Στο ότι τις παννελήνιες τις περνας εκτος και αν είσαι τεμπέλης θα συμφωνήσω με τον sf.Kαι πριν αρχισετε ορισμένοι να κράζετε, έδωσα και εγώ παννελήνιες και μάλιστα φέτος όχι πριν απο 10 χρόνια.Ο μόνος λόγος να μη περάσεις είναι να φρικάρεις την ωρα των εξετάσεων, να πάθεις blackout, κάτι που οφείλεται σε έλλειψη κράσης ή σε έλλειψη προετοιμασίας και άγχος.Κατι που αποφεύγεται με λίγη ηρεμία, προετοιμασία και δουλεια.Που αν δεν τα έχεις, όχι μόνο να μη περάσεις στο πανεπιστήμιο, να κάτσεις εκει που είσαι μέχρι να τα αποκτήσεις.
Για την αξιοκρατία των πανελλαδικών,... προσωπικό παράδειγμα.
Γράφω μαθηματικά κατευθυνσης, πάω σπίτι σίγουρος ότι τα έχω κάνει όλα σωστά εκτός απο ένα ερώτημα που έπιανε 4 μόρια, άρα 96 στα 100.Ελέγχω με τις λύσεις του υπουργείου, όντως επιανα 96/100.Ελέγχω και με τον καθηγητή του φροντιστηρίου, ακριβώς αυτά που έγραψα, 96/100.Υπόψην μιλάμε για μαθηματικά όχι έκθεση κλπ, ή αυτο που γράφεις ειναι επιστημονικα ορθω/σωστο είτε λάθος.Τελος πάντων έρχεται η ώρα των αποτελεσμάτων, πρώτος βαθμολογητής 96/100 δεύτερος.....86/100.Kάπου έγινε λάθος στην πρόσθεση, κάτι δε μέτρησε (δε μπορει, εγω τα βρισκω σωστα, το υπουργειο επίσης, ο καθηγητής μου επίσης, ο πρώτος βαθμολογητής επίσης).Ελα όμως που δε μπορεις να κάνεις τίποτα....Εχασα 150 μόρια απο αυτή τη βλακεια.Δεν έπιασα την πρώτη μου επιλογή για 10 μορια (οχι οτι θα είχε και διαφορά στην τελική, αλλά για κάποιον άλλο το να μη περάσει στη σχολη που ήθελε για κάτι τέτοιο..τι να του πεις?).
Αξιοκρατικότατο σύστημα....κρίνεται πχ το αν μπορεις να σπουδάσεις φυσικός απο έναν οικονομολόγο που τσεκουρώνει επειδή είναι νευριασμένος με τη γυναίκα του που τον έχει πρήξει στη κρεβατομουρμουρα.
Αξιοκρατικο σύστημα my ass.