- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 1,843
Superfunk είπε:Εχεις δικιο.
Επαναφερω το θεμα με την νεα ταινιαρα του Ridley Scott
ναι, αυτό μου άρεσε πολύ.
Τα συγχαρητήρια μου και στους τεχνικούς advisor της ταινίας.

Superfunk είπε:Εχεις δικιο.
Επαναφερω το θεμα με την νεα ταινιαρα του Ridley Scott
Εμένα πάλι ρε παιδιά δε μου άρεσε. Είχα διαβάσει το βιβλίο, το οποίο είχε ένα ενδιαφέρον γιατί έδειχνε τον πρωταγωνιστή να λύνει συνεχώς προβλήματα. Δε θα συγκρίνω την ταινία με το βιβλίο (έτσι κι αλλίως δεν ήταν και η βίβλος) αλλά την βρήκα άνευρη, άνοστη, ανούσια . Μια εντελώς προβλέψιμη και βαρετή ιστορία επιβίωσης που παρά τα εφέ δε συγκινεί. Προσωπικά γούστα βέβαια.cos_dr είπε:ναι, αυτό μου άρεσε πολύ.
Τα συγχαρητήρια μου και στους τεχνικούς advisor της ταινίας.![]()
Αυτή μάλιστα. Συμφωνώ και επαυξάνω. Καταπληκτική ταινία.Οι ζωές των άλλων (The Lives of Others)
Η ζωή στον... σοσιαλιστικό παράδεισο της Ανατολικής Γερμανίας, την δεκαετία του '80, μέσα από τα «αυτιά» της Stasi.
Εκπληκτική ταινία, μια από τις καλύτερες της περασμένης δεκαετίας (2006), που δικαίως κέρδισε το Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και το αντίστοιχο BAFTA.
+1000Terry RoscoeBeck5 είπε:Οι ζωές των άλλων (The Lives of Others)
Η ζωή στον... σοσιαλιστικό παράδεισο της Ανατολικής Γερμανίας, την δεκαετία του '80, μέσα από τα «αυτιά» της Stasi.
Εκπληκτική ταινία, μια από τις καλύτερες της περασμένης δεκαετίας (2006), που δικαίως κέρδισε το Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και το αντίστοιχο BAFTA.
Και 1000 ακόμα = 2000Άλλη μια που με είχε ενθουσιάσει ήταν Η Πτώση (Der Untergang) του 2004.
Οι τελευταίες ημέρες του Χίτλερ στο καταφύγιο της καγκελαρίας (και αυτή γερμανική ταινία).
Φοβερές ερμηνείες και καταπληκτική σκηνοθεσία που σε έβαζε σε αυτό το κλειστοφοβικό σκηνικό του τέλους.
Και αυτή καλή. Επίσης θυμάμαι μια ακόμα Γερμανική που μου είχε κάνει καλή εντύπωση. Το Κύμα,Terry RoscoeBeck5 είπε:Άλλη μια που με είχε ενθουσιάσει ήταν Η Πτώση (Der Untergang) του 2004.
Οι τελευταίες ημέρες του Χίτλερ στο καταφύγιο της καγκελαρίας (και αυτή γερμανική ταινία).
Φοβερές ερμηνείες και καταπληκτική σκηνοθεσία που σε έβαζε σε αυτό το κλειστοφοβικό σκηνικό του τέλους.
Ναι καλό ήταν. Η δύναμη της ιδέας που αποκτά την δική της υπόσταση και μετά άντε να την σταματήσεις...otto## είπε:Και αυτή καλή. Επίσης θυμάμαι μια ακόμα Γερμανική που μου είχε κάνει καλή εντύπωση. Το Κύμα,
http://www.imdb.com/title/tt1063669
Που δείχνει πως ένα, πειρματικού τύπου, μάθημα στο σχολείο με θέμα τον ρατσισμό βγαίνει εκτός ελέγχου.
Δεν την ξέρω καθόλου.Terry RoscoeBeck5 είπε:Ναι καλό ήταν. Η δύναμη της ιδέας που αποκτά την δική της υπόσταση και μετά άντε να την σταματήσεις...
Και μια και πιάσαμε τις γερμανικές ταινίες, αυτή που δεν με ενθουσίασε ήταν η «λευκή κορδέλα», που είχε γίνει τόσος ντόρος.
Εξαιρετική δουλεια και αυτήfusionakis είπε:3η λίστα μου για το Taste Of Cinema, οσκαρικής φύσεως λόγω εβδομάδας. 30 σπουδαίοι ενεργοί ηθοποιοί που δεν έχουν λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ μέχρι σήμερα: http://www.tasteofcinema.com/2016/the-30-greatest-living-actors-who-have-never-been-nominated-for-an-oscar/
Δεν είναι περίεργο που δεν σε κέρδισε, καθώς δεν είναι εύκολη ταινία, όπως δεν είναι καμία του τεράστιου Michael Haneke. Δες με την πρώτη ευκαιρία το "Cache" θα σου πρότεινα. Εμένα από εκεί άρχισε η πραγματική αγάπη για αυτό τον πραγματικό τιτάνα, και στην πορεία άρχισα να σκέφτομαι με άλλον τρόπο και να επαναξιολογώ τόσο το "The White Ribbon", όσο και τις υπόλοιπές του ("Funny Games", "Amour"). Είναι κατ'ουσία άλλο σινεμά, από αυτό που δεν σου ανοίγει διάπλατα τις πόρτες να το αγαπήσεις, αλλά σε ιντριγκάρει να αρχίσεις να βλέπεις αυτή την τέχνη κάπως διαφορετικά.Terry RoscoeBeck5 είπε:Και μια και πιάσαμε τις γερμανικές ταινίες, αυτή που δεν με ενθουσίασε ήταν η «λευκή κορδέλα», που είχε γίνει τόσος ντόρος.
Thanks man. Έχει πολύ υλικό από φιλμογραφία η λίστα, ελπίζω να βοηθήσει όποιον τον ενδιαφέρει να τσεκάρει ταινίες από τους συγκεκριμένους κυρίους.Εξαιρετική δουλεια και αυτή
Μπράβο fusionakis!!
fusionakis είπε:Δεν είναι περίεργο που δεν σε κέρδισε, καθώς δεν είναι εύκολη ταινία, όπως δεν είναι καμία του τεράστιου Michael Haneke. Δες με την πρώτη ευκαιρία το "Cache" θα σου πρότεινα. Εμένα από εκεί άρχισε η πραγματική αγάπη για αυτό τον πραγματικό τιτάνα, και στην πορεία άρχισα να σκέφτομαι με άλλον τρόπο και να επαναξιολογώ τόσο το "The White Ribbon", όσο και τις υπόλοιπές του ("Funny Games", "Amour").
Τώρα για την ταινία, δεν τη λες ακριβώς γερμανική, καθώς είναι αυστρογερμανογαλλική συμπαραγωγή. Επίσης δεν σχετίζεται ούτε νοηματικά, ούτε καλλιτεχνικά (σε επίπεδο κινηματογράφισης είναι άλλης κλάσης δημιουργία η "Λευκή Κορδέλλα", και σε επίπεδο ουσίας είναι μια αυθεντική δημιουργία γεμάτη συμβολισμούς που υπαινίσσεται τα πάντα, αντί να τα εξηγεί) με τις άλλες 2 που ανέφερες... απλά το αναφέρω.
Ταινιάρα με αριστουργηματικό φινάλε.Terry RoscoeBeck5 είπε:Θα τσεκάρω και το Cache.
+100 κι από εμένα!Terry RoscoeBeck5 είπε:Οι ζωές των άλλων (The Lives of Others)
+ 1000Superfunk είπε:Μια και πιασατε τα γερμανικα δειτε ,στην απιθανη περιπτωση που δεν το εχετε δει,αυτο το αριστουργημα του πανμεγιστου Fritz Lang