Telecaster kai overdrive ήχος για ρυθμικό παίξιμο

Mike Montezuma

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα μπαίνω κατευθείαν στο ψητό..παλιοτερα ειχα κιθαρα με δυο διπλους και γενικως ειχα βρει τον ηχο μου..πλεον την αλλαξα με μια τελε και παρατηρω οτι στα ρυθμικα εχω χασει την διαυγεια που υποτιθεται οτι οι μονοι δίνουν..για οβερντραιβ εχω το sd-1..η κιθαρα μου φοράει dimarzio twang King..παίζω κυριως post punk...χωρις να με τρελαινουν τα πολλα πριμα που σε τρυπανε..

να υποθεσω μια λυση στο ερωτημα μου για το ιδανικο οβερντραιβ να ειναι ενα tubescreamer και απειρο ψαξιμο με τον ενισχυτη του στουντιο..θελω ομος να επιταχυνω την διδικασια γιαυτο καθε γνωμη δεκτη..ΓΙΑΥΤΟ:

Ιδανικο ντραιβ για ρυθμικο παιξιμο σε μια τελε

ευχαριστω.

xrisosmike21 είπε:
..παλιοτερα ειχα κιθαρα με δυο διπλους και γενικως ειχα βρει τον ηχο μου..πλεον την αλλαξα με μια τελε και παρατηρω οτι στα ρυθμικα εχω χασει την διαυγεια που υποτιθεται οτι οι μονοι δίνουν..
Μπορεί να μην βοηθάει πολύ η απάντησή μου, αλλά μήπως τη "λύση" την αναφέρεις μόνος σου στην πρώτη πρόταση??

Στο studio παιζω με σουπερ ριβερμπ..στο σπιτι με ρολαντ κιουμπ..

μερικεσ φορες χρησιμοποιω τον νεκ για να μου δωσει τα μεσαιο -μπασα αλλα ο ριβερμπ τρελενεται και η διαυγεια δεν υφισταται..χαμηλώνω γκειν και τονε στο πεταλι μετα ακουγομαι θαμπος..

παω στην μπριτζ θεση πειραζω το εκουαλιζερ αλλα και παλι δεν εχο το σταρατο ήχο των μεσαιων που ψάχνω για το ρυθμικο μου παιξιμο..

ενοειται οτι λιντ ι κιθαρα τα σπαει σε ολεσ τισ θεσεις..

με το ρυθμικο εχω θεμα και δεν θελω να μπω στην διαδικασια αλλαγης μαγνητων ... 

αλλα και παλι δεν εχο το σταρατο ήχο των μεσαιων που ψάχνω για το ρυθμικο μου παιξιμο..

ε βρες ενα πεταλι που να εχει μεσαια και ανεβασε τα,σιγα το προβλημα... ;)

ειναι θεμα γουστου απο οτι καταλαβαινεις (εγω ας πουμε επαιζα χρονια με sf & bf και SD1 και δεν ειχα ποτε μου προβλημα με τα od ρυθμικα μου )   

Το Tube Screamer μπορεί να σε αφήσει περισσότερο ανικανοποίητο από το sd-1 ανάλογα και σε ποιον ενισχυτή το χρησιμοποιείς.

Όταν λες "Post Punk", τίνος ο ήχος σε ενδιαφέρει περισσότερο; Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ π.χ. των Zounds, των Mecano ή των Chameleons.

Επίσης το overdrive το χρησιμοποιείς μόνο του ή μαζί με κάποιο chorus - flanger - delay?

xrisosmike21 είπε:
να υποθεσω μια λυση στο ερωτημα μου για το ιδανικο οβερντραιβ να ειναι ενα tubescreamer και απειρο ψαξιμο με τον ενισχυτη του στουντιο..θελω ομος να επιταχυνω την διδικασια γιαυτο καθε γνωμη δεκτη..ΓΙΑΥΤΟ:
Το TS μάλλον δεν είναι η λύση, προσωπικά το έχω δοκιμάσει παίζοντας αντίστοιχα πράγματα και ο ρυθμικός ήχος γινόταν ολίγον τι λασπώδης. Θα πρότεινα να άκουγες μερικά marshall clone πετάλια σε συνδιασμό με το eq του ενισχυτή σου, ίσως είναι καλύτερη λύση εν προκειμένω.

ndnikola είπε:
Θα πρότεινα να άκουγες μερικά marshall clone πετάλια σε συνδιασμό με το eq του ενισχυτή σου, ίσως είναι καλύτερη λύση εν προκειμένω.
+1

xrisosmike21 είπε:
μερικεσ φορες χρησιμοποιω τον νεκ για να μου δωσει τα μεσαιο -μπασα αλλα ο ριβερμπ τρελενεται και η διαυγεια δεν υφισταται..χαμηλώνω γκειν και τονε στο πεταλι μετα ακουγομαι θαμπος..

παω στην μπριτζ θεση πειραζω το εκουαλιζερ αλλα και παλι δεν εχο το σταρατο ήχο των μεσαιων που ψάχνω για το ρυθμικο μου παιξιμο..

ενοειται οτι λιντ ι κιθαρα τα σπαει σε ολεσ τισ θεσεις..

με το ρυθμικο εχω θεμα και δεν θελω να μπω στην διαδικασια αλλαγης μαγνητων ... 
Μπορείς, όμως, να κάνεις μια μόντα, που έκανα και εγώ στην tele μου και να παίζουν οι 2 μαγνήτες σε σειρά (περίπου σαν 1 διπλός θα ακούγεται):

http://www.noiz.gr/index.php?topic=189872.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=189995.0

να πεταχτω και εγω σαν τσουτσου και να πω οτι τα drive μου(απο overdrive μεχρι fuzz) με την telecaster "βελτιωθηκαν" με τη προσθηκη ενος κομπρεσορα

bluezlick είπε:
να πεταχτω και εγω σαν τσουτσου και να πω οτι τα drive μου(απο overdrive μεχρι fuzz) με την telecaster "βελτιωθηκαν" με τη προσθηκη ενος κομπρεσορα
+ 123

bluezlick είπε:
αν παιζεις με μεγαλο ενισχυτη ειναι must ετσι κι αλλοιως ο comp με telecaster.

mustafank είπε:
Μπορείς, όμως, να κάνεις μια μόντα, που έκανα και εγώ στην tele μου και να παίζουν οι 2 μαγνήτες σε σειρά (περίπου σαν 1 διπλός θα ακούγεται):
+1. Η συγκεκριμενη μοντα κοστιζει ελαχιστα (μια αλλαγη διακοπτη/προσθηκη push pull) και πιθανον να σε βοηθησει να φερεις τον ηχο στα μετρα σου.

Και σε καθε περιπτωση, ειναι αλλος ενας ηχος που θα εχεις στη διαθεση σου - προσωπικα παιζω αρκετα συχνα σε αυτη τη θεση στην τελε μου.

Πολυ καλο αυτο το mod Που λεει ο odis Και ο mustafank ιδικα για διστορσια και φαζ! με χαλαει λιγο που δινει λιγα μπασα αλλα κλαι μαιν

Καλύτερα ο Dimarzio Pre B-1 για την δική σου περίπτωση, εφόσον χρειάζεσαι κυρίως μεσαία-μπάσα και λιγότερα πρίμα στην bridge θέση (η tele είναι συνήθως bright όργανο,ιδίως όταν πρόκειται με μονούς μαγνήτες). Και το ανάποδο στην neck θέση,δηλαδή λιγότερα μεσαία,περισσότερα μπάσα και ισοροπημένα πρίμα. Kάτι σαν τον Dimarzio Area T neck (Hum Free) ή τον S.D. Vintage Stack Rhythm. Αλλά αφού δεν θέλεις να αλλάξεις μαγνήτες τότε πάρε κάποιο καλό Equalizer πετάλι και κάνε ρυθμίσεις να χαμηλώσεις τα πρίμα. Επίσης παίξε οποσδήποτε και με το tone knob της κιθάρας.

Αν φορούσες mini Humbucker στη Neck δε θα μιλούσαμε τώρα....

Εκπληκτικες οι απαντησεις σας...να απαντησω σε μερικα ερωτηματα..

zounds ειναι η τρελα μου..το μπορντ μου εχει το sd-1,dd3,cry baby,tuna melt

θεωρω οτι θα ηταν χρήσιμος ενας κομπρεσοράς και βρισκω τον dyna comp φτηνα..

επίσης αργοτερα οταν θα γίνει το επόμενο σετάρισμα της θα την κάνω πάραλελ..μου αρεσε παρα πολυ..

βεβαια και ο μινι στο νεκ είναι μι απολυ καλη λύση αφου οταν είχα κιθαρα με διπλους έπαιζα με νεκ και λιγο τσιμπιμενα τα πριμα στο εκουαλαιζερ..

και οπως είπα χρειάζομαι υπομονή..

οσο περναει ο καιροσ γουσταρω περισσοτερο την τελε μου με αυτα και μάυτα..

οσο γινεται πιο δυσκολη να την καταλαβω τοσο μαρεσει..

Αν δεν σε ενοχλεί το βζζζ των μονοπηνιακών μαγνητών θα σε συμβούλευα να μην τους αλλάξεις.

Επίσης θα πρότεινα να δοκιμάσεις και κάποιο chorus ταυτόχρονα με overdrive (και compressor αν δεις ότι σου αρέσει το αποτέλεσμα). Το πόσο έντονη θα είναι η παρουσία του chorus θα το αποφασίσεις εσύ με το δικό σου αφτί.

Αν υπάρχει δυνατότητα να δοκιμάσεις και κάποιο Marshall τύπου JCM800 ή κάτι αντίστοιχο τέλος πάντων, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι κοντά σ' αυτό που ψάχνεις.

@xrisosmike

Κατά τη γνώμη μου η tele για ακορντάδικο παίξιμο θέλει ψάξιμο σε όλα της, από τεχνική μέχρι πείραγμα του tone της, δοκιμές με διαφορετικά πετάλια και ενισχυτή, και φυσικά πείραγμα στα knobs όλων αυτών (συμφωνώ για κομπρέσορα btw) γιατί (για να το πω μπακαλίστικα) είναι μια κιθάρα με πληθωρικό, πλούσιο ήχο στη μια χορδή (για αυτό ακούγεται τόσο ωραία στα lead), άρα αν παίζεις με πολλές χορδές μαζί μπορεί να έχεις κάποια στιγμή ένα αποτέλεσμα too much.

Φυσικά εκατοντάδες θρυλικοί κιθαρίστες παίζουν όλα τα συγγενή με τα γούστα σου είδη, από punk και post-punk μέχρι shoegaze, με tele, κάτι που σημαίνει νομίζω ότι απλώς θέλει κι άλλο ψάξιμο και εξοικείωση με την tele σου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back