Τι αξία έχει ένα Guitar kit;

marathon

Κλικαδόρος
Πόντοι
398
θα ήθελα να θέσω ένα φιλοσοφικό ερώτημα. Μια ζωή παίζω με gibson αλλά τώρα τελευταία αρχίζω να ανακαλύπτω την ΜΕΓΑΛΟΦΥΗ απλότητα κατασκευής της fender...ένα σώμα, ένα μπράτσο και ένα σέτ μαγνήτες...και έχεις κιθάρα!!!!

1) το πρώτο ερώτημα είναι...εάν πάρω ένα κίτ Carvin έχω μια Carvin? Εάν αγοράσω από το Internet 3 κομμάτια Fender έχω μια Fender? Υπάρχουν πολλά ωραία μπράτσα, ακόμα περισσότερα έτοιμα βαμμένα σώματα και δοξα ο Θεός ένας σκασμός original εξαρτήματα. Επαναλαμβάνω έτσι έχω μια Fender?

2) Πως κάποιος έτσι καταλαβαίνει τη μαϊμουδιά? Εάν δεν κάνω λάθος (Superfunk διόρθωσέ με) η μόνη σήμανση της Fender είναι στο nec και στο serial number στο πίσω μέρος. Δεν αναφέρομαι στα μεταλλικά parts υπάρχουν με το σήμα Fender με 20 δολλάρια...

με λίγα λόγια πως ξεχωρίζεις ότι μία κιθάρα με αμερικάνικο μπράτσο δεν έχει σώμα Κίνα?

3) Ένα τέτοιο πακέτο έχει μεταπωλητική αξία? Γιατί δηλαδή κάποιος να μην πάρει μία τέτοια έναντι μιας Rockinger?

Προφανώς και ένα τέτοιο πακέτο θα σεταριστεί τέλεια...(Κουρμπής, Superfunk, Ντούκας και εγώ δεν ξέρω ποιός...) ώστε να υπάρχει εγγυημένο τελικό αποτέλεσμα...Περιμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
1)αν θες FENDER τοτε θα παρεις FENDER ,αν θες να φτιαξεις ενα ακριβες αντιγραφο Fender που να παιζει και να ακουγεται 100% σαν τις καλυτερες κλασσικες Fender μπορεις ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ να φτιαξεις μια partscaster που εγγυημενα δεν θα εχει σε τιποτα να ζηλεψει απο τις καλυτερες original που εχουν φτιαχτει ποτε (και βεβαια θα την φτιαξεις ΑΚΡΙΒΩΣ οπως θες)

προσωπικα οσο και να αγαπω τις Fender μου ,οι partscaster μου (φτιαγμενες κυριως απο WARMOTH & ALL PARTS με Lindy Fralin & SD Antiquity μαγνητες ) τις πατανε κατω κανονικα σε ΟΛΑ τα σημεια (για αυτο που ζηταω εγω....)

φυσικα αν αγορασεις μπρατσα & σωμα & μαγνητες Fender & τα συναρμολογησεις θα εχεις μια ...Fender  (θα κανεις δηλ. ακριβως οτι κανουν και στο εργοστασιο...) αλλα γιατι να το κανεις αυτο οταν τα μπρατσα και τα σωματα των WARMOTH,ALL PARTS,USCG κτλ  ειναι ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ & ΚΑΛΥΤΕΡΑ??

2)ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ καποιος γνωστης μπορει να καταλαβει την μαϊμου απο την original απο χιλια...δυο "σημεια"

3)Υπολογισε ΠΟΛΥ χαμηλη μεταπωλητικη αξια σε σχεση με τα χρηματα που θα δωσεις,ομως μια partscaster δεν την πουλας μια και υποτιθεται την εχεις φτιαξει για να σου ταιριαζει 100%..αν σκοπευεις να την πουλησεις μελλοντικα καλυτερα να παρεις Fender...

Η αληθεια βεβαια ειναι οτι τα τελευταια χρονια η Fender εχει ξυπνησει απο το ληθαργο και καθε χρονο μας δινει ολο και λιγοτερες...αιτιες για να φτιαξουμε partscasters...

Ήξερα ότι μπορώ να βασίζομαι επάνω σου...πές όμως στον τυφλό ένα -δύο σημεία που καταλαβαίνεις τη μαϊμού plz...από απλή περιέργεια ρωτώ...Σε σχέση με Rockinger parts?

Καλα σε σχεση με τη Rockinger κανει μπαμ απο μακρια..

Headstock truss rod adjustment,brass saddles,flat pole bridge pickup,7αρι radius με jumbo frets & binding απλα δεν υπαρχει... ;D

1)Ναι θα εχεις μια fender.Το θεμα ειναι ΤΙ fender θα ειναι?Στις μερες μας βλεπεις υπαρχουν ολες σχεδον οι διαβαθμισεις σε ποιοτητα και τιμες.Απο σενα εξαρταται σε τι επιπεδο ποιοτητας θελεις να φτασεις , ποσο βαθια ειναι η τσεπη σου,και εν τελει τι ακουει το αυτι σου.Να σου θυμισω μονο οτι fender U.S.A ειναι και οι highway αλλα και η οι πανακριβες ρεπλικες του custom shop

2)Oταν το σωμα ειναι βαμενο  πολυ ελαχιστοι καταλαβαινουν τι ξυλο ειναι.Αν δηλαδη πεσεις σε περιπτωση κινεζικου alder π.χ (υπαρχουν και τετοια) αντε να καταλαβεις διαφορα τρεχα γυρευε...Αν ομως ειναι χαρτοπολτος ε! εκει κι ενα λιγοτερο εμπειρο αυτι κατι θα παρει χαμπαρι...Ο γνωστης παντως (αυτος δηλ. που εχει καταπιει βιβλιογραφιες) θα την καταλαβει την διαφορα μεταξυ original και χιμπατζη!

3)Οχι σπουδαια πραγματα

Αν παντως κατα τη γνωμη μου θελεις να συναρμολογησεις  κατι μονος σου καντο, αλλα για ενα καλο αποτελεσμα να ξερεις οτι θα ανεβασεις το budget σου θες δεν θες

Δεν εννοώ αυτό...απλά εάν αξίζει να φτιάξεις μια με parts fender ή με parts Rockinger...(1.43 το δολλάριο γάρ)...

Το αν αξιζει να φτιαξεις μια εξαρταται απο το τι θελεις.

Αν τα specs της Fender σε καλυπτουν δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο (ειδικα με τις νεες σειρες Baja & Classic Player ...)

Αν τωρα θες "περιεργα" πραγματα τοτε ναι αξιζει..

Αν ειναι να δωσεις τα ωραια σου λεφτα για να παρεις μια ΠΟΛΥ ακριβη Fender custom shop με σκοπο οχι την μεταπωλητικη αξια αλλα τον ΗΧΟ & το playability τοτε προτιμησε να φτιαξεις με το 1/3 των χρηματων μια κορυφαια WARMOTH ή USA CUSTOM GUITARS με κορυφαιους μαγνητες, hardware & φινιρισμα (θα ειναι "καλυτερη" απο την CS)

Thanks guys θα σας πώ όταν ολοκληρώσω τη μελέτη μου...αλλά βλέπετε πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να μπεί σε σκέψεις, ενώ για gibson ούτε συζήτηση...το φινίρισμά της δεν αντιγράφεται

Για να φτιαξεις μια Gibson πρεπει να εισαι luthier για να φτιαξεις μια Fender το μονο που χρειαζεσαι ειναι ενα...κατσαβιδι  (ειναι....."παιζω και μαθαινω" απο τη φυση του το εργαλειο... :))

την ΜΕΓΑΛΟΦΥΗ απλότητα κατασκευής της fender...ένα σώμα, ένα μπράτσο και ένα σέτ μαγνήτες...και έχεις κιθάρα!!!!
Ακριβως ΑΥΤΗ ηταν και η ORIGINAL ιδεα του Leo (αλλο τωρα αν μερικοι αετονυχηδες την εχουν αναγαγει σε "φυκια για μεταξωτες κορδελλες" φιλολογια κτηνωδους μεγεθους....... :)  )

Φιλε, για να σχολιασω λιγο τα ερωτηματα σου, και fender Original να αγορασεις δεν εισαι σιγουρος οτι αγορασες "fender". ;D

Και διευκρινιζω, οχι Fender απο αποψη γνησιοτητας αλλα απο το τι παιζει το οργανο.

Οποτε νομιζω οτι το πρωτο πραγμα που πρεπει να αναζητησεις ειναι να παιζει καλα

και οχι αν ειναι γνησιο μονο.

(προφανως για να ανακαλυψεις την "ΜΕΓΑΛΟΦΥΗ απλότητα κατασκευής της fender" θα επαιξες με καποια καλη, υπαρχουν ομως και τα λεγομενα "καροτσια", και μαλιστα original "καροτσια".)

Προσεξε λοιπον και το θεματακι αυτο, εκτος της γνησιοτητας. 8)

Αγαπητέ φίλε delta66, ίσως σε απογοητεύσω λίγο αλλά δεν έπαιξα σε καμμία fender (τώρα τελευταία). Όπως γράφω, μια ζωή παίζω σε gibson, την μεγαλοφυή απλότητα την αναφέρω όχι για τον ήχο αλλά για την κατασκευή του επίπλου και με τα parts γενικά που κυκλοφορούν στο Internet. Αλλά αναρωτιέμαι πραγματικά τι σημαίνει να παίζει καλά? Τι περιμένεις δηλαδή απο μια κιθάρα που αποτελείται από 3 κομμάτια (μπράτσο, σώμα, μαγνήτες...) ουσιαστικά και που όπως αναφέρει ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ ο Superfunk το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα...κατσαβίδι? Προφανώς και θα παίζει καλά εάν τηρήσεις κάποια δεδομένα σεταρίσματος. Μην ξεχνάμε επίσης ότι μια ηλεκτρική κιθάρα είναι ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ εξαρτώμενο όργανο (από τους μαγνήτες της και τον ενισχυτή της)...μην μπλέκουμε λοιπόν στη λογική παίζει καλά είναι ένα άλλο post...

+10000

Το "παιζει καλα" εχει να κανει με το σεταπ του οργανου,ακομα και η φθηνοτερη κιθαρα με ενα κορυφαιο σεταπ θα παιζει καλα,αρα ας το αφησουμε απ'εξω αυτο το τοσο παρεξηγημενο θεμα,αν το παμε ετσι η συντριπτικη πλειοψηφια ολων των μαζικα παραγομενων κιθαρων εχουν απο μετριοτατο εως χαλια σεταπ (ειδικα οι Gibson & οι Fender) οποτε δεν θα επρεπε να πουλανε ουτε ενα κομματι..... :) :)

Είναι προφανές ότι ο φίλος delta66 δεν έχει καταλάβει που θέλω να το πάω...με λίγα και σταράτα λόγια εννοώ ότι max με 350-400 ευρώ (μέσω Internet parts) φτιάχνω μια αμερικάνα!!!!

marathon είπε:
Είναι προφανές ότι ο φίλος delta66 δεν έχει καταλάβει που θέλω να το πάω...με λίγα και σταράτα λόγια εννοώ ότι max με 350-400 ευρώ (μέσω Internet parts) φτιάχνω μια αμερικάνα!!!!
Αυτο ειναι καταφαση η ερωτηση?

Κατάφαση

Το project ήδη έχει ξεκινήσει...ελπίζω γύρω στα Χριστούγεννα να είμαι έτοιμας να μοντάρω...και εκεί μάλλον θα χρειαστώ τη βοήθειά σου Superfunk...και τώρα τη χρειάζομαι. Eπειδή είμαι άσχετος από fender, για να έχω ένα κλασσικό "τσίγκινο" ήχο για blues τι μαγνήτες χρειάζομαι? (Υπολόγισε ότι δεν χρησιμοποιώ ενισχυτή άλλα γράφω κατευθείαν στη Motu)

Κατάφαση

Μπορείς να εμβαθύνεις λίγο σε αυτό το συλλογισμο?  :)

Σε τέτοιου είδους όργανα, κάποια βασικά στοιχεία της αμερικανικής τους προέλευσης είναι η διαδικασία επιλογής/προμήθειας των πρώτων υλών και το quality control. (Ό,τι κι αν σημαίνουν αυτά.)

Μια κιθάρα που συναρμολογείς εσύ, με μέρη που επιλέγεις εσύ είναι κατα βάση ....Ελληνική ( ;D ) ανεξαρτήτως του τόπoυ προέλευσης των επιμέρους τμημάτων. (Σκέψου ένα PC που συναρμολογείται από το κατάστημα στη γειτονιά σου) Ουσιαστικά, μπορεί να είναι υψηλής ποιότητας, μεταπωλητικά όμως δεν είναι "φίρμα".

Και μη μου πει κανεις ότι για να συναρμολογήσεις μια tele χρειάζονται πιο "ειδικές" γνώσεις από αυτές που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση και το "στήσιμο" ενός PC....  :)

harilatron είπε:
Και μη μου πει κανεις ότι για να συναρμολογήσεις μια tele χρειάζονται πιο "ειδικές" γνώσεις από αυτές που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση και το "στήσιμο" ενός PC....  :)
Αυτό που είναι λίγο δύσκολο στη συναρμολόγηση μιας κιθάρας είναι, κατά τη γνώμη μου, η ευθυγράμμιση και το κεντράρισμα των χορδών με το μπράτσο.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο, οι τρύπες για τη γέφυρα να μην έχουν γίνει με απόλυτη ακρίβεια από το εργοστάσιο πάνω στο σώμα, και έτσι, όταν "κουμπώσει" το μπράτσο μέσα στο neck pocket, οι χορδές ξεκινούν από τη γέφυρα και καταλήγουν στο nut χωρίς να ακολουθούν τη διεύθυνση του μπράτσου.

Αυτό είναι ένα σημείο το οποίο με αποτρέπει από το να συναρμολογήσω μόνος μου ένα kit...

Πράγματι, αν όλες οι τρύπες υπάρχουν εκ των προτέρων, είναι πιθανό να μην έλθουν οι χορδές ακριβώς πάνω από τους μαγνήτες. Αν δεν είναι τρυπημένο όμως το μανίκι (που συνήθως δεν είναι - εκτός αν είναι μεταχειρισμένο) τότε έχεις το περιθώριο να το στρέψεις λίγο δεξιά-αριστερά στο neck pocket (βάζοντας και τις 2 ΜΙ χορδές πάνω) πριν το σημαδέψεις και το τρυπήσεις. Στην περίπτωση που όλα είναι τρυπημένα, μπορείς να διευρύνεις λίγο το neck pocket (αν χρειάζεται) και ίσως και λίγο τις διαμπερείς τρύπες για τις βίδες του μανικιού στο neck pocket, και να στρέψεις λίγο (λίγο θα χρειάζεται) το μανίκι.  :)

Όταν συναρμολόγησα την CAR καθώς δεν είχε τρύπες για τη γέφυρα, προτίμησα να σφίξω το μανίκι σε μια θέση που "καθόταν" καλά (χωρίς να διευρύνω άλλο το neck pocket).

Επίσης, αν δεν υπάρχουν τρύπες για το pickguard, μπορείς να έχεις το περιθώριο να το βάλεις λίγο πιο "πάνω" ή λίγο πιο "κάτω" για να φέρεις τους μαγνήτες ακριώς στη θέση τους.   :)

( http://www.noiz.gr/index.php?topic=8110.msg109121#msg109121 )

harilatron είπε:
Πράγματι, αν όλες οι τρύπες υπάρχουν εκ των προτέρων, είναι πιθανό να μην έλθουν οι χορδές ακριβώς πάνω από τους μαγνήτες. Αν δεν είναι τρυπημένο όμως το μανίκι (που συνήθως δεν είναι - εκτός αν είναι μεταχειρισμένο) τότε έχεις το περιθώριο να το στρέψεις λίγο δεξιά-αριστερά στο neck pocket (βάζοντας και τις 2 ΜΙ χορδές πάνω) πριν το σημαδέψεις και το τρυπήσεις. Στην περίπτωση που όλα είναι τρυπημένα, μπορείς να διευρύνεις λίγο το neck pocket (αν χρειάζεται) και ίσως και λίγο τις διαμπερείς τρύπες για τις βίδες του μανικιού στο neck pocket, και να στρέψεις λίγο (λίγο θα χρειάζεται) το μανίκι.  :)

Όταν συναρμολόγησα την CAR καθώς δεν είχε τρύπες για τη γέφυρα, προτίμησα να σφίξω το μανίκι σε μια θέση που "καθόταν" καλά (χωρίς να διευρύνω άλλο το neck pocket).

Επίσης, αν δεν υπάρχουν τρύπες για το pickguard, μπορείς να έχεις το περιθώριο να το βάλεις λίγο πιο "πάνω" ή λίγο πιο "κάτω" για να φέρεις τους μαγνήτες ακριώς στη θέση τους.  :)

( http://www.noiz.gr/index.php?topic=8110.msg109121#msg109121 )
Απλά αυτά για έναν που δεν "πιάνει το χέρι του" και πολύ δεν είναι και τόσο απλά (όσο η συναρμολόγηση ενός PC...:) )

Trending...

Νέα θέματα

Back