Τελικά ποιος έγραψε το Viva La Vida?

The Genius Loci

Γνωστό μέλος
Πόντοι
238
Ο Joe Satriani καταθέτει μήνυση στους Coldplay:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/7766683.stm

http://www.youtube.com/watch?v=1ofFw9DKu_I

Και για όσους θυμούνται παλιότερα υπήρχε ανάλογο θέμα με τραγούδι των Creaky Boards:

http://www.youtube.com/watch?v=5KEGHfQuZJY&feature=related

Και τα πράγματα γίνονται καλύτερα! Τρία τραγούδια σε ένα!

http://www.youtube.com/watch?v=J6uWfLKrr-s

;) ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ok...

Καταρχήν, απ'όσο ξέρω (όχι 100%) chord progression ΔΕΝ μπορεί να είναι copyrighted. Άρα το πρώτο βίντεο είναι 50% εκτός... Οι μελωδίες ναι, μπορούν. (επί τι ευκαιρία, ούτε τα drums patterns είναι copyrighted...)

Η μελωδία που συζητάμε, πράγματι είναι πολύ κοντά στην περίπτωση του Satriani. το τραγούδι των Creaky Boards είναι αρκετά πιο μακριά...

Η μελωδία που συζητάμε, είναι 2x4 bars, όλη και όλη (που είναι υπέρ αρκετή για να υπάρχει copyright infrigment, έτσι;... Ξεκάθαρα). Αλλα παραμένει ότι το κομμάτι των coldplay (που μου αρέσει/ουν πολύ), έχει εξέλιξη και προχοράει και αλλάζει και ΔΕΝ ακολουθεί τη δομή καν των άλλων 2 τραγουδίων.

Υπάρχουν παλαιότερες (ΠΟΛΥ παλαιότερες) υποθέσεις (αυτή του George Harrison, πχ), όπου τα δικαστήρια αποφάσισαν ότι πράγματι υπήρχαν βάσεις για involontary copyright infrigment. Δηλ, ότι, ναι το αντέγραψε, αλλα δεν έγινε επίτηδες (όπως στη περίπτωση του Timberlake, που πήρε την ίδια λούπα... ;))

Αυτά τα πράγματα είναι λίγο παράξενα τελικα, και μου έχει συμβεί κι εμένα. (θα ανοίξω thread στο άλλο φόρουμ και θα κανω λινκ, μιας και αναφέρθηκε το θέμα). :)

Nikolas είπε:
Αυτά τα πράγματα είναι λίγο παράξενα τελικα, και μου έχει συμβεί κι εμένα. (θα ανοίξω thread στο άλλο φόρουμ και θα κανω λινκ, μιας και αναφέρθηκε το θέμα). :)
Ευχαριστώ Νικόλα!  ;)

Γι'αυτό περισσότερο ανέβασα αυτό το θέμα, για να συζητηθεί το ζήτημα του copyright infrigment στην Μουσική.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο,τιδήποτε θα μπορούσε να έχει συμβεί (και μιλάμε για 4 κομμάτια τελικά αν πρόσεξες, οπότε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι "τυχαίο" το όλο ζήτημα).

Καιρό είχε να βγεί στο παρασκήνιο ο γερο-Σατριάνης μάλλον και διάλεξε αυτόν τον τρόπο. Μπορεί βέβαια να ξέμεινε και από λεφτά, με αυτήν την την κρίση όλα να τα περιμένει κανείς. Η άποψη μου είναι ότι όλα αυτά είναι μπούρδες. Αν είναι να κατοχυρώσουμε και τις φα-σολ-λαδες, φωτιά στα πατζάκια μας.

kwstas79 είπε:
Καιρό είχε να βγεί στο παρασκήνιο ο γερο-Σατριάνης μάλλον και διάλεξε αυτόν τον τρόπο. Μπορεί βέβαια να ξέμεινε και από λεφτά, με αυτήν την την κρίση όλα να τα περιμένει κανείς.
???

1)  http://www.satriani.com/road/

2)  "Joe Satriani, Steve Vai, and Elliot Easton of the Cars among celebrity judges who selected winner. Andy Summers of The Police was the Host "

3)  G3....

4) http://www.satriani.com/gear/  (sponsoring)

αμαρτια να λεμε τετοια πραγματα..................

Σιγα μην εκλέψαν τον καγκουρο τον Σατριανι οι Coldplay.

Σιγα μη ξερουν καν ποιος ειναι?(συγνωμη κυριε ΠΟΙΟΣ ειστε?)

Superfunk είπε:
Σιγα μην εκλέψαν τον καγκουρο τον Σατριανι οι Coldplay.

Σιγα μη ξερουν καν ποιος ειναι?(συγνωμη κυριε ΠΟΙΟΣ ειστε?)
+1 για αυτό σε συμπαθώ τόσο!!! ;D ;D ;D

Εντάξει τώρα πέρα από την πλάκα, μου φαίνεται κάπως περίεργο να έγινε κάτι τέτοιο από πρόθεση,μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα γκρουπ του πλανήτη με ΠΑΡΑ πολλούς φαν γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο?   

Η ομοιότητα οφείλω να ομολογήσω είναι τεράστια αλλά μου φαίνετε λίγο χαζό να κάνουν επιτιδευμένα κάτι τέτοιο.

Και στο κάτω-κάτω, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που ξέρει 5 πράγματα από μουσική και να μπερδέψει το στυλ των Coldplay με τον Σατριάνη. Χλωμό να έχουν καν κοινούς φανς αυτοί οι δύο.

Όταν κάποιος δεν μπορεί να γράψει, αρχίζει να κάνει μυνήσεις μου φαίνεται.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά εμένα μ'αρέσουν και οι 2 ! Όχι φανατικά, πάντως έχει ο καθένας τους κάποια ακούσματα που μου ταιριάζουν.... Πάντως η μελωδία είναι προκλητικά όμοια και φοβάμαι πως μπορεί να γίνει ένα καταπληκτικό mashup !!! Φορτώνω το Ableton...

ε οχι και κλοπη , σιγα .

+ 1000 στον kwstas79 που ειπε"Αν είναι να κατοχυρώσουμε και τις φα-σολ-λαδες, φωτιά στα πατζάκια μας."

ειδικα του σαντριανη (ελληνας πρεπει να ειναι ε? :) ) ειναι σιγουρα μικρη και συμπτωματικη ομοιοτητα.  το δευτερο βιντεο μοιαζει πιο πολυ σαν δομη τραγουδιου και αναπτηξη των συγχορδιων, αλλα κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει κατι επiληψιμο  , οποτε καλα εκανε ο διαιτητης και αφησε την φαση να εξελιχθει... :)

Και άλλα +++ από μένα στον Kwstas69.  ;D ;D

Έχω βρει ένα ολόιδιο μελωδικό μοτιβάκι (ίδιες νότες - ίδιες ρυθμικές αξίες) σε Θεοδωράκη, Παπακωνσταντίνου Β. και Μικρούτσικο. Ένα άλλο σε Yazoo, Anne Clark και Pet Shop Boys. Και χιλιάδες άλλα βέβαια....  ;)

Ότι και να συμβαίνει, καταδεικνύει την αδυναμία των κιθαριστών τύπου Satriani να μετατρέψουν μία μουσική ιδέα σε hit καθώς και την κατάρα τους να παίζουν πάντα μπροστά σε κοινό αποτελούμενο από guitar geeks. :D :D

Κατά τα άλλα...

spy είπε:
...το progression είναι τόσο συνηθισμένο και η μελωδία τόσο κοινότυπη που η σύμπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί. Επίσης είναι απίθανο οι CP να ακούν Satriani, αλλά εξίσου απίθανο είναι και να μην τον ξέρουν καθόλου...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα αναστατωθεί και ο Malmsteen!!(Τιιιιιι δεν αντιγράφουν όλοι εμένα;;;Αντιγράφουν και αυτόοοον;;;)Τς τς τς τς!!!

janick είπε:
Θα αναστατωθεί και ο Malmsteen!!(Τιιιιιι δεν αντιγράφουν όλοι εμένα;;;Αντιγράφουν και αυτόοοον;;;)Τς τς τς τς!!!
Κατι επαθες με τον Malmsteen εσυ σημερα!Χαχα  ;D ;D

Πιστευω πως οι Coldplay, ο,τι μουσικη και να βγαζουν (καλη η κακη για καποιους) δεν εχουν αναγκη να κλεψουν τον οποιο Satriani. +100 στους προλαλησαντες

ρε παιδια μην παει το θεμα στο ποιος ειναι καλυτερος,οι coldplay ή ο  Satriani...

Προσωπικα κι εγω αποκλειω οι coldplay να ακουν Joe,αλλα μιας και υπαρχει ομοιοτητα στα θεματα,ακομα και τυχαια να εγινε,ο πρωτος δημιουργος εχει τη δυνατοτητα να κινησει ολες τις νομιμες διαδικασιες για το συμφερον του.Που ειναι το περιεργο?

spy είπε:
Ότι και να συμβαίνει, καταδεικνύει την αδυναμία των κιθαριστών τύπου Satriani να μετατρέψουν μία μουσική ιδέα σε hit καθώς και την κατάρα τους να παίζουν πάντα μπροστά σε κοινό αποτελούμενο από guitar geeks. :D :D

Κατά τα άλλα...
εισαι ακυρος.

και να θεσω ακομα παραμετρο...για οσους εχουν δει το videoclip μηπως ο τραγουδιστης των coldplay αντιγραφει τον bono?λεω μηπως?

Trending...

Νέα θέματα