρα και ίσως θα βοηθήσει με τη θέση που σταματάει.

Εικασία κάνω δεν το έχω δει να γίνεται πουθενά αλλά δε χάνεις και τίποτα να το δοκιμάσεις.

Ίσως βοηθήσει να περάσεις ένα layer μονωτικής ταινίας (λεπτό) γύρω από τα σπειρώματα και να το εφαρμώσεις πολύ καλά....
Καλύτερα ταινία teflon. (Η μονωτική ίσως είναι χοντρή για να καταφέρει να σταθεί στη θέση της όταν πας να το βιδώσεις....)

Πωλείται στα καταστήματα με υδραυλικά αλλά και σε αυτά με χρώματα σιδηρικά κλπ.

Τέτοια ταινία λέω...:

http://www.acmehowto.com/howto/homemaintenance/plumbing/general/teflon.php

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αλλά κάπως μου έρχεται να βάλω ταινίες και τεφλόν στην κιθαρίτσα μου που φυλάω σαν κόρη οφθαλμού. Θα προτιμούσα αν γίνεται να άλλαζα κάποιο εξάρτημα, γιατί αυτήν ειδικά θέλω να την έχω σα καινούρια. Ξέρετε αν γίνεται να αλλάξω μόνο τη συγκεκριμένη υποδοχή μέσα από τη γέφυρα ή πρέπει να πάω για όλη τη γέφυρα;

Επίσης με παραξενεύει, αν είναι φυσιολογικό αυτό που συνέβη, μετά από 17 χρόνια βέβαια, αλλά με πολύ ελαφρή χρήση του τρέμολο σε καμιά αρμονική, χωρίς dives και άλλα προωθημένα πράματα, σε αυτήν την κιθάρα. Έχει συμβεί και σε άλλον κάτι παρόμοιο;

Πάντως λίγο teflon στο σπείρωμα δεν θα φαίνεται....ειδικά όταν το τρεμολο είναι στη θέση του.

Λίγο teflon διορθώνει την κατάσταση. Αυτό που προτείνει ο superfunk βέβαια είναι αναβάθμιση της κιθάρας.

Προσωπικά δεν έχω κανένα τρεμολο με σπείρωμα (έχω 3 pop-in όμως :wink: ) εξαιτίας τέτοιων θεμάτων που παρουσιάζονται.

στη θεση σου θα εδινα 30 ευρωπουλα και θα αλλαζα ολο το τρεμολο με αυτο
http://store.guitarfetish.com/usast2pohast.html

που και καλυτερα φτιαγμενο ειναι και καλυτερο ΗΧΟ εχει.. :wink:
Το "καλύτερος ήχος" είναι πάντα σχετικό.

Μπορεί να είναι full steel αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνει τον ήχο πιο πρίμο και μεταλλικό. Αν αυτό είναι καλύτερο για κάποιους τότε ΝΑΙ έχει καλύτερο ήχο, αν όμως όχι....

σ.σ.:Το είχα για μια περίοδο στη στρατ μου (Fender usa)

Δοκίμασε να βάλεις στην τρύπα και στον λεβιέ λίγο WD40 σπρεύ που μπορείς να βρείς σε μαγαζί με εργαλεία η στο Carefour.

Επίσης πέρνα τις σχισμές στο nut με ένα μολύβι Β ή 2Β.

Την λύση με το teflon την δοκίμασα αλλα δεν μου αρεσε ιδιαίτερα, ασε που αν πρέπει να βάζεις και να βγάζεις το τρεμολο πρέπει να κάνεις την δουλιά απο την αρχή. Πάντως ζημιά που δεν επαναφέρεται δεν κάνει.

Μη δοκιμάσεις καν μονωτικές ταινίες ή παρόμοιες χαρτοταινίες γιατί θα σου μείνουν κομμάτια στην τρύπα.

Διάγνωση Καγμάκη:

Στο εσωτερικό της υποδοχής του τρέμολο υπάρχει ένα ελατήριο, το οποίο είχε φύγει, (μη με ρωτήσετε, αγνοώ πως) , και το οποίο αντικατέστησε.

αμ' date='δεν μας το ειχες πει αυτο... :lol:
την επομενη φορα που θα το χασεις βαλε ενα απο...στυλο,δουλευει μια χαρα... :wink:[/quote']

αν είναι να βρίσκει την ακριβή αιτία των προβλημάτων ο πελάτης τα πιάσαμε τα λεφτά μας

Eχω ακούσει ότι μπορείς αντί για ελατήριο να βάλεις μια σβύστρα από μολύβι,αλλά θα θέλει άλλαγμα κάθε τόσο.

Ενα κουτάκι ελατήρια κοστίζει ελάχιστα, δεν χρειάζεται απο στυλό.

Και αν το βουτήξεις σε λίγη βαζελίνη δεν θα το χάνεις.

Στη Stratocaster μου (classic USA,91 ) παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα. Όταν βιδώνω το τρέμολο αυτο δεν σφίγγει στη θέση που πρέπει, παράλληλα με τις χορδές, αλλά στις 45 και στις 90 μοίρες, κρεμασμένο κάτω ή ανάποδα δηλαδή.

Διάγνωση Καγμάκη:

Στο εσωτερικό της υποδοχής του τρέμολο υπάρχει ένα ελατήριο, το οποίο είχε φύγει, (μη με ρωτήσετε, αγνοώ πως) , και το οποίο αντικατέστησε.
Επαναφέρω το θέμα γιατί θέλω να κάνω μια χαζή -τόσο χαζή που ντρέπομαι να ανοίξω νέο θέμα- ερώτηση (επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα)

Δηλαδή μέσα στο σπείρωμα που βιδώνει το τρέμολο άρμ υπάρχει όντως ελατήριο? Και επειδή στην δικιά μου σίγουρα δεν υπάρχει σίγουρα μπορώ να βάλω εγώ ένα (έστω και από στυλό?)

Lord_Goumis είπε:
Δηλαδή μέσα στο σπείρωμα που βιδώνει το τρέμολο άρμ υπάρχει όντως ελατήριο?
Όχι ... παρ'όλα αυτά αν σου τη δίνει να μαζεύεις το τρέμολο απ'το καλώδιο όταν κρέμεται .... δοκίμασε τις διάφορες τεχνικές που αναφέρονται στο thread .

Εγώ όταν το σημείο που σφίγγει το τρέμολο δεν είναι εκεί που με βολεύει , σιγά σιγά το βιδώνω χωρίς να το σπάσω βεβαια , και το φέρνω εκεί που θέλω . Κάνω άλλη μια βόλτα ουσιαστικά στο σπείρωμα . Εννοείται ότι έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάτι τέτοιο μόνο μία φορά .

kostas80 είπε:
Όχι ... παρ'όλα αυτά αν σου τη δίνει να μαζεύεις το τρέμολο απ'το καλώδιο όταν κρέμεται .... δοκίμασε τις διάφορες τεχνικές που αναφέρονται στο thread .

Εγώ όταν το σημείο που σφίγγει το τρέμολο δεν είναι εκεί που με βολεύει , σιγά σιγά το βιδώνω χωρίς να το σπάσω βεβαια , και το φέρνω εκεί που θέλω . Κάνω άλλη μια βόλτα ουσιαστικά στο σπείρωμα . Εννοείται ότι έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάτι τέτοιο μόνο μία φορά .
Aκριβώς, όχι ότι το χρησιμοποιώ και πολύ αλλά όσο να'ναι ένα dive η μια αρμονική στο live να μην προλαβαίνεις να την κάνεις μέχρι να πιάσεις το τρέμολο που είναι στο καλώδιο είναι κάπως ενοχλητικό...

Φίλε Κώστα αμα το κάνω άλλη μια βόλτα για να το φέρω στη σωστή θεση είναι πολύ σφικτό (και γίνεται πιο ευαίσθητο το τρέμολο σε φάση που και κατα λάθος να το ακουμπήσω θα ''πιάσει'' πραγμα που δεν είναι θεμιτό)

Νομίζω πως έτσι πρέπει να είναι όμως ..... όταν έχει μπόσικα δε σε ενοχλεί ?

Η φυσική λέει ότι όσο πιο βιδωμένο είναι το τρέμολο , τόσο μικρότερος ''μοχλός'' .. συνεπώς λιγότερο ευαίσθητο .

Μήπως έχεις πολύ floating τη γέφυρα και ακούει με το παραμικρό ?

kostas80 είπε:
Η φυσική λέει ότι όσο πιο βιδωμένο είναι το τρέμολο , τόσο μικρότερος ''μοχλός'' .. συνεπώς λιγότερο ευαίσθητο .

Μήπως έχεις πολύ floating τη γέφυρα και ακούει με το παραμικρό ?
Αν εννοεις με το floating οτι το τρεμολο είναι ''σηκωμένο'' τότε μάλλον είναι. Μια τελευταία ερώτηση. Έστω ότι κάνω μια βόλτα παραπάνω για να το φέρω στη θέση που θέλω. Στην αρχή θα είναι σφιχτό και ευαίσθητο, αλλά δεν θα ''λασκάρει'' κάποια στιγμή αφού θα φαγωθεί το σπείρωμα? Και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα? (το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό πάνω από μια φορά φαντάζομαι...)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back