Τοπ 5 κιθαρίστες της Ροκ/Μπλουζ μουσικής

otto##

otto##
Πόντοι
198
Πρέπει κάποιος να κρατάει score ή να γίνει μόντα και να προσθέτει ο καθένας σε μία ψηφοφορία και το όνομα που θέλει. Ας μείνουμε μόνο στους ροκ/μπλουζ διότι αν πάμε και στους κλασικούς και στους ακουστικούς θα γίνει χαμός. Ξεκινω διατηρώντας κάθε επιφύλαξη:

Βασική πεντάδα:

1. Robert Johnson

2. Jimmy Hendrix

3. Peter Green

4. EVH

5. Jeff Beck

Αναπληρωματικοί:

1. Chuck Berry

2. Jimmy Page

3. B B King

4. David Gilmour

5. Al Di Meola

Είναι πιο δύσκολο από ότι φαίνεται, μη το υποτιμήσετε.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
dimsonic είπε:
μου φαίνεται παμε για νέο γύρο...  ;)
Γιατί; Αν δε μπορούμεν συζητήσουμε για κιθαρίστες εδώ, που θα συζητήσουμε. Go on brother. Γράψε.

1. Robben Ford

2. Mike Bloomfield

3. Larry Carlton

4. Robin Trower

5. Jimi Hendrix

6. Jan Akkerman

7. Mick Ronson

8. Jimmy Page

9. Richie Blackmore

10. Peter Green

η σειρά τυχαία και βιαστική. Και κάποιοι από τους πρώτους 5 μπορεί να περάσουν στους άλλους και αντίστροφα.

Δεν με νοιάζει  αν είναι οι καλύτεροι ::)   έπαιζα όμως άνετα μπάσο στις μπάντες τους  ;) 8)

Peter Green

Freddie king

Elias Zaikos

Billy Gibbons

Robby Krieger

Αν πρέπει να γράψουμε μόνο 5, εγώ θα έβαζα αυτούς, με κριτήριο τη συνολική τους πορεία:

1.Eric Clapton

2.B.B. King

3.Carlos Santana

4.Mark Knopfler

5.David Gilmour

1.Jimi Hendrix (ετη φωτος φυσικα μπροστα απο τους επομενους αλλα και απο ολους τους ροκ κιθαριστες που πατησαν τον πλανητη γη(ς)  ;D)

2.Keith Richards

3.Johnny Marr/The Edge

4.Αndy Summers

5.Rowland S Howard  

Οφφτοπικ

Τοπ 5 φαντασματακια στο Pacman

5. Γαλαζιο

4. Μωβ

3. Κιτρινο

2. Κοκκινο

1. ????

Ετσι φτιάχνονται οι top x λιστες παιδια, πρεπει το x na ειναι μεγαλυτερο του πληθυσμου. Σαν να λεμε ειμαστε ολοι μεσα στους καλυτερους κιθαριστες του κοσμου, και εχει και χωρο και για αλλους που απλα δεν υπαρχουν :)

Δεν είμαι φίλος των λιστών που ορίζουν "καλύτερους", αν όμως κάποιος κιθαρίστας που ενδιαφέρεται σε βάθος για τα μπλουζ μου ζητούσε ν'ακούσει κάποιους για να ξεκινήσει την περιπλάνηση του στον μαγικό αυτό κόσμο, μία βασική πρόταση θα μπορούσε να είναι αυτή.

Acoustic                   Black                                       White

Son House                T-Bone Walker                           Mike Bloomfield

Robert Johnson          Clarence "Gatemouth" Brown        Peter Green

Skip James                Albert King                                Eric Clapton

Lightnin' Hopkins         BB King                                    Junior Watson

John Hammond           Buddy Guy                                Jimmie Vaughan

Λίγο αυθαίρετο το θέμα... διότι κάποιος άνετα μπορεί να απομονώσει τη λέξη "ροκ", και να γράψει για Van Halen κλπ, ενώ άλλος (ο κ. Ζάικος π.χ.) τη λέξη "μπλουζ", και να γράψει για τους διάφορους Kings κλπ.

Αυθαίρετα τελείως κι εγώ, παίρνοντάς το περισσότερο σαν ενιαίο πράγμα (blues-rock), λέω αυτούς τους κύριους, χωρίς συγκεκριμένη σειρά:

1) Stevie Ray Vaughan

2) Jimi Hendrix

3) Eric Johnson

4) Jeff Beck

5) Gary Moore

otto## είπε:
5. Al Di Meola
Μπορεί να ήταν μεγάλη επιρροή για πολλούς ροκάδες, αλλά ούτε μπλουζ έπαιζε ο Αλ, ούτε ροκ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να προσθέσω και εγω:

(Καλο ειναι να γράφαμε και ενα σχόλιό μας  ;) )

1. Jimi Hendrix, για το συνολικό του παιξιμο

2. B.B. King για το feel/ vibe και vibrato

3. Stevie Ray Vaughan, για τον ηχο του, τον aggressive tone του, αλλα και το versatile παιξιμο του

4. Eric Johnson, για το μοναδικό γεμάτο rhythm παιξιμο του, συγχρόνως με τον ξεχωριστό του ηχο

5. Jeff Beck, γιατι ειναι απο τους λίγους που παίζουν μονο με αντίχειρα και βγάζουν τέτοιον ηχο, πολυποίκιλο.

1. Jimi Hendrix

2. Rory Gallagher

3. Stevie Ray Vaughn

4. Gary Moore

5. Eric Clapton

6. BB King

7. Billy Gibbons

8. Jeff Beck

9. Eric Johnson

10. David Gilmour

Βάσει προσωπικού γούστου γιατί μονο έτσι πιστεύω ότι έχουν λόγο ύπαρξης οι λίστες. Δεν υπάρχει αντικειμενικά 1ος , 2ος κτλ αλλά ποιοι μουσικοί αρέσουν στον καθένα λίγο περισσότερο από  κάποιους άλλους

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και έναν αγαπημένο μου που δυστυχώς δεν πρόλαβε να μεγαλώσει.

:'(

Steve Gaines

κανονικα θα επρεπε να ειναι'' Τοπ 5 ντουζινες'' κιθαριστων.... ;D ;D ;D ;D ;D

johnps είπε:
κανονικα θα επρεπε να ειναι'' Τοπ 5 ντουζινες'' κιθαριστων.... ;D ;D ;D ;D ;D
Τώρα συνειδητοποιώ πόσους άφησα απ έξω παραπονεμένους...

fusionakis είπε:
Μπορεί να ήταν μεγάλη επιρροή για πολλούς ροκάδες, αλλά ούτε μπλουζ έπαιζε ο Αλ, ούτε ροκ.
Ισχύει αλλά επειδή ακριβώς ήταν επιρροή για τόσους άλλους έπρεπε να μπει.

Τώρα συνειδητοποιώ πόσους άφησα απ έξω παραπονεμένους...
Μα το έγραψα από την αρχή ότι κάθε άλλο παρά εύκολο είναι και εδώ που τα λέμε για κάθε πεντάδα που σκεφτόμαστε υπάρχει άλλη μια 1000άδα ισότιμων παιχταράδων.

Τώρα που γράφτηκαν μερικές απόψεις να πω αυτό που σκέφτομαι.

Λοιπόν το όλο θέμα το άνοιξα σαν πείραμα για να αποδείξω αυτό που είπα στο άλλο αμαρτωλό thread. Δηλαδή ότι δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να βρεις κοινή λίστα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτό και μόνο του απαντάει τα περί αντικειμενικότητας κλπ. Άλλος βάζει στο τοπ 5 τον Eric Johnson και άλλος τον Joe Satriani, άλλος τον Clapton άλλος τον Marr.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back