Tι μπάσο vfm για ηχογράφηση?

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
Εχω εδώ και πάνω από μια δεκαετία ένα 5χορδο άταστο ψωνισμένο από το ebay κάποιου άγγλου (?) κατασκευαστή.

Εχω κάνει το κέφι μου και γενικότερα το έχω χρησιμοποιήσει σε ηχογραφησεις μου. Όμως δεν έχει τον ήχο που θελω για όλα τα είδη.

Και σκέφτομαι κάτι συμβατικο: 4άρι με τάστα.

Απαιτήσεις:

1. p or jb style

2. όχι τεράστιο scale (ούτε και short scale) 

3. decent απλώς κατασκευή

4. ευκολία στο παίξιμο διότι νομίζω ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η περίοδος που ήμουν ή ήθελα να ξαναγίνω μπασίστας. Μόνο ηχογράφηση.

5. vfm or anm (almost no money). Ψυχολογικό όριο τα 150 ευρώ. Θα στρεσσαριστεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Εχω δει και με 100 και θα μπορούσα να πάω εκεί με τη μία.

6. hands on απόψεις. Ξέρω, και εγώ χαζεύω στο νετ, αλλά θα ήθελα αληθινές γνώμες, εκτός αν έχετε ακούσει γενικώς κάτι καλό.

Στο εχω ξαναπει νομιζω, πηρα το Harley Benton JB-75MN στα 145Ε και νομιζω οτι δεν θα μπορουσα να βρω κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα (σε καινουριο).

Βουτηρο το μανικι του και καλος ηχος

Αν μπορεις να φτασεις τα 300 (θα εχει και τσαμπα μεταφορικα εκει) κοιτα το Harley Benton Enhanced MP-4MN, μυριζομαι πολυ καλο VFM (αυτο ειναι PB)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν μπορεις να φτασεις τα 300 (θα εχει και τσαμπα μεταφορικα εκει) κοιτα το Harley Benton Enhanced MP-4MN, μυριζομαι πολυ καλο VFM (αυτο ειναι PB)
Αυτό όμως σπλιτάρει μαγνήτες, είναι active κλπ...

μήπως θα απέχει από τον p ήχο?

PJ

Άνοιξες το λίνκ που έβαλα;

Ίσως ο ήχος του p bass (με κομμένα τα πρίμα) να βγαίνει τελικα πιο εύκολα απο ένα πάμφθηνο οργανο...

Τι ακριβώς θέλεις να σου εξηγήσω;

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Πες το στο θείο, μην ντρέπεσαι. ???

τι ειναι αυτό λεω

p με μαγνήτες j

j με σουλούπι p?

εντάξει ευχαριστημένος είσαι σε πιστεύω

πως ακούγεται, γενικά

σαν τι

σαν j σαν p ή και τα δυό

Όταν το έχεις στον μονό ακούγεται σαν Jazz.

Όταν το έχεις στον διπλό ακούγεται σαν Precision.

Όταν το έχεις ανοιχτό και στους δύο, ακούγεται ένας συνδυασμός.

Αυτό νομίζω είναι ευνόητο. Επίσης ευνόητο είναι ότι καλύτερα να έχεις δύο ήχους σε ένα μπάσο παρά σε δύο μπάσα.

Τα άλλα τι σημασία έχουν;

1xc0lm.jpg

εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι σε HB αυτό έχει λιγότερα λεφτά και από το j και από το p.

Ίσως τελικά δεν είναι τίποτα κι από τα δυό?

ή ο κόσμος θέλει σωστό κλώνο?

Δεν παίζεσαι αρχηγέ μου...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back