- Πόντοι
- 38
Ωραία επειδή και εγώ "εθελοτυφλώ" προφανώς,μήπως μπορείτε να διευκρινήσετε??audiokostas είπε:εθελοτυφλείς.......
Ασχετο του δικαιώματος χρήσης του ονόματος Μακεδονία και από που πραγματικά κατάγεται ο Μεγαλέξανδρος και από που ο καταραμένος office, η περιοχή που ιστορικά ονομάζεται Μακεδονία απλώνεται γεωγραφικά σε περισότερες από τις μία χώρες. Αρέσει, δεν αρέσει. Και δεν νομίζω ότι αμφισβητείται αυτό. Ούτε και το ότι και οι "Σκοπιανοί" γεωγραφικά υφίστανται σε αυτή την περιοχή.bluesbreaker είπε:Ωραία επειδή και εγώ "εθελοτυφλώ" προφανώς,μήπως μπορείτε να διευκρινήσετε??
Οι ανθρωποι εκει ειναι ακριβως αυτο που αισθανονται!Τωρα αν δικες μας συμπεριφορες και λαθη τους εκαναν να αισθανονται περισσοτερο Τουρκοι ειναι αλλο θεμα...Ηθελεστα και παθεσταSuperfunk είπε:καλα αν το παμε ετσι και η τουρκικη μειονοτητα ειναι "μουσουλμανικη" ;D ;D ;D
Δια στόματος SF:audiokostas είπε:Ασχετο του δικαιώματος χρήσης του ονόματος Μακεδονία και από που πραγματικά κατάγεται ο Μεγαλέξανδρος και από που ο καταραμένος office, η περιοχή που ιστορικά ονομάζεται Μακεδονία απλώνεται γεωγραφικά σε περισότερες από τις μία χώρες. Αρέσει, δεν αρέσει. Και δεν νομίζω ότι αμφισβητείται αυτό. Ούτε και το ότι και οι "Σκοπιανοί" γεωγραφικά υφίστανται σε αυτή την περιοχή.
Το θέμα είναι η χρήση του ονόματος για ευνόητους λόγους.
Απλά.
Πάντως συμφωνούμε ότι οι ευνόητοι λόγοι είναι σημαντικότεροι από τους ιστορικούς!εξαλλού μην ξεχνάς ότι σε όλο τον κόσμο πολλές πόλεις φέρουν το όνομα "Αθήνα",αλλά δεν έχω δει κάποιον να δυσανασχετεί για αυτό!Παντως αντε να το... "αφησω" ....σε... μεγαλο βαθμο...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ειναι (ο Μεγαλεξανδρος ΕΛΛΗΝΙΚΑ μιλουσε και οχι σκοπιανα ενω σε χαρτες πριν το 1800 η σημερινη περιοχη των Σκοπιων ονομαζεται ΔΑΡΔΑΝΙΑ και οχι Μακεδονια....![]()
Μα γιατι???marathon είπε:είστε απίστευτοι...από τα δολλάριά μου αρχίσαμε στη Μακεδονία καταλήξατε..LOL
Ανοίξτε άλλο post άρρωστοι
Δεν αναφερομουν σε σενα αν σε μενα αναφερεσε, το εθιξα γενικως και ειπα τι πιστευω.audiokostas είπε:Να το επαναλάβω και δεν συνεχίζω (πρέπει να φύγω).
Η περιοχή που κατά την περίοδο του 340πΧ επί Βασιλείας Φιλίππου του Β' ονομαζόταν Μακεδονία εκτείνεται σε περισσότερες από μίας χώρες, πέραν της Ελληνικής επικράτειας (όπως αυτή υφίσταται σήμερα) περιλαμβάνοντας και τα Σκόπια και την Βουλγαρία και δεν είμαι σίγουρος αν και έχει άλλο κρατίδιο. Αυτό είπα, λέω και ισχυρίζομαι. Ποιός είναι πραγματικό Μακεδόνας, Βούλγαρος, Ιλλύριος, Σκοπιανός ή Κινέζος δεν το άγγιξα και ποιός έχει δικαίωμα του ονόματος ή ποιός έχει τα περισσότερα θέατρα στην αυλή του δεν το συζήτησα.
Just my two cents , για να ξαναγυρίσουμε στο δολλάριο.
Οχι όμως τόσο μακριά. ;DMuddyPete είπε:Παμε κανα θεατρο απο βδομαδα αμα θες ομως! ;D
για να ειμαστε ακριβεστεροι:το 60% της μουσουλμανικης μειονοτητας ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (δηλ.εχουν ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΟΤΙΚΗ καταγωγη,ακριβως οπως λεμε "Ελληνες της Πολης" για να καταλαβουμε τι εννοουμε ,με αλλα λογια και οι μεν και οι δε ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ στις θεσεις τους (αρα ηταν γεννημενοι εκει ) μετα την ανταλλαγη των πληθυσμων το 23.) αυτο αλλωστε το παραδεχεται επισημα και το ελληνικο κρατος (η μονη διαφορα με τους Ελληνες της Πολης ειναι οτι δεν τους εκδιωξαμε και βεβαια οτι ενω οι Ελληνες της Πολης μιλουσαν Ελληνικα,οι περισσοτεροι μιλανε μονο τουρκικα) ,οι υπολοιποι οντως δεν ειναι Τουρκοι (ειναι Πομακοι & rom τους οποιους οντως τους εχουμε υποχρεωσει να "γινουν" Τουρκοι)Οι ανθρωποι εκει ειναι ακριβως αυτο που αισθανονται!Τωρα αν δικες μας συμπεριφορες και λαθη τους εκαναν να αισθανονται περισσοτερο Τουρκοι ειναι αλλο θεμα...Ηθελεστα και παθεστα
Στη Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται η ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα. Τα μέλη της είναι ελεύθερα να δηλώσουν την εθνοτική τους καταγωγή (τουρκική, πομακική ή αθιγγανική), να μιλούν τις γλώσσες τους, να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να τηρούν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό από το ελληνικό κράτος είναι η προσπάθεια καθιέρωσης μιας μοναδικής εθνοτικής ταυτότητας για ολόκληρη την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, με σκοπό να ενταχθούν Πομάκοι και Αθίγγανοι σε μια πλασματική τουρκική ταυτότητα
Ναι ενταξει, το 60% ειναι αλλη υποθεση, στους Πομακους αναφερομουν κυριως αλλα δεν το διευκρινησα!Superfunk είπε:για να ειμαστε ακριβεστεροι:το 60% της μουσουλμανικης μειονοτητας ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (δηλ.εχουν ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΟΤΙΚΗ καταγωγη,ακριβως οπως λεμε "Ελληνες της Πολης" για να καταλαβουμε τι εννοουμε ,με αλλα λογια και οι μεν και οι δε ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ στις θεσεις τους (αρα ηταν γεννημενοι εκει ) μετα την ανταλλαγη των πληθυσμων το 23.) αυτο αλλωστε το παραδεχεται επισημα και το ελληνικο κρατος (η μονη διαφορα με τους Ελληνες της Πολης ειναι οτι δεν τους εκδιωξαμε και βεβαια οτι ενω οι Ελληνες της Πολης μιλουσαν Ελληνικα,οι περισσοτεροι μιλανε μονο τουρκικα) ,οι υπολοιποι οντως δεν ειναι Τουρκοι (ειναι Πομακοι & rom τους οποιους οντως τους εχουμε υποχρεωσει να "γινουν" Τουρκοι)
http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/Policy/Multilateral+Diplomacy/International+Issues/HumanRights/THRACE+MINORITY.htm
40% συνολικα ρομ και Πομακοι και οι μη-Τουρκοι εννοουσαSuperfunk είπε:ενα 20% ειναι ,οι υπολοιποι ειναι ρομβεβαια πλεον...και με τον τροπο που τους φερομαστε :
θεωρουν σχεδον ολοι τους εαυτους τους Τουρκους...
τα περι γεωγραφιας τα ξερουμε αγαπητε ωντιοκωστα...audiokostas είπε:εθελοτυφλείς.......
Και ήμουν σαφής ότι αποκλειστικά και μόνο περί αυτών αναφέρθηκα.alderbody είπε:τα περι γεωγραφιας τα ξερουμε αγαπητε ωντιοκωστα...
+1821 ;Dalderbody είπε:τα περι γεωγραφιας τα ξερουμε αγαπητε ωντιοκωστα...
Το αν βλεπετε αλλες Μακεδονιες πηγαινε στο αν θεωρειτε οτι υπαρχουν αλλα "κανονικα" κρατη που χρησιμοποιουν το ονομα. Και λεω "κανονικα" για να διαχωρισω τα κρατη απο τα "ασκερια"...
[...]
Ολα τα φυλλα του Ελλαδικου χωρου υπεστησαν τουρκοκρατια. Απλα καποια απελευθερωθηκαν αργοτερα. Αλλα 400 χρονια δεν τουρκοποιηθηκε κανεις. Σε Χ (με Χ< 400) χρονια Βουλγαροκρατιας ομως προλαβαν και γιναν βουλγαροι οι Βοριοι....
get real ya bitches.... >;D
...ειμαστε κωλορατσα ολκης. :-X
οχι Κωστα μ'...audiokostas είπε:Και ήμουν σαφής ότι αποκλειστικά και μόνο περί αυτών αναφέρθηκα.
Ελπίζω ο οίστρος του υπολοίπου του post να μην απορέει από κάποια από τα συμφραζόμενά μου γιατί τότε ή εγώ έκανα κάποιο λάθος έκφρασης και ζητώ συγγνώμη ή εσύ με παρεξήγησες οικτρά.