• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Το intonation της Squire

Yannis Methenitis

Yameth

Jack of all trades
Staff member
16 Οκτωβρίου 1998
11,666
1
4,112
123
Στυμφαλία
yameth.gr
Όνομα
Yannis
Επίθετο
Methenitis
Ιδιώματα
  1. Funk
  2. Instrumental
  3. Jazz
  4. Soul
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Τραγούδι
Σας έχει τύχει κάτι σαν αυτό; Το καντίνι κουρδίζει σωστά με το βαγονάκι να έχει καβαλήσει την μια απο τις 6 βίδες που κρατάνε το τρέμολο. Αφού την αφαίρεσα δηλαδή.

Τι κάνουμε; Βρίσκω απλά μεγαλύτερη βίδα ρύθμισης και αφήνω το τρέμολο (που δεν χρησιμοποιώ) με 5 βίδες;

Ολες οι υπόλοιπες χορδές δεν έχουν πρόβλημα. Μήπως φταίει η συγκεκριμένη χορδή;

Διευκρίνιση: δεν έβαλα νεες χορδές, απλά το καντίνι δεν παίζει σωστά απο το πέμπτο τάστο και κάτω αν αφήσω το βαγονάκι με την βίδα στήριξης.Αποψης;

20190511_131703.jpg

Ξέρω... θέλει ξεσκόνισμα.

Last edited by a moderator:
Δοκιμασε με καινουργια χορδη. Και τσεκαρε το relief πρωτα.

Την χορδή την καταλαβαίνω, το relief που κολλάει;

Δεν έχω ξαναματαδει κάτι τέτοιο,βάλε ένα ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ σετ χορδές,αν δεν έχεις λεφτά σου χαρίζω εγώ ένα ?

ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ρυθμίζουμε intonation με παλιές χορδές ,μετά απο 8-12 ΩΡΕΣ παιξίματος έτσι κι αλλιώς αποχαιρετα το το intonation (αλλά και τον αξιοπρεπή ήχο) τι νομίζεις από... χόμπυ αλλάζω τόσο συχνά χορδές; ?

Επίσης το intonation το τσεκαρουμε ΜΟΝΟ στο 12ο τάστο,είναι απόλυτα φυσιολογικό στα υπόλοιπα τάστα να είναι off.

Εχω την εντυπωση οτι εαν δεν ρυθμιστει το truss rod και δεν ερθει στο σωστο μηκος το μανικι, τοτε θα εχεις τετοια φαινομενα.

Μου ειχε συμβει στη les paul, οπου ειχα τερματισει τη βιδα και παλι δεν κουρδιζε, λογω λαθους ρυθμισης relief.

Δεν έχω ξαναματαδει κάτι τέτοιο,βάλε ένα ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ σετ χορδές,αν δεν έχεις λεφτά σου χαρίζω εγώ ένα ?

ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ρυθμίζουμε intonation με παλιές χορδές.

Επίσης το intonation το τσεκαρουμε ΜΟΝΟ στο 12ο τάστο,είναι απόλυτα φυσιολογικό στα υπόλοιπα τάστα να είναι off.

Στο 12 με ανοιχτή οκτάβα είναι σωστό. Πατώντας όμως το τάστο είναι flat σχεδόν ημιτόνιο.

Οσο για τις χορδές έχεις δίκιο αλλά έπαιζα και δεν κούρδιζε η καντίνι με τίποτα, γι αυτό μπήκα στην διαδικασία. Είχα κατσαβίδι πρόχειρο.

Αλλάζω χορδές και βλέπουμε. Ευχαριστώ για την πρόταση πάντως. :classic_wink:

Το relief θα επηρέαζε κι άλλες χορδές gkourmoul1 και θα είχα και θέμα με τασταρίσματα ή το action. Ευχαριστώ πάντως.

όμως το τάστο είναι flat σχεδόν ημιτόνιο

Αν το κάνει με νέες χορδές τότε είναι nut slot το προβλημα.

Κανονικά θα πρέπει να είναι το σελακι στο ίδιο ύψος με  αυτό της σι.

Αν θες ελα για καφέ να στο φτιάξω ?

• Like
Reactions: Yameth
άλλαξε χορδες

Κάτι που δεν είχα προσέξει. Ενω είχα κόψει τις βίδες ύψους των βαγονιών για να μην με ενοχλούν, παρατήρησα ΤΩΡΑ πως τα βαγόνια είναι... γνήσια πλαστικά ή κάποιο alloy ελαφρύ που μοιάζει με μέταλλο που δεν μαγνητίζεται. Μάζα... βαμβακιού.

Τρίχες! Πάω για βαγονάκια επίσης.

Κάτι που δεν είχα προσέξει. Ενω είχα κόψει τις βίδες ύψους των βαγονιών για να μην με ενοχλούν, παρατήρησα ΤΩΡΑ πως τα βαγόνια είναι... γνήσια πλαστικά ή κάποιο alloy ελαφρύ που μοιάζει με μέταλλο που δεν μαγνητίζεται. Μάζα... βαμβακιού.

Τρίχες! Πάω για βαγονάκια επίσης.

Στα έχω πει εκατό φορές.

Μη πας, έχω να σου χαρίσω αυθεντικά Wilkinson η Fender bent steel ?

• Ευχαριστώ
Να τον πιούμε αυτόν τον καφέ! :classic_biggrin:

Δεν παίρνεις μια Fender λέω 'γω.

Η χορδή ΄φταίει Γιάννη. Τόση διαφορά στο βαγόνι δεν δικαιολόγείται. Η φθορα και τα προβλήματα τονικότητας ξεκινούν απο τα πολύ ψηλά τάστα. Βάλε φρέσκια. φιλιά!

• Like
Κάθε φορά που φέρνω το intonation σε παλιές χορδές έτσι είναι τα βαγόνια μου (βίδα δε βγάζω) :classic_smile:

Για ποσο παλιες χορδες μιλαμε? Μιλαμε, δλδ, για χορδες που εχουν παιξει πολυ ή χορδες που εχουν μεινει αρκετο καιρο στην κιθαρα?

μετά απο 8-12 ΩΡΕΣ παιξίματος ...... τι νομίζεις από... χόμπυ αλλάζω τόσο συχνά χορδές; 

Βρε Νίκο μπορείς να μου κάνεις μια χάρη?

Όποτε αλλάζεις χορδές (ας είναι και μετά από 48 ώρες παιξίματος, δεν με νοιάζει),  μπορείς να βάζεις τις παλιές σε ένα polybag (ή κάτι σχετικό), και να βρισκόμαστε μια φορά τον χρόνο να μου τις δίνεις?

Εγώ παίζω με παλιές (άνω της πενταετίας), οπότε μια χαρά θα μου 'ρθει. :classic_biggrin:

Βρε Νίκο μπορείς να μου κάνεις μια χάρη?

Όποτε αλλάζεις χορδές (ας είναι και μετά από 48 ώρες παιξίματος, δεν με νοιάζει),  μπορείς να βάζεις τις παλιές σε ένα polybag (ή κάτι σχετικό), και να βρισκόμαστε μια φορά τον χρόνο να μου τις δίνεις?

Εγώ παίζω με παλιές (άνω της πενταετίας), οπότε μια χαρά θα μου 'ρθει. :classic_biggrin:
Ρε σεις, οι παλιές χορδές καταστρέφουν τα τάστα... τα "σκάβουν". Δεν λυπάστε την κιθάρα και τα δάχτυλά σας;

Ρε σεις, οι παλιές χορδές καταστρέφουν τα τάστα... τα "σκάβουν". Δεν λυπάστε την κιθάρα και τα δάχτυλά σας;

Δεν λέω για παλιές, για 5+ χρονών λέω.

Trending...

Νέα θέματα