- Πόντοι
- 1,688
Έτσι ξέρω και γω. Αν το πάμε στο B&W Hollywood γενικά και στον Sidney Lumet ειδικά, ο κατάλογος είναι μακρύς. ;D ;D ;D ;DHolystone είπε:"12 Angry Men"
Ταινία του 1957, ασπρόμαυρη, γυρισμένη μονο σε ενα σκηνικό!
Μου την προτεινανε, και την είδα.
Την προτείνω και σε εσάς (παρόλο που δεν ειμαι φαν των κλασσικων ασπρόμαυρων ταινιών)
http://www.imdb.com/title/tt0050083/
Εμένα ρώτησες ή τον από πάνω;Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:Δεν το ανοιξα ακομα, είναι παρομοια ανθρωπιστικη ταινια όπως η Θαλασσα μεσα μου?
EDIT:Ακυρο, ειδα το τρεϊλερ.. αλλα δεν καταλαβα τιποτα. :-\
Φελινίζει .Συγχρονο Ιταλικόν αριστουργημα.Μαστ σι.Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:γιου
++LK είπε:Αν το πάμε στο B&W Hollywood γενικά και στον Sidney Lumet ειδικά, ο κατάλογος είναι μακρύς. ;D ;D ;D ;D
Σπύρε αυτό θα αρκούσε, ο Πήτερ, έχει παίξει με τόσους πολλούς σκηνοθέτες που δεν ''κρέμεται'' από κανέναν Έντουαρντς, τον οποίο αδικείς κατάφωρα, αν και αυτό είναι θέμα γούστου.Jazzjoker είπε:Κατά την ταπεινή μου άποψη ένας από τους σπουδαιότερους κινηματογραφικούς ερμηνευτές όλων των εποχών.
Είχα την εντύπωση ότι οι λέξεις "Σύγχρονο Ιταλικόν" και "αριστούργημα" δε χρησιμοποιούνται στην ίδια πρόταση, μιας και έχω να δω καλή (για τα γούστα μου) ιταλική ταινία, εδώ και πολύ καιρό.LK είπε:Φελινίζει .Συγχρονο Ιταλικόν αριστουργημα.Μαστ σι.
+10samy paraga είπε:Σπύρε αυτό θα αρκούσε, ο Πήτερ, έχει παίξει με τόσους πολλούς σκηνοθέτες που δεν ''κρέμεται'' από κανέναν Έντουαρντς, τον οποίο αδικείς κατάφωρα, αν και αυτό είναι θέμα γούστου.
Τηρουμένων των αναλογιών. Δεν είναι και La Notte ;DΌχι, είναι ωραία.mustafank είπε:Είχα την εντύπωση ότι οι λέξεις "Σύγχρονο Ιταλικόν" και "αριστούργημα" δε χρησιμοποιούνται στην ίδια πρόταση, μιας και έχω να δω καλή (για τα γούστα μου) ιταλική ταινία, εδώ και πολύ καιρό.
Θα το δω και θα ενημερώσω.![]()
Ναι έχετε δίκιο, το παράκανα. Λέγοντας "σαχλαμαρίτσες" τις ταινίες του Έντουαρντς, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι είναι για τα σκουπίδια. Για την ακρίβεια, το Πάρτυ π.χ. είναι μακράν η πιο αστεία ταινία που έχω δει ποτέ. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας τους, εμπορικής και καλλιτεχνικής, οφείλεται στον Σέλερς. Χωρίς αυτόν πιστεύω, θα ήταν απλά κάποιες ακόμα διασκεδαστικές κωμωδίες στο ίδιο σκαλί με τις δεκάδες άλλες της συγκεκριμένης εποχής και αισθητικής.samy paraga είπε:τον οποίο αδικείς κατάφωρα
+1Jazzjoker είπε:Ναι έχετε δίκιο, το παράκανα. Λέγοντας "σαχλαμαρίτσες" τις ταινίες του Έντουαρντς, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι είναι για τα σκουπίδια. Για την ακρίβεια, το Πάρτυ π.χ. είναι μακράν η πιο αστεία ταινία που έχω δει ποτέ. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας τους, εμπορικής και καλλιτεχνικής, οφείλεται στον Σέλερς. Χωρίς αυτόν πιστεύω, θα ήταν απλά κάποιες ακόμα διασκεδαστικές κωμωδίες στο ίδιο σκαλί με τις δεκάδες άλλες της συγκεκριμένης εποχής και αισθητικής.
Ένας ηθοποιός που πρωταγωνίστησε (ανάμεσα σε δεκάδες άλλες) στο Dr Strangelove, The Ladykillers, I'm All Right Jack, The Mouse That Roared και Murder by Death, είναι κρίμα να έχει μείνει στη μνήμη (ειδικά του Ελληνικού κοινού) για τα ψιλομπουρλέσκ Pink Panther ....RayDTutto είπε:Από την άλλη, αν δει κάποιος το Strangelove καταλαβαίνει ακόμα περισσότερα για τον Sellers.