Στενοχωριέμαι που το λέω αλλά πάλι καλά που υπάρχουν και τα ξένα forum και παίρνουμε κάποιες απαντήσεις γιατί αλλιώς...
Η απορία σου ήταν πολύ ειδική φίλε Νίκο. Εκτός αυτού ήταν και λίγο... χασομέρικη με την έννοια ότι πάντα τα νεότερα όργανα υποστηρίζουν περισσότερες δυνατότητες και σπανίως κάποιος θα τα βάλει να παίξουν τους ήχους παλαιότερων οργάνων - αλλιώς γιατί να τα αγοράσεις και να μη μείνεις με το παλιό όργανο. Όλα αυτά στον επίσης χασομέρικο κόσμο των hardware synths τα οποία όλο και λιγότεροι τα υπολογίζουν σαν καθαυτό ηχοπαραγωγικές πηγές.
Διαφωνώ κάθετα. Ένα forum θα πρέπει να δίνει απαντήσεις σε όλα τα θέματα. Αν τα παλιότερα όργανα είναι χασομέρικα τότε γιατί δεν σβήνετε όλες τις Δημοσιεύσεις που αφορούν σε παλιά όργανα. Θα κερδίσετε και χώρο στον server σας έτσι για όλους τους χρήστες νέων οργάνων
Όσον αφορα τη soft synth τεχνολογία σε physical modeling επέτρεψε μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου.
Δεν ξέρω αν είσαι-ήσουν ποτέ χρήστης του trinity με την tri-solo board (όχι την moss) αλλά σε πληροφορώ οτι τα καινούρια όργανα της korg δεν μπορούν να την αναπαράγουν ακριβώς.
Αν θες μπορώ να σου εξηγήσω γιατί αλλά δεν θέλω να "χασομερώ" ούτε εσένα ούτε άλλους φίλους.
Τέλος τα καινούρια όργανα έχουν παραπάνω δυνατότητες όσον αφορά περισσότερο κοινές λειτουργίες (διάφορα options όπως samplers μετατροπείς mp3 on board πιασάρικους controllers (βλέπε D beam roland) cd burners κα) αλλά αυτά είναι απλά marketing για μένα και όχι εργαλεία σύνθεσης ήχου. Έχω δει πολλές περιπτώσεις καινούριων οργάνων να είναι χειρότερα απο παλιά αλλά αυτό είναι άποψη δική μου και δεν θέλω να παρασύρω κανένα σε αυτό.
Το θέμα είναι οτι οι εταιρείες θησαυρίζουν απο τέτοιες μ@#$κίες
εξοπλίζοντας τα synth τους με αυτές και απλά εξελίσσουν λιγότερο δραματικά της μηχανές σύνθεσης. Και σε αυτό βοηθάει η άγνοια του τελικού χρήστη. Πόσοι απο αυτούς που έχουν το triton πχ μπορούν να πουν οτι το έχουν αξιοποιήσει πλήρως απο πλευράς σύνθεσης ήχου? Και δε μιλάω για τη moss που πολλοί δεν ξέρουν καν τι είναι και τι κάνει.
Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι
¶ραγε θα πρέπει να αναφωνήσω...?
"Το triton και το trinity πέθαναν...Ζήτω το Μ3!!!"
Συγγνώμη αλλά δεν θα το κάνω. Έχω δει κάτι Sigma, Prophecy και Ζ1 που σκοτώνουν (Μιλάω και για ξένους μουσικούς) αλλά πήγαινε πες εσύ φίλε Wow! στους ιδιοκτήτες τους να τα πετάξουν ή να τα πουλήσουν και να πάρουν άλλα. Εγώ δεν θα το κάνω.
Ακόμα και το CZ-101 που έχω τεχνολογία 1984 μπορεί να ντροπιάσει μερικά απο τα καινούρια synth σε διάφορες μεμονωμένες δυνατότητες 23 ολόκληρα χρόνια μετά.
Έχω ποστάρει σχετικά με την τεχνολογία του οργάνου "χασομερώντας" μερικούς. ¶λλα αν κοιτάξεις λίγο στην αρχική σελίδα του Keyboards Sector θα δεις οτι ένα απο τα πιο επιτυχημένα θέματα απο άποψη δημοσιεύσεων και views έχει να κάνει και με το casio.
Φιλικά
Νίκος