Tablet ως αναλόγιο

konstas

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου που δουλεύει με tablet και το χρησιμοποιεί για να βλέπει τους στίχους από το ρεπερτόριό του, αντί των ντοσιέ.

Ψάχνω να βρω μια εφαρμογή όπου θα μπορώ να βλέπω τους στίχους από τα τραγούδια μου,να τα οργανώσω όπως εγώ θέλω, να μπορώ να αλλάζω με slide στο επόμενο τραγούδι και να έχω τη δυνατότητα με μια αναζήτηση με τον τίτλο να μεταβώ στο τραγούδι που θέλω από το αρχείο μου. Σκέφτηκα να δημιουργήσω πρώτα τα αρχεία στον υπολογιστή σε μορφή word και ύστερα να τα περάσω στο tablet, όμως δεν μπορώ να βρω μια εφαρμογή που να με διευκολύνει.

Γενικά έχω δει πως η μέθοδος tablet-αναλόγιο είναι αρκετά διαδεδομένη και θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει,καθώς θέλω να αρχίσω να φτιάχνω μια βάση του ρεπερτορίου μου την οποία θα μπορώ να χρησιμοποιώ άμεσα πάνω στη δουλειά.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Την  iBooks τη δοκίμασες; Δεν κάνει ακριβώς αυτό που ψάχνεις, αλλά ειναι μια καλή αρχή

Στη θέση σου θα μετέτρεπα σε word/pdf και θα τα περνούσα στο tablet μου.Προσωπικά δεν έχω δει εφαρμογή για αυτό που ζητάς. Γνωρίζω εφαρμογές που σου παρουσιάζουν την παρτιτούρα. Για ακόρντα,δρόμους,στίχους,σημειώσεις ακκόρντων πάνω στους στίχους κτλ...καλό είναι να το ετοιμάσεις εσύ.

neeq είπε:
Με ενα απλο google search, βρήκα αυτο για android :)

http://appcrawlr.com/android/lyric-pad
Ωραιότατα...μερσί μποκού...θα το τσεκάρω να δω και τι παίζει από ελληνικά...τοντορίτο να έχει :-)

Βλέπω ότι έχει issues Και -15% στην αξιοπιστία...

Είναι μια βάση δεδομένων από ότι καταλαβαίνω. Είμαι υπερ στο να δημιουργήσει την λίστα ο ενδιαφερόμενος. Δεν πιστεύω πως θα βρεθεί ολοκληρωμένη εφαρμογή που θα βρίσκεις ότι θες. Αν διαψευθώ,που μακάρι διότι θα λύνει τα χέρια...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά θα ψάξω την εφαρμογή και θα επανέλθω με τις εντυπώσεις.

Αν κάποιος έχει κάτι καλύτερο να προτείνει θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Δυστυχώς το παραπάνω πρόγραμμα δεν είναι το ζητούμενο.

Η free version έχει ελάχιστες δυνατότητες και η original αρκετές αρνητικές κριτικές,οπότε δε θέλω να τη δοκιμάσω στα τυφλά.Όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και κυρίως για το ενδιαφέρον.

Οπότε το πρόβλημα παραμένει το ίδιο.

Αν μπορεί κάποιος που δουλεύει ήδη με αυτό το σύστημα και θέλει ας βοηθήσει.

Μια ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΠΑΚΑΛΙΚΗ αλλά απλούστατη κι ενδεχομένως αποτελεσματική τακτική είναι να βγάλεις ΚΑΘΑΡΕΣ φωτογραφίες τους στίχους είτε από το χαρτί είτε από την οθόνη του PC και να σκρολάρεις μετα στην επόμενη φωτο. Μην το γελάς, αν το κάνεις καλά ΠΙΑΝΕΙ - το έχω κάνει σε πρόβα, όχι σε live - , μέχρι να βρεις μια λύση πιο.... της προκοπής ;D ;D

Το πρόγραμμα που έχω εγω αλλα δεν έβαλα σε χρηση live ακόμα αν και το χρησιμοποιεί ασύστολα για συγχρονισμό MIDI των keyboards του ο πιανίστας που παίζουμε παρέα, είναι το Setlistmaker.

https://www.youtube.com/watch?v=xMVAEzkDk8E

tassosx είπε:
Αν και παλιο το post,, το αφηνω εδω για μελλοντικους  searchers SetList Helper https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.slh&hl=el
Ξεθαβω το συγκεκριμενο thread.

Εψαχνα και εγω ενα τροπο/ μια εφαρμογη για να μπορω να διαχειριζομαι ευκολα τις setlist. Νομιζω οτι ειναι μακραν το καλυτερο. Το χρησιμοποιω ηδη, και εχω μεινει εκπληκτος. Εν συντομια σας παραθετω ΤΙ ακριβως μπορειτε να καταφερετε με την εφαρμογη για Android - SetlistHelper.

PROS

1. H android app συνεργαζεται και συγχρονιζεται με την web ιστοσελιδα τους www.setlisthelper.com που κανει πανευκολη την διαχειρηση απο τον υπολογιστη.

2. Χωριζεται σε λιστες οπως, Song List/Setlist/Setlist Songs και αντιστοιχα διαχειριζεται σε pool τραγουδιων/ σε setlists που  απλα κανουμε add σε οποιοα λιστα θελουμε, (δεν εμφανιζει εκει τραγουδια που εχουμε κανει ηδη add) / Λιστα με τα τραγουδια της καθε Setlist που μπορουμε  να επεξεργαστουμε περαιτερω.

3. Ευκολα μπορουμε να τυπωσουμε καθε λιστα ή να την αποθηκευσουμε σε διαφορες μορφες ή να την στειλουμε κατευθειαν σε αλλους (πχ, στα αλλα μελη της μπαντας). Να την κανουμε "δημοσια" και με ενα link  οπου θελουμε να την στελνουμε

4. Τωρα, στην android εφαρμογη, γινεται το μαγικο: Μπορουμε να συγχρονισουμε ο,τι εχουμε κανει στο pc, και vice/versa.

5. Μπορουμε να περασουμε τους στιχους σε καθε τραγουδι με 3 τροπους στο κινητο: α) με απεθειας search στο web borwser που σε παει (εκει με ενα κουμπι απο google play στιχους κανει κατευεθειαν μονο του εισαγωγη τους στιχους ή β) με εισαγωγη απο αρχεια word κλτ, ή απλα κατευθειαν πληκτρολογηση

6. Στην paid εφαρμογη μπορουμε να προσθεσουμε εκτος απο τους στιχους και τα mp3 και να τα ακουμε παραλληλα, κτλ.

7. Στις λεπτομερειες καθε τραγουδιου εκτος απο το Key κτλ, αν περασουμε και το τεμπο, οταν κανουμε play κανουν scroll οι στιχοι. Με ενα δαχτυλο αλλαζουν τα κομματια στο επομενο στην οθονη, και συνεχιζουν να κανουν scroll (stop/play, αναλογα)

CONS

1. Το μονο που βρηκα ειναι οτι ενω υπαρχουν τα περισσοτερα features (web σελιδα και app) ολες οι δυνατοτητες παρεχονται στην paid εκδοση  ;D (αν και νομιζω 4 περιπου ευρω, δεν θυμαμαι, αξιζαν τον κοπο που με εχει γλιτωσει, και την ευκολια που μου εχει δωσει. Επισης, κάπως πρεπει να επιβιωσει η σελιδα, εε; )

2. αντε και ενα δευτερο, οτι δεν εχει για Apple Store iOS

Σας προτεινω οσοι ψαχνεστε για ενα πραγματικα καλο εργαλειο, να κανετε signup στη σελιδα, να την δουλεψετε λιγο, δειτε και την δωρεαν εφαρμογη. Και αν σας βολεψει, τοτε μονο να πληρωσετε  :P

SongCatalog.png

SetlistsColumn.png

SetlistsSongsColumn.png

Δε θα γράψω κάτι περί του θέματος διότι δε γνωρίζω, καθότι προτιμώ να μαθαίνω τα κομμάτια άριστα πριν βγω σε live. Δέχομαι τη χρήση ταμπλέτας σε πρόβες αλλά το θεωρώ ντροπή να χρησιμοποιείται on stage.

BlackCrow81 είπε:
Δε θα γράψω κάτι περί του θέματος διότι δε γνωρίζω, καθότι προτιμώ να μαθαίνω τα κομμάτια άριστα πριν βγω σε live. Δέχομαι τη χρήση ταμπλέτας σε πρόβες αλλά το θεωρώ ντροπή να χρησημοποιείται on stage.
???

Αναλογα το ειδος της μπαντας και της μουσικής που παιζει. Πχ, εννοειται οτι δεν θα βγεις να πεις το Ace of Spades με το tablet. Αλλα, ομως πολλα stages, σε καποιο αλλο παλκο, πχ ρεμπετικα, λαικα κτλ και οπουδηποτε χρησιμοποιειται αναλογιο με τυπωμενους στιχους, κατι τετοιο πολλους μπορει να τους εξυπηρετει.

Επισης, εγω παιζω rock/. hard rock κτλ. Εννοειται οτι δεν θα το εχω στη σκηνη. Ομως μονο την διαχειριση που μπορεις να κανεις, και να αλλαζεις οπως θες τις λιστες, και στις προβες ειδικα, αξιζει τα λεφτα του.

Για αυτο γραφω παραπανω στο αλλο ποστ...περι ορεξεως  ;)

BlackCrow81 είπε:
Δε θα γράψω κάτι περί του θέματος διότι δε γνωρίζω, καθότι προτιμώ να μαθαίνω τα κομμάτια άριστα πριν βγω σε live. Δέχομαι τη χρήση ταμπλέτας σε πρόβες αλλά το θεωρώ ντροπή να χρησιμοποιείται on stage.
Αυτό ισχύει ανά περίπτωση, ανά όργανο και κατά μπάντα.

Στα μεγάλα stage και σε πολύωρα προγράμματα (πχ Πάολες, Ρέμοι, Βανδές, Καρράς κτλ) επιβάλλεται η χρήση οδηγών διότι παίζεις πολύ συγκεκριμένα θέματα επίσης έχεις κανα 500,000 κομάτια σετλιστ τα οποία λογικό είναι να μη τα θυμάσαι όλα απέξω. Αυτό ισχύει και σε μικρότερα λαικά σχήματα ορχήστρας λιγότερο γνωστά υπάρχουν οδηγοί και μαέστρος αλλιώς γίνεται της πόπης,,,,

τώρα εντάξει ένα σετ 20-30 κομάτια 2ώρες λάιβ ίσως να μη χρειάζεται οδηγό

το τάμπλετ απλώς γλυτώνει τα φωτάκια στο ντοσιέ σε κάθε περίπτωση ένα πρόγραμμα κάπου θα πρέπει να υπάρχει, έχω δει και πολλούς τραγουδιστές να έχουν tablet για τα lyrics μπροστά εκτός από οδηγούς μουσικών, δεν βλέπω κάτι λάθος σε αυτό.

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου που δουλεύει με tablet και το χρησιμοποιεί για να βλέπει τους στίχους από το ρεπερτόριό του, αντί των ντοσιέ.....
Χμ, συμπαθατε με, αλλα αυτο κυριως πραγματευεται το thread. Οχι αν και κατα ποσο ειναι σωστο, ή πού ή αν θα επρεπε να χρησιμοποιεται στα live κτλ  :-X

Μπορουμε να ανοιξουμε αλλο thread για το κατα ποσο γινεται ή θα επρεπε ή δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιειται  ;)

Holystone είπε:
Χμ, συμπαθατε με, αλλα αυτο κυριως πραγματευεται το thread. Οχι αν και κατα ποσο ειναι σωστο, ή πού ή αν θα επρεπε να χρησιμοποιεται στα live κτλ  :-X
Γιατί πρώτη φορά βλέπεις κάποιο νήμα να εκτρέπεται σε άσχετα θέματα? Τουλάχιστον εδώ προς το παρόν κινείται σε σχετικές παράπλευρες πληροφορίες οπότε no harm done.

Φυσικα και οχι, και το εχω κανει και εγω  ;D (ωχ, το ΄πα  ;D )

Απλα, θα μπορουσε να ξεκινησει σαν καινουργιο thread, μιας και γινεται χρηση των tablet, και με τα χαρας να ανοιξουμε εκει την συζητηση  ;)

Τωρα, θα σου προτεινα να του ριξεις και εσυ μια ματια, οχι φυσικα για να το παρεις στο live (οπως εγραψα και παραπανω, ουτε εγω θα το εκανα), αλλα offstage και στις προβες ή ακομα σε pre stage καταστασεις, και μονο για την οργανωση των setlists ισως να σε βολευε και εσενα. Χωρις να περασεις ουτε σε ενα τραγουδι τους στιχους του. Χωρις να αγορασεις τιποτα.

Οταν το πρωτοδουλεψα, δεν το εκανα για τους στιχους. Αλλα για την οργανωση και διαχειριση των setlist. Μετα ειδα οτι θα με βολευε, απο το να εχω ενα πακο Α4, να βρισκομαι οπουδηποτε, και να μαθαινω τους στιχους απο το κινητο μου, ή να συνδεω το κινητο μου και να κανω και εξασκηση στην κιθαρα τα κομματια κατευθειαν απο τα mp3 τους βασει της λιστας μου

Ριξε μια ματια, και ριξε και εδω καμια εντυπωση  :)

(σημ.: Εναν να βοηθησει το κατεβατο παραπανω, ειναι κερδος για τους συναδελφους μουσικους  ;) )

Πρώτο ποστάρισμα στην ομάδα, αν και την παρακολουθώ χρόνια. Ενα πολύ αξιόλογο πρόγραμμα είναι το

Mobile Sheets Pro

Κοστίζει 15 ευρώ απο το google playstore, αλλά πραγματικά τα αξίζει. Εισάγεις τα τραγούδια σου σε pdf ή φωτογραφίες. Αλλά μετά μπορείς να φτιάξεις προγράμματα, συλλογές, να τα χωρίσεις ανα genre ή καλλιτέχνες και για παράδειγμα όταν φτιάξεις ένα πρόγραμμα ή μια συλλογή τα βλέπει όλα τα κομμάτια σαν ένα pdf. Οπότε δεν έχεις το άνοιξε κλείσε των αρχείων. Αλλο ένα χρήσιμο είναι οτι αυτόματα βγάζει ένα layer πάνω απο το τραγούδι και εσύ μπορείς να σβήσεις/γράψεις/επεξεργαστείς ότι θες εκεί πάνω. Και κάτι που μας βόλεψε με τους φίλους που παίζουμε μαζί είναι οτι μέσω του app μπορούμε να μοιραστούμε προγράμματα, συλλογές ή ακόμη και όλα τα τραγούδια μέσω bluetooth. Πραγματικά πολύ χρήσιμο, δεν το αλλάζω, αν και θέλει πάρα πολύ δουλειά στην αρχή να μετατρέψεις τα πάντα σε φωτό ή pdf και να περάσεις τα στοιχεία κάθε τραγουδιού.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back