Θέλω να γίνω Rock star

26hint

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα παίδες. Το ερώτημα μου είναι απλό τούτη τη φορά( ...σιγουρα)

Ποιος θεωρήτε οτι ειναι ο καλυτεορς τρόπος για να ξεκινήσεις καριερα στη μουσική και να βγάλεις τελικα τη δουλεία σου εκεί οξω ???

- Ας παραθεσω τα δεδομένα¨

- Γραφω εδω και καιρο μουσική στο pc( κατι μεταξυ ποπ-ροκ k electronica), την ενορχιστρώνω και την τραγουδώ. Ομως ουτε για την αφεντια μου θελω να την κρατώ μονο, ουτε με βλέπω να θέλω να καταπιαστω με κατι αλλο περαν της μουσικής ως επαγγελατος. Ας το φωνάξω λοιπόν ...ειμαι ενα αμετανοητο ρομαντικό ψώνιο που οταν ειδα ως πιτσιρίκι των MERCURY ΤΩΝ QUEEN , να οργώνει τη σκηνή είπα ΝΑ, ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΑ , ΜΑΜΑ Κ ΜΠΑΜΠΑ κ ΚΟΣΜΕ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ...

και επειδη μεγάλωσα ( 26 y.o.)και μυαλο δεν εβαλα ο μαλακας, ρωτώ ...πως ειναι καλυτερα να ξεκινά κανείς ??? Κανει demos , και τα πα σε εταιριες παραδοσιακα...παει σε reality οσαν ξεφτυλακος( ...σιγα μην παω) , φτιάχνει μια δουλειά σε studio και προσπαθει να την πουλήσει σε μια εταιρεία??? ΤΙ ? ΤΙ ? ΤΙ?

P.S. μενω ΣΑΛΑΜΙΝΑ , που δεν φημιζεται για την προσβασιμοτητα της στα δρομενα, indeed !

P.S. 2 Ναι, δοκίμασα ψυχανάλυση , αλλα το χουι δεν μου φυγε...

δεν ανεβαζεις κανα κομματακι σου να ακουσουμε?

να σου πουμε την ταπεινη μας γνωμη

προσπαθησα , αλλα δεν τα καταφερα...αλλα θα το ξαναπροσπαθήσω συντομα...υπόσχεση!

Μα δεν ζήτησε κριτική ο χριστιανός...

Φοβάμαι πάντως ότι ο μόνος "σίγουρος" δρόμος είναι να αποκτήσεις με κάποιον τρόπο πρόσβαση σε αυτούς που έχουν πρόσβαση...Δηλαδή να πάρεις μια γνώμη ή/και μια χείρα βοηθείας από κάποιον κοντά στο μουσικό σου ύφος που να είναι ενεργά στο κόλπο και ίσως να μπορεί να ανοίξει κάποια πόρτα για λογαριασμό σου. Ρουσφετάκι δηλαδή με αγαθές προθέσεις... :lol: ...αλλά ενίοτε λειτουργεί... :wink:

Μα δεν ζήτησε κριτική ο χριστιανός...
συμβουλές ζήτησε νομίζω και μέσα σε αυτές οσο μπορούμε να κρίνουμε και εμείς θα βοηθήσουμε..

πιστεύω πως για να φτάσεις εκεί που θέλεις φίλε χρειάζεσαι τα εξής...

1)προσωπικότητα..(να ξεχωρίζεις από οποιονδήποτε άλλων καλλιτέχνη)

2)σκηνική παρουσία

3)επιχειρηματικό μυαλό

4)διαίσθηση

5)τύχη (γνωριμιες,timing κλπ κλπ)

6)καλή μουσική(πιασαρικη τουλάχιστον)

7)ταλέντο

:wink:

Γεια σου 26hint. Με το ρίσκο να φανώ κυνικός (έχω και πυρετό) ιδού η αλήθεια: κανείς δεν ξέρει την απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Αν την ήξεραν, θα το έκαναν (κάναμε) και οι ίδιοι.

Το περισσότερο που έχεις να αποκομίσεις είναι καλής προαίρεσης κριτική, αλλά επί της ουσίας, μην ελπίζεις τίποτε.

Αν σου έγραφα τα ονόματα των ανθρώπων (ελλήνων) που αναζήτησαν/αναζητούν την απάντηση σε αυτή την ερώτηση, θα έβλεπες ότι είναι πολύ-πολύ μεγάλος και δεν την έχουν βρει ακόμη.

Α ναι, τώρα μου ήρθε και κάτι άλλο, κάπως πιο αισιόδοξο: μήπως πρέπει να γίνεις γνωστός στη γειτονιά σου ή την πόλη σου πριν σε προβληματίσει πως θα γίνεις γνωστός στη Ν. Υόρκη; Ματαιόδοξα πράγματα αυτά που λες φίλε μου...

Α ναι' date=' τώρα μου ήρθε και κάτι άλλο, κάπως πιο αισιόδοξο: μήπως πρέπει να γίνεις γνωστός στη γειτονιά σου ή την πόλη σου πριν σε προβληματίσει πως θα γίνεις γνωστός στη Ν. Υόρκη; Ματαιόδοξα πράγματα αυτά που λες φίλε μου...[/quote']
Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του eye αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι και να γίνει γνωστός στη γειτονιά του, τίποτα δεν εγγυάται ότι θα ξεφύγει από τα στενά όρια της τελευταίας. Υπάρχουν πάρα πολλοί (και άκρως αξιόλογοι) καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα μικρό αλλά σταθερό κοινό και δεν έχουν καταφέρει να γίνουν αυτό που λέμε "φίρμες" ή όπως αλλιώς θέλετε.

Κακά τα ψέματα, ο Earendil το έθεσε σωστά κατά τη γνώμη μου: πρέπει να αποκτήσεις πρόσβαση σε άτομα που... έχουν πρόσβαση! :)

Κακά τα ψέματα' date=' ο Earendil το έθεσε σωστά κατά τη γνώμη μου: πρέπει να αποκτήσεις πρόσβαση σε άτομα που... έχουν πρόσβαση! :)[/quote']
Όχι, όχι μη του το λέτε αυτό γιατί θα πάει 30 ετών, δεν θα έχει καταφέρει τίποτε και δεν θα αποδίδει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν (δηλαδή στις ματαιόδοξες ιδέες του) αλλά στο ότι δεν μπόρεσε να βρει αυτούς που είχαν... πρόσβαση.

Γιατί πως να το κάνουμε: άλλο να βγεις να πεις "πως θα γίνω καλύτερος πληκτράς/κιθαρίστας/τραγουδιστής/συνθέτης/παραγωγός κλπ" και άλλο να αναρωτιέσαι στο στυλ "άτιμη κοινωνία, που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στα ξένα χέρια"...

Σύμφωνοι Wow!, θα έπρεπε να προηγείται η βούληση για την προσωπική βελτίωση.

Αυτό που εγώ εξέφρασα, αν και ίσως φάνηκε πιό "ανάλαφρο" από ότι σκόπευα, είναι ότι το κύκλωμα δουλεύει μόνο εκ των έσω. Για όσους δεν επιλέξουν το Fame Story, φοβάμαι πως είναι μονόδρομος να προμοτάρουν εαυτούς σαν να ήταν πάντα μέρος του παιχνιδιού. Κι αν πουλήσει πούλησε...

Στις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτό συνήθως επιτυγχάνεται μέσω της πατρονίας ενός "μεγάλου ονόματος" που σε βγάζει στο κλαρί-για να μπορείς κι εσύ μετά στις Σεμίνες να λες "αν δεν ήταν ο Τάδε, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα" με σεμνότητα και ασορτί βούρκωμα.

Το πόσο και πως θα προσπαθήσει ένας άνθρωπος να διαπεράσει τα ντουβάρια μιας κακώς κείμενης κατάστασης (και στη μουσική και παντού), είναι μια άλλη ιστορία.

(που θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο)

Εγώ απλώς θα σου έλεγα ψάξε για τα κατάλληλα άτομα (κάτι που προσπαθώ κι εγώ να κάνω εδώ και πολύ καιρό.....) και προσπάθησε να γράψεις όσο καλύτερα τραγούδια μπορείς. Με δεδομένο το στόχο σου, φρόντισε φυσικά να είναι και πιασιάρικα και χαρακτηριστικά και διαφορετικά, αλλά όχι σε βαθμό που να μην είναι εύκολα κατανοητά. Πάντως η απάντηση στην ερώτηση προφανώς και δεν υπάρχει, αλλιώς α) θα ήμασταν όλοι rock stars και β) τελικά δε θα υπήρχε καν νόημα σε αυτό, αφού θα ήμασταν όλοι :)

Επίσης, συμφωνώ απόλυτα με τον eye: κάνε ό,τι μπορείς για να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος μουσικός και καλύτερος συνθέτης. Στην αρχή μπορεί να γράφεις βαρετές βλακείες, χρειάζεται εμπειρία για να γράψεις κάτι που θα σαρώσει τον κόσμο (εκτός κι αν σου βγει από την αρχή με ΠΟΛΛΗ τύχη): ούτε οι Queen γράψανε στον πρώτο δίσκο το We Are The Champions, το Bohemian Rhapsody ή το The Show Must Go On, ούτε οι Scorpions το Still Loving You ή το Wind Of Change, ούτε οι Floyd το Comfortably Numb ή το Money (μιλάω πάντα για τραγούδια που είναι κλασικές τεράστιες επιτυχίες, όχι απαραίτητα τα κατα τη γνώμη μου "καλύτερα"). ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ όμως η θέληση (και το πείσμα) για συνεχή βελτίωση. ¶κου την πρόοδο στη συνθετική ικανότητα των Queen στα 5 πρώτα albums, είναι χαρακτηριστικότατο παράδειγμα που λέει ότι δε φτάνει το ταλέντο, χρειάζονται γνώσεις, δουλειά και ΕΜΠΕΙΡΙΑ ;)

OFF TOPIC : Λοιπόν γουστάρω τον menelaos που όποιο και αν είναι το θέμα, θα βρει τρόπο να ρίξει κάτι μέσα από Queen. :) :) :) :) Ανακοινώνω δημόσια ότι το Live Killers ήταν το πρώτο live που άκουσα στη ζωή μου (εννοείται ότι το έμαθα απ' έξω) και ότι είμαι τρελλός με Queen, συνεπώς (προς Μενέλαο) : δώστα όλα αγόρι μου !!!!!

προσωπικα πιστευω πως αν δεν εφευγε νωρις ο mercury,η μεγαλυτερη μπαντα στον κοσμο αυτη τη στιγμη δεν θα ηταν οι u2 αλλα οι queen

:wink:

eye: ήμουνα ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι κάποιος θα το έλεγε κάποια στιγμή!! :lol: και προσπαθούσα να το παίξω και καλά χαλαρός ρε γμτ, ότι γινόταν τυχαία :lol:

Είναι ίσως το μοναδικό θέμα που γουστάρω ι να κλέβει την παράσταση εστω κι απο μέναjavascript:emoticon(':oops:')

Embarassed...

---QUEEN, Τ.Ι. Μ.Π.Α.Ν.Τ.Α. Ρ.Ε. Γ.Α.Μ.Ω.Τ.Ο.---

Χέρομαι που συμφωνήτε οτι οι τύποι ηταν απλά ανυπέρβλητοι. Απο τα ηχο-εικονο-κλαστικά τους live, μεχρι την εμπνευσμενη, ποικιλόχρωμη, τεχνικά υπερ-αρτια δισκογραφία τους οι μάγκες αυτοί κατάφεραν να προσφέρουν τη δυναμικότερη μηχανή παραγωγής ταξιδιών. Όπως το χε θέσει κάποτε ο Taylor « η μουσική μας μοιάζει να είναι γραμμένη σε σινεμασκόπ μορφή». Και επειδή η φαντασία των ανθρώπων φαίνετε να υποστηρίζει σύστημα 16/9 οι QUEEN θα είναι πάντα το σημείο αναφοράς. Οσο για τον κύριο Mercury…hands down, the man was a real artist until the end.

-respect- ( θέλω να κλάψω τώρα)[/b]

Η συνταγή είναι γνωστή χρόνια τώρα, απλά ρίχνουμε στάχτη στα μάτια μας μπερδεύοντας την τέχνη με το σταριλίκι.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια πολύ επικερδή δραστηριότητα που απαιτεί κάποιες παραμέτρους όπως:

Να είσαι ωραίος/α,

Να κουνιέσαι ανάλογα,

Να ντύνεσαι/κουρεύεσαι σαν κλόουν ή έστω διαφορετικά

Να σου είναι δεύτερη φύση το γλύψιμο,

Να κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να πετύχεις το στόχο σου.

Να το κάνεις συνειδητά πιστεύοντας ότι θα κονομήσεις (γιατί είναι δουλειά κι αυτή), ενώ ταυτόχρονα θα ικανοποιήσεις την αυταρέσκεια και το ψώνιο σου.

'Ισως βοηθάει να παίζεις και κάποιο όργανο (ανάλογα με το μουσικό είδος) αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Σε ότι αφορά τα ελληνικά δεδομένα μπορείς να ξεκινήσεις από ένα τηλεοπτικό talent show. Χρειάζεσαι προβολή.

Αν είσαι του έντεχνου να γνωριστείς με παράγοντες του σχετικού ραδιοφωνικού χώρου.

Για τον αγγλόφωνο κόσμο (Αμερική, Αγγλία κλπ) όπου υπάρχει πέραση και στα γκρούπ, απαιτείται πολύ χαμαλοδουλειά live σε bar (που συμπεριλαμβάνει και όλα τα παραπάνω προσόντα), καθώς και ενα πολύ ακριβό δικηγόρο για επαφή με τις δισκογραφικές.

Αν θες να γίνεις Ricky Martin, πρέπει να τραγουδάς χωρίς προφορά ξένου και να απευθυνθείς στα τοπικά talent show που έχουν φοβερή πέραση.

Τελευταία αλλά σημαντικότερη παράμετρος είναι η επιμονή.

Αν όμως τα παραπάνω σου είναι δεύτερη φύση, τότε σίγουρα δεν θα σου λείψει και αυτή.

το Live Killers ήταν το πρώτο live που άκουσα στη ζωή μου
(Ακολουθεί αστειάκι περί ηλικίας)

ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ,Ε;; :lol: :lol:

Βέβαια, έχουμε ήδη διαλύσει το topic του 26hint (άσχετα που σιγοντάρει :D ) αλλά ναι ρε σεις, οι Queen θα είναι εσαεί η μπάντα που έπιασε το 101% στο σανίδι και άφησε τους πάντες να παραμιλάνε. Δυστυχώς (και σε αυτή την περίπτωση) γεννήθηκα πολύ αργά, αλλά δηλώνω με καμάρι ότι οι Queen είναι η μπάντα που με μεγάλωσε.

Πόσο τυχαίο είναι που σε ένα θέμα που περιλαμβάνει τη λέξη rock star στον τίτλο του η κουβέντα ξέφυγε προς τους Queen; :wink:

Star??? Εγω πάντως δεν βλέπω κανέναν star γύρω μου!

Πρόκες σκουριασμένες είναι (ολοι αυτοί που αυτοαποκαλούντε star) που προσπαθούν να καρφωθούν σε όποιο σανίδι βρούν μπροστά τους....και ας τους φάει το σαράκι και η σαπίλα μετά απο λιγο!

Η εποχή των star τελείωσε....δυστυχώς :(

Ζήτω η εποχή των talend show και της περσυνής κονσέρβας:!: :!: :!:

ΣΗΜ.: για τα ντόπια προιόντα μιλάω

Trending...

Νέα θέματα

Back