Teenage Engineering OP-XY: ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙΣ... ☹️

theoMusictech

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Με εχετε συνηθισει να γραφω πολλα γενικα, & ειδικα σε οτι με παθιαζει!
τωρα δε θα πω πολλα!
πειτε εσεις αν θελετε!
μια ερωτηση θα κανω μονο!!!
ποσο σοφο, και ψυχρεμο θα ηταν, στο βραχυ_μεσοπροθεσμο μελλον, για εναν κατοχο ενος OP1 FIELD, να το αντικαταστησει με αυτο;;;!!!!!
τρωμε κατι και συνεχιζουμε!!!!!

Τι τραβάμε με εσάς τους πλήκτρους και τα μπλιμπλίκια σας... Αυτό λέει είναι 8-track multitimbral synth.
ΟΚ, αλλά το υπόλοιπο synth που είναι; Γιατί βλέπω μόνο ένα πληκτρολόγιο... :unsure:

Κάνει... πόσο; €2299 😮
Ας έρθουν τώρα οι "μεταφραστές" να μας εξηγήσουν* τι βλέπουμε και γιατί κάνει τόσο... 😄
*Σε απλά ελληνικά παρακαλώ.

φιλε συμφορουμητη, δεν καταλαβαινω την εκρηξη σου!!!!!!!!!!!!!!!
και τι εννοεις που ειναι το υπολοιπο; αυτο ειναι... Το ολο!!!!!
και καθολου overpriced οπως ενδεχομενως μπορουμε να δουμε!!!!!!!!!!

το καταλαβα!!!!!
τι. Ειναι ακριβο θες να πεις;;;!!!!!
Κοιτά, θεώρησε "δεδομένο" ότι ως έγχορδος τα "χωράφια" σας και οι διάλογοι μεταξύ σας (οι πληκτράδες) μου φαντάζουν "εξωγήινα.
Τώρα ως προς το κόστος, είδα ένα "πληκτρολόγιο" και η τιμή μου φάνηκε υπερβολική. Για διαφώτισε με, καταρχάς τι κάνει αυτό το ΟP-XY- αν κατάλαβα καλά, εκτός από synth είναι και sequencer και διάφορα άλλα...
Για πες...

Κοιτά, θεώρησε "δεδομένο" ότι ως έγχορδος τα "χωράφια" σας και οι διάλογοι μεταξύ σας (οι πληκτράδες) μου φαντάζουν "εξωγήινα.
Τώρα ως προς το κόστος, είδα ένα "πληκτρολόγιο" και η τιμή μου φάνηκε υπερβολική. Για διαφώτισε με, καταρχάς τι κάνει αυτό το ΟP-XY- αν κατάλαβα καλά, εκτός από synth είναι και sequencer και διάφορα άλλα...
Για πες...
τα ειπες ολα!
εκει πανε τα λεφτακια μας!!!!!!!!!!
κατ'αρχην, για να βρεις sequencer τη σημερον ημερα, ξερεις ποσο δισκολο ειναι;;;
πιο ευκολα βρισκεις δωματιο σε πενταστερο 15Αυγουστο στη Μηλο παρα sequencer, με ευκολιες!
μετα, 8 τρακ μαλτιτριμπαλιτυ;;;;;!!! τελος παντων voice! πες το οπως θες εσυ!!!!!

ξερεις τι ειναι αυτο; εδω πουλανε διτριμπαλιτυ 1599,99! τρομερη φικιρια!!!!!!!!!!!

Το workflow είναι ο Θεός, οπότε αν σε εμπνέει το χτυπάς χωρίς πολλά πολλά.

Ακούω beats που έγραψα με ένα Yamaha RY30 το οποίο θεώρησα γελοίο να μην πουλήσω στο Reverb για τα λεφτά που έπιανε, αλλά το οποίο επίσης δεν έχω καταφέρει 5 χρονια μετά να αντικαταστήσω, γιατί ναι, το DAW μου έχει μέσα τα πάντα και τα κοάλα και πολύ καλύτερο ήχο, αλλά δε μου βγαίνει το ίδιο.

Βασικά για το ίδιο λόγο είμαι από τους ελάχιστους που ακόμη αγοράζουν λαμπάτους ενισχυτές και δεν παίζω με AxeFX ή Neural.

Eχμ ναι, μια εταιρεία που προσπαθεί κάθε φορά κατά τη γνώμη μου να πουλήσει design κυρίως και ακολούθως ποιότητα και λειτουργικότητα ακολουθώντας θα έλεγα τη φιλοσοφία της apple.

είναι δήθεν? Όχι.
@Terry RoscoeBeck5 , αυτό που βλέπεις συνδυάζει synthesizer με 8 synth engines, sequencer και sampler σε ένα απαράμιλλα άμεσο, φορητό και αποδοτικό πακέτο που εγώ δε θα πλήρωνα με τίποτα γιατί προσωπικά μου τη σπάνε τα συγκεκριμένα :ROFLMAO:

Όμως είναι δημοφιλή
Στο κάτω βίντεο φαίνεται πρακτικά τι μπορούν να κάνουν

Μπορείς να φτιάξεις τα πάντα με αυτό.
Να σαμπλάρεις μια μπασογραμμή σου και να τα συνδυάσεις με τα synth, τα effects, τα patterns.
Ουσιαστικά είναι ένα πλήρες music production studio.

Πλήρες!
Απολύτως!

Μπορείς να δουλέψεις ξαπλωμένος στο κρεβάτι ή στο λεωφορείο ή στο τρένο τώρα που είναι ασφαλή, τη μουσική σου και να τη συνεχίσεις και έξω από αυτό για πιο άνετο περιβάλλον παραγωγής και μετά να τη συνεχίσεις πάλι σε αυτό το μαραφέτι που όμως είναι πολύ ποιοτικό, απόλυτης στουντιακής ποιότητας εργαλείο.

Ε, και αυτοί τι να κάμουν? Αυτή την ποιοτική πρακτικότητα θα στην χρεώσουν ακριβά. Πως να ζήσουνε και αυτοί. Δεν χωράει άλλους το ΔΗΜΟΣΙΟ:ROFLMAO:

Με αυτα τα λεφτα παντως, ΟΚ, μην παμε σε λαπτοπ και τετοια, αλλα χτυπας αυτο

Απο την αλλη, μπορει οντως να σε βολευει να δουλευεις σα να γραφεις SMS σε ΝΟΚΙΑ, οποτε ολα ΟΚ.

Το workflow είναι ο Θεός, οπότε αν σε εμπνέει το χτυπάς χωρίς πολλά πολλά.

Ακούω beats που έγραψα με ένα Yamaha RY30 το οποίο θεώρησα γελοίο να μην πουλήσω στο Reverb για τα λεφτά που έπιανε, αλλά το οποίο επίσης δεν έχω καταφέρει 5 χρονια μετά να αντικαταστήσω, γιατί ναι, το DAW μου έχει μέσα τα πάντα και τα κοάλα και πολύ καλύτερο ήχο, αλλά δε μου βγαίνει το ίδιο.

Βασικά για το ίδιο λόγο είμαι από τους ελάχιστους που ακόμη αγοράζουν λαμπάτους ενισχυτές και δεν παίζω με AxeFX ή Neural.
Σοβαρα τωρα. Ενα LIKE ΓΙΑ ΤΟ ry30, απλα δε φτανει!
και δε το ξαναπαιρνεις;;;!

Σοβαρα τωρα. Ενα LIKE ΓΙΑ ΤΟ ry30, απλα δε φτανει!
και δε το ξαναπαιρνεις;;;!
Μπα, όχι...σκέψου το αγόρασα (κάποτε) 50€ με τρεις ROM Cards, το πούλησα 600€ και σήμερα τόσο κάνουν μόνο οι ROM Cards :cry:

Επίσης κάπου πρέπει να κάνω συμβιβασμούς, γιατί τώρα το κάθε project μου παίρνει 3 με 5 χρόνια. Αν το κάνω όλο hardware workflow παίζει απλά να περιμένω τη σύνταξη :ROFLMAO:

Αν παντως αυτο το τηλεκοντρολ εχει 2 χιλιαρικα, το Korg Kronos επρεπε να κανει τουλαχιστον 200 χιλ., και το studio one στον AMD του cos κανα δισεκατομμυριο.

σκέψου το αγόρασα (κάποτε) 50€ με τρεις ROM Cards, το πούλησα 600€ και σήμερα τόσο κάνουν μόνο οι ROM cards
:ROFLMAO:
μολις εδωσες τον (στη πραξη) ορισμο του τι ειναι επενδυση.
Γιατι Ναι. Παρεξηγημενα καποιοι δε πιστευουν αλλά, υπαρχουν επενδυσεις και σε μουσικογκατζετς!

Κως,,, αυτο που με περνεις χαμπαρι με τη μια, πρεπει να σταματησει καποια στιγμη ε;!!!!!!!!!!
Εγώ δεν μπορώ με αυτά. Αν ήμουν πιο μικρός θα μπορούσα γιατί με τέτοια ξεκίνησα πριν 45 χρόνια

1739815767929.jpeg

Τυχεροί λοιπόν οι σημερινοί νεοι music producers που μπορούν να έχουν πλήρες music production studio από την περπατούρα τους μαζί με την πιπίλα. :ROFLMAO:

Εγώ τώρα στα γεράματα θέλω άπλα για να δημιουργήσω

μολις εδωσες τον (στη πραξη) ορισμο του τι ειναι επενδυση.
Γιατι Ναι. Παρεξηγημενα καποιοι δε πιστευουν αλλά, υπαρχουν επενδυσεις και σε μουσικογκατζετς!
Βρίσκεσαι στον μοναδικό ίσως εν Ελλάδι χώρο που αρκετοί ξέρουν τί είναι επένδυση σε gear.

Εγώ στην πραγματικότητα απλά στάθηκα τυχερός, δεν ασχολούμαι με το να βγάλω χρήματα απ' τη φάση, απλά κοιτάζω να μην μπαίνω μέσα μπούνια, γιατί εύκολα αυτό το χόμπι μπορεί να γίνει μη βιώσιμο.

(Φυσικά αν βρίσκονταν άλλα δύο RY30 στις αγγελίες σήμερα με 50€ θα τα αγόραζα και μπορεί να κράταγα το ένα, αν και μάλλόν όχι 🤣 🤣 🤣 🤣 )

Ο κολλητός μου είχε κάποτε το OP1 και το είχα σκαλίσει 5-6 φορές. 'Εχω αποφασίσει, ως άσχετος με τα συνθια, ότι αν κερδίσω κανα λαχείο και έχω λεφτά για πέταμα θα πάρω ένα για να παίζω wub wub και διαστημικά pads στην τουαλέτα, οπότε χαίρομαι που δε το έχει φάει η μαρμάγκα και βγαίνουν καινούρια μοντέλα ακόμα. One of these days (λογικά).

Trending...

Νέα θέματα

Back