Strat style...mahagony ή alder ?

xrusopsaro

Νέο μέλος
Πόντοι
16
θέλω να αγωράσω αυτήν την κιθάρα

http://www.bachmusik.com/en/p100215/st-bach-honey-burst/

η οπόια έρχεται με σώμα απο solid mahagony ή alder

αυτό που θέλω να μάθω είναι τα χαρακτιριστικά του ήχου για κάθε μία από τις δύο επιλογές mahagony ή alder έτσι ώστε να διαλέξω

*για όποιον δεν το πρόδεξε η κιθάρα έχει και Top - flamed Canada maple

^^ thanks!

Η κλασσική συνταγή θέλει τη strat με alder (ή οτιδήποτε άλλο βρίσκανε παλιότερα ;D) και χωρίς καπάκι. Τώρα περί ορέξεως...

Όσο για τους "ήχους" των ξύλων... καλύτερα να σου πεί κάποιος άλλος, εγώ δεν δίνω και πολύ σημασία.

Παρεμπιπτόντως, είναι "mahogany".

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λές ότι σε μία κιθάρα που έχει 156 ευρώ, το ένα ή άλλο ξύλο να παίζει μεγάλη σημασία?

[

Παρεπιπτώντος ΤΙ ΩΡΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΤΕ???? Παναγιά μου βόηθα δλδ!!!! Βλέπω τις ώρες και τρομάζω!!!!!

Ήρθα νωρίς στο γραφείο σήμερα ;D ;D

ε δεν γίνεται ρε κουμπάρε!!!Έχω ξυπνήσει από τις 7 ήρθα στο γραφείο από τις 8.30 (μισή ώρα νωρίτερα από το κανονικό μου) και έχεις ανοίξει ήδη το Noiz και έχεις δει ποστ και έχεις απαντήσει αφού πρώτα υπολόγισες μία ισοτιμία?????Και να φανταστείς πως το έχω home page το Noiz στο γραφείο!!!! Τέσπα... σόρυ για το off topic....

funky_bassman είπε:
και έχεις ανοίξει ήδη το Noiz και έχεις δει ποστ και έχεις απαντήσει αφού πρώτα υπολόγισες μία ισοτιμία?????
Έχω Mac...πάρε και εσύ ;D

Μια συμβουλή: μην παίζετε με αυτό το θέμα. Εμπιστευτείτε την γνώμη ενός ειδικού.

ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΞΥΛΟ

kwstas79 είπε:
Επειδή δεν το έπαιξαν... Το έφαγαν  ;D ;D ;D

Επι του τόπικ! Ψηφίζω Alder.

Nestoras είπε:
Δηλ. το Ash σε χαλάει.
αν πω ναι θα με περιμένει έξω από το γραφείο καμιά οπλισμένη καραμπίνα να με σημαδεύει? Λοιπόν ΚΑΝΕΝΑ ξύλο δεν με χαλάει... Αλλά προτιμώ το alder... Καλύφθηκα τώρα? Ότι έχω παίξει με alder τα έσπαγε... με τα υπόλοιπα όχι πάντα... (σε strat έτσι?)

Ashderogany....... το καλύτερο

Οι εννοιολογικές σχέσεις με την αστερόσκονη λόγω συγγενούς εκφοράς, ελέγχονται ως ανακριβείς.

kwstas79 είπε:
Μια συμβουλή: μην παίζετε με αυτό το θέμα. Εμπιστευτείτε την γνώμη ενός ειδικού.

Καραlol!!!

Ένας φίλος μου έφτιαξε μια καστομιά strat με mahogany με SD Quarter pound.Πέρα του ότι ήταν βαριά για Strat o ήχος ήταν κάτι σαν Strat με πιο γλυκά πρίμομεσαία το οποίο μάλλον της έκοβε το σκάσιμο.

Το αν Strat και alder πάνε μαζί δεν είναι ότι το αποτέλεσμα είναι το "αγιο δισκοπότηρο" του ήχου αλλά η σιγουριά ότι ξέρεις τι παίρνεις και τι θα ακούσεις!

janick είπε:
Ένας φίλος μου έφτιαξε μια καστομιά strat με mahogany με SD Quarter pound.Πέρα του ότι ήταν βαριά για Strat o ήχος ήταν κάτι σαν Strat με πιο γλυκά πρίμομεσαία το οποίο μάλλον της έκοβε το σκάσιμο.
O ήχος που περιγράφεις μου φαίνεται πιο πολύ οφείλεται στους SD Quarter Pounders (αλήθεια, στην Ευρώπη δε θα'πρεπε να λέγονται Royale? ;D ):

Απ'το site του SD

More than twice the power of a traditional single-coil. The result is a fat, punchy sound; similar to a P-90. It's clean at lower volumes and screamin' when cranked. The hand polished, quarter-inch diameter magnets are matched with a powerful coil winding to deliver great sustain, making this one of our most popular single-coil pickups. Does not use a cover

Jasemeister είπε:
O ήχος που περιγράφεις μου φαίνεται πιο πολύ οφείλεται στους SD Quarter Pounders (αλήθεια, στην Ευρώπη δε θα'πρεπε να λέγονται Royale? ;D ):

Απ'το site του SD
Τους ίδιους μαγνήτες τους άκουσα σε American Standard και το Mach3 μου εξαφανίστηκε απο ντροπή  ;D ;D ;D

Εντάξει υπερβάλω λίγο...

janick είπε:
Τους ίδιους μαγνήτες τους άκουσα σε American Standard και το Mach3 μου εξαφανίστηκε απο ντροπή  ;D ;D ;D

Εντάξει υπερβάλω λίγο...
6a00bf76d0a9b7438300fa968271c10003-500pi

;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back