Tone & Volume controls

Νίκος

Superfunk

R.I.P.
Πόντοι
2,368
ΔΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ THREAD ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ Η ΟΧΙ ΤΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΑΣ?

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΗΧΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΜΟΥ...

I voted for μπαλαλάϊκα, αλλά γιατί γράφεις με κεφαλαία SUPERFUNK?;

Ας σοβαρευτούμε.

Ναι, από τότε που τα άλλαξα τα χρησιμοποιώ λίγο, αλλά γενικά είμαι old school σ'αυτό το θέμα...Δηλ. "καρφώστε τα στο 10" :lol:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα χρησιμοποιώ ΠΑΝΤΑ, αναλόγως το χρώμα που θέλω να δώσω..... είναι ολόκληρη ιστορία με τα ρυθμιστικά..... έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες.. ΣΥΝΗΘΩΣ ώς "γκαζάκιας" τα έχω τσίτα αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Όταν το χρώμα ενός μαγνήτη είναι χαρακτηριστικό π.χ Texas Special τα tones και το Volume μπορούν να δώσουν απίστευτα ηχοχρώματα αυξομειόνοντάς τα. Ένα άλλο tip που διάβασα αλλά και διαπίστωσα πρόσφατα είναι σε στρατ π.χ "κόβοντας" τα 2 tone στο μισό και παίζοντας στην θέση 4 (μεσαίος, neck) "εξομειώνεις" ήχο humbucker!!!!!!! Όσο και να φαίνεται απίστευτο δεν το λέω εγώ...... εγώ απλά το δοκίμασα και είδα ότι όντως είσαι στο 70% ή και παραπάνω στο να "ακούς" έναν πιό παχύ και γεμάτο ήχοπου νομίζεις ότι κάποιος vintage humbucker είναι εκεί.....

οπότε.......

Εν τω μεταξύ αν δεν είχαν κάποια χρησιμότητα ο λόγος υπαρξής τους???

Για να μην πω πόοοοοσοι κιθαρίστες "καθαρίζουν" τον ήχο τους από το volume tone και μόνο.... ή "κόβουν" κάποιο tone όταν η σύνθεση και το feel το επιτρέπει ή ακόμα καλύτερα το ΕΠΙΒΑΛΕΙ! :wink:

I voted for μπαλαλάϊκα, αλλά γιατί γράφις με κεφαλαία SUPERFUNK?;
ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...ΕΧΩ ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ..ΚΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ.. :cry: ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ....

ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...ΕΧΩ ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ..ΚΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ.. :cry: ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ....
Με τα σαπιοκάραβα τις Tele που σού'χουνε φάει τη ζωή αυτά θα παθαίνεις :lol: :lol:

Περαστικά και γρήγορα σιδερένιος... :wink:

ΜΠΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ...ΠΟΝΤΙΚΙ :twisted:
καλα ας μη αναλησουμε καλυτερα απο τι μπορει να πιαστει το δεξι χερι.. :wink: :D :D

Eγώ χρησιμοποιώ το κάτω tone (middle pickup) στη strat ΠΑΑΑΑΑΡΑ πολύ κυρίως όταν παίζω με drive, στη θέση 2.

Δοκιμάστε το, πιστεύω οτι μπορείς να βγάλεις πολύ ενδιαφέροντες ήχους για solo.

Στην TELE επίσης, όταν παίζω στη θέση 1 (bridge) κόβω το tone περίπου στο μισο, όταν θέλω να παίζω ρυθμικά χωρίς να "ξυρίζουν" :D

To tone κλειστό νομίζω ότι γλυκαίνει την παραμόρφωση, έχει μια πιο "seventies" χροιά. Για το volume δεν το συζητώ, πάντα ανοιχτό, κόβει το σήμα απελπιστικά, μόνο σε καταστάσεις πανικού, θυσιάζοντας τον ήχο σου.

Δοκίμασε μόνο με μικρά.

Τον ήχο τον σκοτώνουν όταν δεν είναι της προκοπής.

Eγώ παίζω πολύ με το volume όταν έχω ανοιχτό overdrive και με το tone για τον bridge μαγνήτη που βέβαια χρησημοποιώ σπάνια στην τέλε...

Στο Stingray δεν το συζητώ, όλος ο ήχος είναι πάνω στο μπάσο: μπάσα, μεσαία πρίμα...

ο ήχος θέλει περισσότερη δουλειά όσο περισσότερα είναι τα στοιχεία που τον επηρεάζουν.Αν πχ έχω κιθάρα (volume+tone τουλάχιστον) ,πετάλια (EQ,od/dst hi-lo τουλάχιστον) preamp (...) KAI ενισχυτή(...) τι να πρωτορυθμίσεις??Φτιάχνοντας το ένα θα σου χαλάει το άλλο.Γι' αυτό καταλήγουμε είτε σε flat ενιχυτή ή ρύθμιση του EQ σαν booster μόνο ή να μη χρησιμοποιούμε τα volume και tone της κιθάρας,για να έχουμε κάτι σταθερό και να πειράζουμε τα υπόλοιπα.

Γι' αυτό όσοι έχουν πολλά πετάλια δεν πειράζουν τα knobs της κιθάρας,γι'αυτό είναι δύσκολο να βγάλουμε ήχο με πεταλιέρα κοκ

:roll:

Tα χρησιμοποιώ πάντα

Γι' αυτό όσοι έχουν πολλά πετάλια δεν πειράζουν τα knobs της κιθάρας
αυτο κατα την γνωμη μου παντα δεν ισχυει καθολου blue...

Σε γενικές γραμμές λέω ,έγω πεταλιέρα έχω και τα πειράζω.

Θα έπρεπε ίσως να γράψω "γι αυτό όσοι έχουν λίγα πετάλια, πχ ένα wah και μια παραμόρφωση,παίζουν συνέχεια με τα knobs της κιθάρας" :)

Οι <άδειοι> ήχοι έχουν κι αυτοί το ενδιαφέρον τους. Ιδιαίτερα όταν παίζεις για το τραγούδι και θέλεις να δώσεις χώρο σε κάτι άλλο. Με την tele και εμένα δε με πολυβόλευαν, αλλά με την les paul το θεωρώ απαραίτητο να κόβω τους μαγνήτες σε πολλές περιπτώσεις. Τα tone πάντως κι εγώ δεν τα χρησιμοποιώ.

Εκεί που βλέπω να πηγαίνει η συζήτηση, θα πρέπει να αρχίσουμε μια ανάλυση των EQ stages στην αλυσίδα:

1) Guitar EQ ------------------------> Τα knobs

2) Pre-gain (effects) EQ --------------> Πριν οποιοδήποτε gain πετάλι

3) Post-gain (effects) EQ -------------> Μετά τα gain πετάλια και πριν τα πετάλια modulation/time based

4) Pre-gain (amp) EQ ----------------> Πριν τον προενισχυτή, μπορεί να είναι = με το (3) αν τα time based effects είναι στο FX loop.

5) Post-gain (amp) EQ ----------------> Μετά την προενίσχυση και πριν από το FX loop αν υπάρχει

6) Pre-power stage (amp) EQ -----------> Μετά το FX loop αν υπάρχει και πριν την τελική βαθμίδα ενίσχυσης.

Όλα αυτά τα stages με τον έναν ή άλλο τρόπο επηρεάζουν τον τελικό τόνο.

εγω τα λιωνω!!!!!μου αρεσει ο ηχος οταν το volume pot ειναι στο 5 ειδικα για ΄80ς καταστασεις και τα εχω στο 10 για τα σολο. αυτο που θελω να πειτε ειναι διαφορες στον ηχο των 250Κ και των 500Κ

εγω τα λιωνω!!!!!μου αρεσει ο ηχος οταν το volume pot ειναι στο 5 ειδικα για ΄80ς καταστασεις και τα εχω στο 10 για τα σολο. αυτο που θελω να πειτε ειναι διαφορες στον ηχο των 250Κ και των 500Κ
Με 2 λόγια, όσο μεγαλύτερη η τιμή του pot τόσο πιο πρίμο ήχο βγάζει... ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back