θορυβος κατα την ηχογραφηση ακουστικης/φωνης με digital re

G

Guest

Guest
Γεια χαρα, θα ηθελα τα φωτα σας αν ξερει καποιος σχετικα με πως μπορουμε να μειωσουμε το θορυβο ηχογραφωντας ακουστικη κιθαρα η γενικα με χρηση μικροφωνου ,δηλαδη χωρις απευθειας συνδεση του οργανου στον Η/Υ η σε καποια καρτα / digital recorder κλπ.

Συγκεκριμενα γραφω με το BOSS BR-800 αλλα και σε υπολογιστη με garageband που εχω γραψει υπαρχει ενας θορυβος που συνοδευει την ακουστικη/κλασικη κιθαρα η ηλεκτρικη κιθαρα/μπασο και ηχογραφηση ηχου οπως ειναι στον χωρο απο τον ενισχυτη.

Αυτο πρεπει να το εξαλειψω αργοτερα και δεν υπαρχει αλλη λυση?

Δε γινεται καπως να γραφεται με τη μια καθαρα? Ισως με καποιο καλο μικροφωνο η με ρυθμισεις αν εχει καποιος το συγκεκριμενο digital recorder?

Τι προτεινετε?

καλησπερα φιλε , αν εννοεις θορυβο το φυσιγμα και οχι κατι αλλο τοτε νομιζω οτι παιζει ρολο η αποσταση του οργανου απο το μικροφωνο. Δηλαδη οσο πιο κοντα στο οργανο τοσο λιγοτερο φυσιγμα! Στην ηλεκτρικη κιθαρα ειναι μαλλον το ιδιο αλλα στο ηχειο του ενισχυτη.

δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς λέγοντας θόρυβος.

Εχω το BR600 με το οποίο έκανα κάποιες ηχογραφήσεις ακουστικής πριν κάποια χρόνια. Τώρα δεν το χρησιμοποιώ.

Αλλά πρέπει λίγο να μας διευκρινίσεις τι εννοείς.

Μήπως έχεις ανοίξει πάρα πολύ το gain;

Οταν λεω για 'θορυβο' εννοω μαλλον αυτο που περιγραφεις soter79 ως φυσιγμα, δηλαδη ενα χρρρρ.

συγκεκριμενα με το br800 (μιλαω για ηχογραφηση απο τα ενσωματωμενα μικς που εχει στα πλαγια)

ΜΟΝΟ οταν βγαζει ηχο η κιθαρα ακουγεται απο πισω κι αυτο το χρρρρ συγχρονως ενω αν δεν παιζω δεν ακουγεται τιποτα.

Ανεβασε κλιπ....

Ναι, αυτο σκοπευω αλλα δεν εχω το cd εγκαταστασης που το συνοδευε τωρα σπιτι μου και αδυνατω να τα περασω στον υπολογιστη αλλα θα ανεβασω με την πρωτη ευκαιρια - thanx

λοιπόν

δεν βλέπω τίποτα παράξενο στην ηχογράφηση, εκτός από το ότι είναι ηχογραφημένη  χαμηλά με τα (μέτριας ποιότητας) μικρόφωνα του 800.

Δεν ισχύει αυτό που λες ότι όταν δεν παίζει η κιθάρα δεν ακούγεται θόρυβος.

προτείνω

τοποθέτηση του μηχανήματος όχι σε τραπέζι που πχ υπάρχει υπολογιστής κλπ

όσο το δυνατόν κοντά την κιθάρα στα μικρόφωνα. Δηλαδή νομίζω είναι εφικτό στα 20 εκατοστά.

Ανέβασμα της ευαισθησίας εισόδου και έντασης ηχογράφησης μέχρι να κλιπάρει στα υψηλότερα περάσματα και μετά ρύθμιση ελάχιστα πιό κάτω.

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο με τα μικρόφωνα αυτά.

Μετά εναλλακτικά με άλλο μικρόφωνο στην είσοδο Mic.

Επίσης παίζεις κάπως ..δειλά και χωρίς δυναμικές.

Αλλά σίγουρα αυτό θα το βελτιώσεις αργότερα.

ευχαριστω πολύ, νομιζω ενα μικροφωνο καλυτερο απο αυτα του μπος να κανει μια μικρη βελτιωση.

Παντως οντως οταν δεν παιρνει ηχο δεν γραφει τιποτα και οταν παιρνει εστω και λιγο εχει απο πισω τον θορυβακο-σα να κοβει το θορυβο στα διαστηματα που υπαρχει σιγη.

Γενικα πως σας φαινεται το μηχανημα ? Μονο για κατι προχειρο ή θα μπορουσε κανεις να το χρησιμοποιησει για πιο σοβαρη ηχογραφηση?

dimsonic είπε:
Επίσης παίζεις κάπως ..δειλά και χωρίς δυναμικές.
ε ενταξει απλως  χτυπησα τις χορδες για να βγει ηχος , δεν εστιασα στο παιξιμο! :P

expired είπε:
ευχαριστω πολύ, νομιζω ενα μικροφωνο καλυτερο απο αυτα του μπος να κανει μια μικρη βελτιωση.

Παντως οντως οταν δεν παιρνει ηχο δεν γραφει τιποτα και οταν παιρνει εστω και λιγο εχει απο πισω τον θορυβακο-σα να κοβει το θορυβο στα διαστηματα που υπαρχει σιγη.

Γενικα πως σας φαινεται το μηχανημα ? Μονο για κατι προχειρο ή θα μπορουσε κανεις να το χρησιμοποιησει για πιο σοβαρη ηχογραφηση?

ε ενταξει απλως  χτυπησα τις χορδες για να βγει ηχος , δεν εστιασα στο παιξιμο! :P
πιθανότατα σου ξεφεύγει κάτι σημαντικό.

όταν ηχογραφείς με τα δικά του μικρόφωνα, γενικά αυτό επιλέγει κάποια εφέ.

Εχω την υποψία ότι ή έχει επιλεγεί μόνο του ή επέλεξες εσύ κατά λάθος ένα εφέ με noise gate. Γι αυτό γίνεται αυτό που λες. Όταν δεν παίζεις το gate ενεργοποιείται.

Δες όταν ηχογραφείς να είναι το κουμπί με το effects σβηστό.

Το μηχάνημα είναι εξαιρετικό για όσους δεν θέλουν υπολογιστή.

Εγώ εχω το 600, και τώρα το χρησιμοποιώ σχεδόν πιό σπάνια, μια και τα κάνω όλα με τον υπολογιστή. Αλλά υπάρχουν κάποια εφέ μέσα του που είναι εξαιρετικά. Ασε που το πήρε η κόρη μου και κάνει τα δικά της.

Για τα πρώτα βήματα σε ηχογράφηση είναι μάνα.

Από αυτό που άκουσα, μάλλον έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο μηχάνημα ή κάτι φταίει στις ρυθμίσεις κατά την ηχογράφηση.

Σίγουρα έχει noise gate. ...

Εχετε δικιο αλλα μολις λιγες μερες το εχω πιασει στα χερια μου και το μαθαινω. Εχει noise gate ή noise suppresion (δεν ξερω πως λεγεται) και οταν δεν παιζω κοβει ολο το θορυβο που ομως θα εκανε!!

Μονο να βαλει κανεις την επιλογη να παρει ηχο απο τα ηχεια κανει συνεχως αυτο το θορυβο που επισυναπτω στο αρχειο 5'' παρακατω που εχω βγαλει το NS-Noise gate.

Unttld2.mp3

Attachments

1. Το μηχάνημα το πήρες καινούργιο ή μεταχειρισμένο;

2. Το λειτουργείς με το δικό του τροφοδοτικό;

3. Τον ίδιο θόρυβο κάνει και από τα ακουστικά;

Αυτος ,απο τον οποιον το δανειστηκα,ειχε παρει καινουριο πριν καιρο.

Πως σου φαινεται αυτο που με προβληματιζει, δε θα επρεπε να το κανει?

White noise κατα την ηχογραφηση με μικ ειναι κατι που περιμενεις ή οχι γενικα?

Δεν εχω πολλη πειρα απο ηχογραφησεις και ετσι ρωταω τα πιο απλα πραγματα ισως.

Το λειτουργω με το δικο του τροφοδοτικο.

Οταν γραφω εχω ακουστικα στα αυτια μου συνδεδεμενα σε αυτο και ακουω τι γραφω και παντα υπαρχει αυτος ο θορυβος ο,τι ηχος κι αν φτανει στα ηχεια-ακομα και με τη σιγη,μονο με την επιλογη να παρουν ηχο τα ηχεια εμφανιζεται αυτο το χρρρ.

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

expired είπε:
Το λειτουργω με το δικο του τροφοδοτικο.

Οταν γραφω εχω ακουστικα στα αυτια μου συνδεδεμενα σε αυτο και ακουω τι γραφω και παντα υπαρχει αυτος ο θορυβος.
Δοκίμασε να το λειτουργήσεις με μπαταρίες, ίσως φταίει το τροφοδοτικό.

Εάν συνεχίσει να κάνει το ίδιο, τότε πιθανολογώ πως έχει κάποιο πρόβλημα το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Θα δοκιμασω-ευχαριστω πολυ :)

Να ρωτησω , γενικα οσον αφορα σε μια ηχογραφηση απο μικροφωνο σε υπολογιστη ή σε μια καρτα ηχου/digital rec.  θεωρειται μη αναμενομενος ενας τετοιος θορυβος ή ειναι κατι συνηθες ?

Trending...

Νέα θέματα