String spacing του Stingray 4

Thkioups

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ποιό είναι το string spacing του ΜΜ STINGRAY 4 (στο nut και πάνω στο brige (ή στο τελευταίο τάστο)?

Ψάχνω στο νετ αλλά δεν το βρίσκω ούτε και στα specs της εταιρείας αναφέρεται.

Δεν θέλω ν' αλλάξω nut γιατί δεν έχω τέτοιο μπάσο αλλα σκεφτομαι να αγοράσω και κοιτάω αν με βολεύει.

Σε παρακαλώ πές μου το συνολικό spacing (στο nut και στη brige) δηλαδή από τον διαμήκη άξονα της Ε ως τον διαμήκη άξονα της G χορδή.

Προτιμώ να μην ανοίγουν πολύ (σχήμα βεντάλιας) οι χορδές από το nut ως τη γέφυρα ούτε και μεγάλο spacing στη γέφυρα (συνολικό spacing στη γέφυρα 53-55mm είναι καλό).

Ναι δίκιο έχεις, δεν το είδα θαμμένο ανάμεσα στα άλλα.

Προφανώς αναφέρεται στο spacing (3/4"=19mm) της γέφυρας.

Στο nut ?

43mm

Αλλά γιατί δε πας να δοκιμάσεις ένα μπάσο και κάθεσαι και παιδεύεσαι με αριθμούς? Το Stingray έχει περίεργο μπράτσο καθώς έχει radius 11,5 και είναι σχετικά παχύ και είναι από τα ποιο βολικά μπράτσα, εκτός και αν έχεις συνηθίσει τα μπράτσα από Jazz Bass.

43mm στο nut από Ε σε G??? Τεράστιο είναι. Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις.

Πρόσεξα τώρα και την πρώτη απάντηση σου. Άρα 3Χ11=33mm θα εννοείς.

Το JB μου (Marcus miller, που προφανώς φοράει το ίδιο μανίκι με το vintage '75) έχει 29mm στο nut και 59mm στη γέφυρα και το STATUS headless μου έχει 32mm στο nut και 53mm στη γέφυρα .

To Status (με profile D ή U,  παχύ μπράτσο και πολύ πιο flat από το JB) με έχει βολέψει καλύτερα από το JB (C shape,  λεπτό και 8.25" radius).

Ψάχνω λοιπόν να δω σε ποιό απότα δύο φέρνει το Stinray. Μάλλον στο Status και φαίνεται ότι θα μου κάτσει καλά.

Δυνατότητα να δοκιμάσω δεν υπάρχει , προς το παρόν τουλάχιστον.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εκτός από το spacing (που παρεμπιπτόντως δεν νομίζω να μη σε βολέψει το stingray), κοίτα και το neck profile καθώς και το radius, ακόμα και τα τάστα. Τα πάντα μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

X-minor είπε:
Εκτός από το spacing (που παρεμπιπτόντως δεν νομίζω να μη σε βολέψει το stingray), κοίτα και το neck profile καθώς και το radius, ακόμα και τα τάστα. Τα πάντα μπορεί να κάνουν τη διαφορά.
Ε ναι, γι' αυτό ανέφερα και τα στοιχεία που λες τα οποία κάνουν τα ray-status να μοιάζουν. Δηλαδή παχύ μπράτσο με μεγάλο radius.

Thkioups είπε:
43mm στο nut από Ε σε G??? Τεράστιο είναι. Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις.

Πρόσεξα τώρα και την πρώτη απάντηση σου. Άρα 3Χ11=33mm θα εννοείς.
Μπερδεύεσαι, το μπράτσο δεν ξεκινάει από την E αλλά έχει και 5mm απόσταση στις άκρες μέχρι την χορδή.

Για την ακρίβεια είναι 41.3mm:

Neck Width:

1-5/8" (41.3 mm) at nut 2-1/2" (63.5 mm) at last fret

http://www.music-man.com/instruments/stingray.php

@fleamail

Οχι δεν μπερδεύτηκα.

Δεν εννοώ το neck width. Εννοούσα "από τον διαμήκη άξονα της Ε ως τον διαμήκη άξονα της G χορδής".

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κατάλαβα πάντως.

Εχω το 5αρη

Το μπασσο ειναι φοβερο στο παιξιμο πηγα στον ζοζεφ και το δοκιμασα αλλα δεν παιζεται. πηγαινε εκει και κοιτα το και ασε τα string spacing γιατι και εγω στην αρχη τα ιδια εκανα και τα συγκρινα με τα jazz bass αλλα καμοια σχεση με βολευει καλυτερα το stingray.

Κοιτα το παντως, για το 5αρη δεν το συζηταω παρτο με κλειστα τα ματια βγαζει οτι ηχο θες.. ετσι ειναι και το 4ρη..απλα μαλλον δεν θα εχει το switcher για τους μαγνητες

KERMITT είπε:
Κοιτα το παντως, για το 5αρη δεν το συζηταω παρτο με κλειστα τα ματια βγαζει οτι ηχο θες.. ετσι ειναι και το 4ρη..απλα μαλλον δεν θα εχει το switcher για τους μαγνητες
Όλοι οι συνδυασμοί είναι πλέον διαθέσιμοι και στο πεντάρι και στο τεσσάρι. Τώρα όσο αναφορά την ποιότητα εγώ βλέπω τραγικά πράγματα στα καινούργια stingray αλλά αυτό είναι θέμα συζήτησης από μόνο του.

Τι είδους τραγικά δηλαδή? Για πες, μέσες άκρες.

Λόγω τιμής βέβαια δεν μιλάω για καινούριο. Μιλάω για δεύτερο χέρι από ebay, οπότε οτι διαθέτει το μαγαζί.

Οταν λες καινούρια, από πότε περίπου και μετά?

Προτιμότερο ένα του π.χ 1990 από του 2004-5?

Thkioups είπε:
Τι είδους τραγικά δηλαδή? Για πες, μέσες άκρες.

Λόγω τιμής βέβαια δεν μιλάω για καινούριο. Μιλάω για δεύτερο χέρι από ebay, οπότε οτι διαθέτει το μαγαζί.

Οταν λες καινούρια, από πότε περίπου και μετά?

Προτιμότερο ένα του π.χ 1990 από του 2004-5?
Όταν λέω καινούργια εννοώ από τα μέσα 2006 και μετά που η musicman (η ernieball βασικά) άρχισε αλλάζοντας το πλαστικό κάλυμμα του μαγνήτη με ένα εντελώς φτηνιάρικο και μετά ακολούθησαν χάλια pots με υποβαθμισμένα ηλεκτρικά και γενικά το όλο θέμα hardware έδινε μια αίσθηση far east! Αν παίξεις ένα stingray αρχών τις δεκαετίας και μετά πας σε ένα κατάστημα και δοκιμάσεις ένα καινούργιο θα καταλάβεις τι θέλω να πω. Δεν τίθεται θέμα ποιότητας κατασκευής και ήχου, αλλά αισθητικής περισσότερο. Όταν δίνεις όμως 1500-2000 για ένα όργανο σε πειράζει και η παραμικρή αίσθηση του φθηνού!

Tι διαφορά την καταλαβαίνεις στο καπάκι του μαγνήτη. Τα καινούργια είναι έτσι:

724-big-musicman-stingray-nouvelles-configs-de-micros.jpg

Ενώ τα παλιότερα ήταν έτσι:

MusicmanStingray.jpg

flemail εγω εχω του 2002 και ειναι super δεν θα το δωσω ποτε...  ακολουθησα την συμβουλη σου παλιοτερα..  και το πηρα 2002 ευτυχως για μενα ηταν ξεχασμενο στο κουτι του..

Trending...

Νέα θέματα

Back