Κύριοι,
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
Δεν περίμενα να μου γράψετε τίποτα (για να λέμε και του στραβού το δίκιο), και με εξέπληξε πολύ ευχάριστα η κριτική σας που ήταν τεχνικά προσανατολισμένη.
Μια αρνητική κριτική με επίγνωση του τι κρίνει, όπως και να έχει είναι καλύτερη απο μια θετική άποψη που μόνο και μόνο χαίδευει τα αυτία προκειμένου να έχει τακτ (καλύτερα να έχει τάλκ).
Καταρχάς, πάνω στο θέμα του beat (maxo), θέλω να πώ οτι δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένος με την νοοτροπία του club, και το να είναι χορευτικά τα κόμμάτια μου λίγο με ενδιαφέρει. Αυτό που μου αρέσει είναι να δημιουργώ εικόνες, ατμόσφαιρες και ήχους.
Τώρα: Οι υψίσυχνοι ήχοι είναι το κακό του κοματιού και το ξέρω. Πολλές φορές έχουν αποτελέσει αστείο μεταχύ των φίλων μου και έτσι έμειναν. Το κομμάτι ουσιαστικά δεν τελείωσε, θα κατέβουν στη μίξη.
Το arpgrt δεν νομίζω να το έχω πανάρει τοσο πολύ όσο λέτε, θα το κοιτάξω ξανά. Πάντως automation έχω πολύ, τόσο πολύ που έχω χάσει την μπάλα και δεν μπορώ να σου πώ τι ακριβώς κάνω. Πρέπει να το checkάρω.
Η αρυθμία που ακούγεται 2 φορές στο κομμάτι έχει να κάνει με κάποι κόλλημα που έφαγε το nuendo κατα την διάρκεια του export. Δεν το πήρσα χαμπάρι μέχρι που ξαναάκουσα το κομμάτι απο το noiz.
H μελωδία του κομματιού είναι απο το pro53 με κάποιο ηχάκι που έφτιαξα εγώ.
Τα pad είναι απο το xv3080 ενα performance που έφτιαξα πάλι εγώ.
Βασικά επειδή δεν μου αρέσει η φράση "έφτιαξα εγώ", να ξέρετε οτι σχεδόν όλα, εκτός αν ξεχνάω κάτι τα έφτιαξα εγώ.
Οι αναλογικές μελωδίες είναι απο το pro53, αλλά πολλές φορές τις samplαρα και τις έκανα overdub μαζί με τον εαυτό τους ανάποδα.
Τέλος τα κρουστά, όλα είναι απο 2 instances του attack.
Αυτά!
Ελπίζω, αν κάποιος άλλος έχει να κάνει τις παρατηρήσεις του, να τις κάνει!
Φιλικά
Terumi