Thinline μετατροπή by argytar

argytar

Δυνατό μέλος
Πόντοι
898
Καλές γιορτές σε όλους!!

Πριν κάποιο καιρό είχα την παρακάτω τέλε

DSC04314.jpg

την οποία μετά, λόγω surf αναγκών στην μπάντα, έκανα έτσι...

06112010602.jpg

Ο ήχος στα αυτιά μου ήταν καταπληκτικός, ωραίο σκάσιμο, καθαρή νότα και bigsby βάθος. Κάποια στιγμή συνειδητοποιώ ότι θέλω λιγότερο βάρος (το bigsby από μόνο του είναι 250-350γρ!!) οπότε σκέπτομαι τη thinline....

Eίναι και άλλα στη μέση....

α. Το κόλλημα μου με την κόκκινη thinline του Superfunk

β. Το γεγονός ότι είχα εύκαιρα τα thinline templates που έιχα αγοράσει παλιότερα από τον Ron Kirn

γ. To γεγονός ότι άργησα να το βάψω και δεν το πήρε τελικά ένας εκπληκτικός φίλος παικταράς. (Είχα δύο προς κατασκευή το ένα είναι ακόμη στα σπάργανα)

Επομένως μόλις τελείωσα με το sealing και το βάψιμο (λόγω φόρτου εργασίας πήραν ΠΟΛΥ καιρό) μου έμεινε το σώμα και είπα να κάνω τη μετατροπή οπότε παρήγγειλα και ένα pickguard και μετά απλά βίδωσα τα κομμάτια μεταξύ τους τη σετάρησα και ....χάζεψα!!!

Την έχω παίξει ήδη τρεις φορές live με τους ΕΚΜΕΚ! Η κιθάρα εκτός του ότι έχει κρατήσει τον χαρακτήρα της , έχει πολύ ωραία thinline στοιχεία όπως ωραίο sustain και feedback σε νορμάλ σχετικά εντάσεις , αρπάζει που λέμε εύκολα αλλά μουσικά χωρίς να γρυλίζει (οι μαγνήτες είναι κερωμένοι)

Όσο για το βάρος ,χωρίς το bigsby είναι περίπου 2900γρ και με το bigsby κάπου 3250  ,νομίζω νορμάλ βάρος για τέλε.

Να προσθέσω ότι το παλιό σώμα ήταν 1900γρ και το τωρινό 1600....

Επίσης το κσύλο του σώματος είναι hard northern ash ενώ το παλιό swamp ash.

(ένα σώμα solid από το hard ash ζυγίζει καμιά 2500 οπότε η thinline o ποίηση το έκανε αρκετά ελαφρύτερο....)

και τώρα λίγες φωτό

(Δεν έβγαλα αρκετές δυστυχώς)

Το μανίκι είναι το παλιό Allparts TMO-FAT

DSC00240-1_zpsf5466f7f.jpg

DSC00271_zps2cf130f6.jpg

DSC00272_zps2e72c8a5.jpg

DSC00273_zpsa0f7b3f7.jpg

DSC00274_zpsca697faf.jpg

DSC00348_zps74e12ee5.jpg

DSC00349_zpscd173a6e.jpg

DSC00350_zps3405b082.jpg

DSC00347_zpsbebf0a68.jpg

messalion είπε:
Δεν μπορω να πω....εκανες ΤΡΟΜΕΡΗ δουλεια.... Πανεμορφη.  :D

Λυσε μου μια απορια γιατι δεν καταλαβα.....το παλιο σωμα τι το εκανες ?  ???
Το έδωσα στις αγγελίες μαν ,ήταν κρίμα να κάθεται! Είχε φοβερό ήχο!

Το πήρε ένα παιδί από Αθήνα , πιστεύω θα φτιάξει πολύ ωραίο πρότζεκτ!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μόλις ηχογράφησα και ένα κλιπάκι και αφού έχω χρόνο (το κρύωμα με κρατάει μέσα και όχι στο γκαραζ) έπαιξα λίγο με το imovie...

Y-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Η

μονο λιγο αυτο το κοκκινο δεν με τρελλαινει αλλα αφηνω ενα περιθωριο να φταιει η φωτο!

Φανταστική είναι... Τρελλή ομορφιά.

Και ωραίος ήχος.

Και να φανταστείς ότι δεν είναι το καλύτερο μου οι τέλε...

Ζητω αμεση επεμβαση απο τους διαχειριστες. Δε μπορει να συνεχιστει αυτη η κατασταση κυριοι! Εκει που λεμε οτι παμε να δειξουμε βελτιωση, βγαινει ενα τετοιο post και πρεπει παλι να μπουμε στην αποτοξινωση.. Enough!

Σοβαρα τωρα..

:o

Φιλε Αργυρη νομιζω αφιερωσες αυτη τη φορα.. Φτου φτου να σου ζησει!

tsipis είπε:
Ζητω αμεση επεμβαση απο τους διαχειριστες. Δε μπορει να συνεχιστει αυτη η κατασταση κυριοι! Εκει που λεμε οτι παμε να δειξουμε βελτιωση, βγαινει ενα τετοιο post και πρεπει παλι να μπουμε στην αποτοξινωση.. Enough!

Σοβαρα τωρα..

Φιλε Αργυρη νομιζω αφιερωσες αυτη τη φορα.. Φτου φτου να σου ζησει!
Νομίζω οτι τα παιδιά έχουν δίκιο, αυτή η κατάσταση δεν τελειώνει ειναι σαν μια αέναη παρτίδα σκάκι εκεί που νομίζεις οτι τελειώνει, τσάκ και μια νέα αρχή :D

Με τι την έβαψες θα συμφωνήσω έχει κάποιο θέμα το χρώμα

Πάντως σκίζει απο ήχο και το τρέμολο ωραίο και το imovie εργαλείο :D

Μπράβο Αργύρη!!!

Α και ο super champ καταπληκτικός ήδη ψάχνω στο νετ!

Σας ευχαριστώ παίδες!!

Δεν ξέρω αν πρέπει να απαγορευτούν τα ποστ  ;D ;D ;D  νομίζω το αντίθετο γιατί βλέπω ότι ο ένας μπριζώνει τον άλλο και προχωρούμε σε δημιουργικά πράγματα.... και λόγω του πρόσφατου θλιβερού γεγονότος είναι και ένας μικρός φόρος τιμής στον Ηλία....

Λεπτομέρειες για το χρώμα.

1. Δεν ήθελα να φαίνονται τα νερά πολύ προτιμούσα να φαίνεται πιο πολύ σαν σόλιντ χρώμα. Για αυτό και...

2.Πριν sealαρω έριξα μια ανιίνη νερού κόκκινη την οποία πήραν και οι πόροι στα νερά.

3.Μετά αντί να τρίψω έριξα λαδάκι πάνω ,ΑΥΤΟ είναι που φαίνεται στις πρώτες πρώτες φωτογραφίες και η κιθάρα εκεί είναι matte.

4.Επειδή όμως οι τεράστιοι πόροι του Ash δεν καλύπτονται όυτε σε ένα μήνα με το λάδι είπα να ρίξω sealer πολυουρεθάνης. Ως γνωστόν μπορείς  να το κάνεις ,το ανάποδο όμως δεν γίνεται.

5. Λεπτό στρώμα διαφανούς βερνικιού και τρίψιμο μέχρι 2500 ντουκόχαρτο ΧΩΡΙΣ buffer γιατί ήθελα vintage look και όσο γυάλλιζε τόσο ξεχώριζαν πάλι τα νερά....

Από κοντά το χρωματάκι μια χαρά είναι θα προσπαθήσω αύριο να το ξαναφωτογραφήσω.....

Νάσο περιμένω παραινέσεις!!!

O  Ε.G. είναι δυστυχώς ο μεγάλος απών...    :'(

Eυχαριστώ όλους τους φίλους που ασχολήθηκαν! Προς το παρόν η κιθάρα αυτή έχει αντικαταστήσει τη Gretsch  σε live που κινδυνεύει από τις καιρικές συνθήκες στη μεταφορά (πολύ κρύο - πολύ ζέστη) και οι ΕΚΜΕΚ τη δέχτηκαν με ενθουσιασμό!!

Θα συμφωνήσω με τον blue για το rosewood μανίκι αλλά είμαι από δαύτους που πιστεύουν ότι το maple έχει άλλο σκάσιμο.... (αν και ο SF μου δωσε κιθάρα με RW και super σκάσιμο τες παντων...) Ίσως στο μέλλον πετάξω κανα τριαντάφυλλο επάνω....

Ερωτευτηκα bridge και neck θεση.....απιστευτος bright ηχος οπως ακριβως μου αρεσει στον bridge και ΓΕΜΑΤΟΣ blues (χωρις να λασπωνει οπως αλλοι) ηχος στον neck....

Ειναι και ο παιχτης βεβαια  ;)

Καλοπαιχτη και καλοταξιδη Αργηρη

argytar είπε:
Σας ευχαριστώ παίδες!!

Νάσο περιμένω παραινέσεις!!!

O  Ε.G. είναι δυστυχώς ο μεγάλος απών

Θα συμφωνήσω με τον blue για το rosewood μανίκι αλλά είμαι από δαύτους που πιστεύουν ότι το maple έχει άλλο σκάσιμο.... (αν και ο SF μου δωσε κιθάρα με RW και super σκάσιμο τες παντων...) Ίσως στο μέλλον πετάξω κανα τριαντάφυλλο επάνω....
Εχω δύο σχόλια για τη PRS style

1.φαίνεται απο το λούκι που έχεις ανοίξει οτι θα βάλεις truss rod το μεγάλο αλουμινένιο σε σχήμα Π , εγώ το αποφεύγω γιατί  έχει πολύ μάζα και λόγω του αλουμινίου προτιμώ τα ατσάλινα.

2.βάλε κλειδιά μικρά σε μέγεθος γιατί το headstock ειναι μικρό και τα μεγάλα δεν ταιριάζουν

Ο Λιάκος ειναι απών φτώχυνε η παρέα :'(

Πρόσφατα έφτιαξα μανίκι strat με ταστιέρα απο bumbiga και είχε πιο πολύ σκάσιμο απο RW

nasokosm είπε:
Εχω δύο σχόλια για τη PRS style

1.φαίνεται απο το λούκι που έχεις ανοίξει οτι θα βάλεις truss rod το μεγάλο αλουμινένιο σε σχήμα Π , εγώ το αποφεύγω γιατί  έχει πολύ μάζα και λόγω του αλουμινίου προτιμώ τα ατσάλινα.

2.βάλε κλειδιά μικρά σε μέγεθος γιατί το headstock ειναι μικρό και τα μεγάλα δεν ταιριάζουν

Ο Λιάκος ειναι απών φτώχυνε η παρέα :'(

Πρόσφατα έφτιαξα μανίκι strat με ταστιέρα απο bumbiga και είχε πιο πολύ σκάσιμο απο RW
Σ' ευχαριστώ πολύ Νάσο!!!

Και μένα κάτι με χαλούσε με τα κουρδιστήρια (είναι από άλλο πρότζεκτ) ήταν και λίγο βαριά.

Θα βάλω γκροβεράκια να είμαι κομπλέ.

Όσο για το τruss rod ξέρω ακριβώς τι εννοείς απλά το είχα πρόχειρο και το έβαλα έχει πολύ καιρό που το είχα αγοράσει γιατί είχαν τελειώσει τα υπόλοιπα μια μέρα που κατέβηκα κέντρο. Και εγώ ψηφίζω λεπτά ατσάλινα....

Να 'σαι καλά, ήταν χρήσιμες συμβουλές!!  :) :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back