strat finish project part1

ndale

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Κύριοι καλησπέρα!

Έπεσε στα χέρια μου ένα φρεσκοκομμένο σώμα strat και ύστερα από πολύ ψάξιμο και διάβασμα αποφάσισα να ξεκινήσω τη μετατροπή του σε κιθάρα!

Πάμε λοιπόν από την αρχή.Πρόκειται για ένα 2-piece alder strat body της DR. Parts!

Αποφάσισα να κάνω το nitro finish που περιγράφεται στο www.reranch.com.

Για κακή τύχη δική μου και αρκετών άλλων φαντάζομαι το συγκεκριμένο κατάστημα δε μπορεί για τους γνωστούς λόγους να στείλει υλικά (αυτά που τέλος πάντων χρειάζομαι) Ελλάδα.

Ξεκίνησα αγοράζοντας Nitro Sealer από το χρωματοπωλείο της περιοχής μου.

Στην 4η φωτογραφία φαίνεται το Sealer και το διαλυτικό του.Η εφαρμογή γίνεται με πιστόλι.Στις φωτό βλέπετε το σκάφος μετά το πρώτο χέρι Sealer και αφού το έτριψα με ένα πολύ ψιλό

sealer-όχαρτο.

Έχω σκοπό να γράψω ένα νέο αναλυτικό post με τα βήματα που θα ακολουθήσω (εικόνες και ίσως βίντεο).Όλα αυτά τα αναφέρω για να καταλήξω στις εξής απορίες :

1)Μετά από 2 ή 3 χέρια sealer πρέπει να περάσω με αστάρι(γνωστό και ώς primer) για ξύλο?Υπάρχει συγκεκριμένο αστάρι που να είναι cool με το νίτρο?

2)Χρώματα!Μάλιστα!Εδώ επικρατεί ένα ψιλοχάος!Χρώματα αυτοκινήτου,χρώματα ξύλου?Ενός συστατικού?Δύο συστατικών?Το χρώμα θα είναι σίγουρα διπλής (μαύρο ή μώβ) και δε με ενδιαφέρει να είναι σε μορφή σπρέυ.Το θέμα είναι τι είδους χρώμα ακριβώς?Επαναλαμβάνω, μιλάμε για nitro finish!

Θα σας παρακαλούσα να απαντήσετε εφόσον έχετε κάποια γνώση και να μη διαφωνήσετε σε αυτό το thread για διάφορα που δεν αφορούν το συγκεκριμένο θέμα!! 8) Επίσης λύσεις του στύλ γομολάκα και τα σχετικά δε με ενδιαφέρουν.

Περιμένω τις απαντήσεις σας!Ευχαριστώ πολύ!

Εικόνα021.jpg

Εικόνα022.jpg

Εικόνα023.jpg

Εικόνα020.jpg

Γιατί nitro finish και όχι πολυουρεθανη 2 συστατικών finish που μπορούμε να σε οδηγήσουμε με λεπτομέρειες? Το λέω γιατί τα χρώματα αυτοκινήτου, και τα αντίστοιχα primer, είναι φτιαγμένα για poly finish

Εάν πάντως επιμένεις για nitro finish, αύριο θα σου δώσω link από το νιτρο σπρευ που μου στείλαμε από Ολλανδια

Marathon, ευχαριστώ για την απάντηση.Προτιμώ nitro όχι γιατι ξέρω κάτι παραπάνω αλλά γιατί βρήκα στο www.reranch.com αρκετά αναλυτικές οδηγίες.Επίσης για κάποιο λόγο μου καρφώθηκε η ιδέα και θέλω να το κάνω!Αυτό το project όμως εμένα δε μου κοστίζει και πολύ (αφού έχω κάποιο εξοπλισμό)!Τέλος, δεν είναι συναρπαστικό σαν ιδέα και μόνο! ;) ;) :D :D

Φιλικά, ndale

Κανονικά πρέπει να ρωτησεις από εκεί που πήρες το filler, για την αλυσίδα συμβατων υλικών για να λουστραρεις νιτρο. Εάν ήθελες πολυουρεθανη θα μπορούσα να σε βοηθήσω βήμα-βήμα. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ολη η διαδικασία νιτρο είναι πιο χρονοβόρα και μπελαλιδικη από την αντίστοιχη πολυουρεθανης. Σκέψου επίσης εάν αξίζει τον κόπο-κοστος. Το σώμα που έχεις είναι ένα καλό Made in China σώμα

Δεν το ήξερα αυτό για το σώμα, thanks!Θα το κάνω με νίτρο τελικά!Μήπως ξέρεις όμως αν χρειάζομαι ειδικό primer και ειδικές μπογιές?Βερνίκι Nitro έχω.Όσο για το χρόνο αναμονής, δε με πολυαπασχολεί! Στο κάτω κάτω δοκιμάζοντας βλέπουμε πως θα πάει και αν αξίζει η αναμονή,έτσι δεν είναι?Θα μάθουμε και 2 πράγματα για τη βαφή nitro!

marathon είπε:
Κανονικά πρέπει να ρωτησεις από εκεί που πήρες το filler, για την αλυσίδα συμβατων υλικών για να λουστραρεις νιτρο. Εάν ήθελες πολυουρεθανη θα μπορούσα να σε βοηθήσω βήμα-βήμα.
Δεν με βοηθας εμενα βημα βημα με την πολυουρεθανη που δεν θελω να περιμενω 6 μηνες να κατσει το νιτρο  και μετα να το βλεπω να ξεφλουδιζει? 

Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για τη διαδικασια νιτρου. Εκεί που μπορώ να σε βοηθήσω, είναι το τελευταιο στάδιο μετά το λουστραρισμα, που είναι το γυαλισμα και είναι κοινό και για τα 2 υλικά. Κανε ένα bump στο θέμα αύριο το πρωί για να εχω τα bookmarks μου.

Ξεκουρδιστε, τα ίδια και για σένα, γράφω από iPod με ένα δάκτυλο και είναι δύσκολο να γράψω κατεβατο. Bump και εις αυριον 

παιδια μια ερωτηση, γιατι δν αφηνεις το χρωμα του ξυλου ετσι οπως ειναι?? 

ενας

ευστρατιος (στρατ) θα ειναι πιστευω πολυ ωραιος με αυτο το χρωμα. :)

γιατι η κιθαρα ειναι σκετο ξυλο δεν εχει περαστει ουτε sealer ουτε primer ουτε λουστρο . Εδω περνας λουστρο το τραπεζακι του καφε , δεν θα περασεις την κιθαρα ?

Αγαπητέ φίλε ndale, καλό είναι όταν ξεκινάς ένα θέμα, να έχεις ψάξει λίγο εάν έχει ξανασυζητηθεί...σίγουρα θα έχεις λιγότερες απορίες. Αφού είσαι καινούργιος θα σε βοηθήσω λίγο

Nitro finish από ένα καλό φίλο και μάστορα

http://www.noiz.gr/index.php?topic=166690.0

Mια άλλη κουβέντα που είχαμε κάνει εδώ μέσα

http://www.noiz.gr/index.php?topic=168342.0

Εδώ οδηγίες από ένα Master Pro

http://www.ronkirn.com/tutorial/index.htm

Γενικά συμπεράσματα. Τα 4 στάδια που απαιτούνται για το βάψιμο μιας κιθάρας (προετοιμασία, βάψιμο, λουστράρισμα, γυάλισμα) πρέπει να γίνονται με υλικά που αντέχουν το ένα το άλλο για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα στο τέλος (είμαι πολλάκις παθών και μαθών).

Τα υλικά που έχω δοκιμάσει (και έχουν καλά αποτελέσματα), προέρχονται από την ίδια εταιρία και έτσι δεν έχουν προβλήματα συμβατότητας.

Tα παρακάτω προϊόντα είναι σε μορφή σπρέυ για να μπορεί ο οποισδήποτε να τα χρησιμοποιεί χωρίς εξειδικευμένα εργαλεία και ιδιαίτερες γνώσεις μίξης δόσεων.

Χρησιμοποιώ τα υλικά της Sonax (και της Dublicolor είναι της ιδίας χημικής σύστασης οπότε no problem).

Γεμιστικά

http://www.sonax.gr/productdetails.php?id=1183550275

Χρώματα

http://www.sonax.gr/productdetails.php?id=1098440522

ή και πιο "εξωτικά"

http://www.sonax.gr/product_more.php?id=1098460892

Λούστρο

http://www.sonax.gr/productdetails.php?id=1183550365

Προσοχή, το 1Κ και το 2Κ που αναγράφονται, είναι ενός ή 2 συστατικών. Το 2Κ που έχω χρησιμοποήσει είναι κορυφαίο, αλλά έχει διάρκεια ζωής 2-3 ημέρες.

Για γυάλισμα τώρα SONAX Γυαλιστικό & Kερί

http://www.autosonax.gr/products6.php?wh=1&lang=1&the1id=5&theid=5&open1=5&open2=

Καλό είναι να δώσουμε 20 ευρώ και να πάρουμε ένα γυαλιστίρι από το Praktiker, γυαλίζει καλύτερα και ευκολότερα από το δικό μας γυάλισμα στο χέρι.

Εννοείται ότι ενδιάμεσα στα στάδια, το γυαλόχαρτο πάει σύνεφο. Εννοείται επίσης, ότι έχουμε κάποιο χώρο για να βρωμίζουμε άνετα.

Επίσης, καλό είναι εμείς οι άσχετοι, να βάφουμε το σώμα σε πλάγια θέση και όχι κάθετη. Έτσι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να τρέξει η μπογιά

dscn2042a.jpeg

Ότι απορίες έχετε...εδώ είμαστε.

στα γεμιστικα αναφερει "εφαρμογή σαν γενικό γεμιστικό αστάρι σε όλες τις επιφάνειες όπως λαμαρίνες γυμνές, γαλβανισμένες η αλουμινίου."

Για ξυλο ???

δηλαδη χρησιμοποιω το γεμιστικο 2Κ  , παιρναω 5-8 χερια και μετα το τριβω με το 220 γυαλοχαρτο ? εχω ενα σωμα swamp ash κατευθειαν απο warmoth και διαβασα οτι το swamp ash ειναι πιο δυσκολο στο φινιρισμα του

Να σαι καλά ρε συ marathon.Κατατοπειστικότατος!Τα links που έστειλες αφορούν ακρυλικές μπογιές και είναι ότι πρέπει.Βέβαια πάει περίπατο το nitro finish.Anyway, γενικά διαβάζω γύρω από το θέμα.Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις.

Ευχαριστώ! ;)

Ksekourdistos είπε:
δηλαδη χρησιμοποιω το γεμιστικο 2Κ  , παιρναω 5-8 χερια και μετα το τριβω με το 220 γυαλοχαρτο ?
Και του 1Κ κάνει και θα σου κρατήσει και περισσότερο. Για το 2Κ λούστρο επιμένω ότι κάνει κορυφαία δουλειά. 5-8 χέρια δεν ξέρω εάν βγάζει το σπρέυ...αλλά νομίζω ότι ένα τέτοιο σπρέυ φτάνει για 2-3 κιθάρες...δεν χρειάζεται να τη κάνεις και...ασήκωτη ;D ;D

Τα links που έστειλες αφορούν ακρυλικές μπογιές και είναι ότι πρέπει.
Και μπορείς να τα παραγγείλεις πακέτο από το χρωματοπωλείο του νησιού σου, και καθάρισες ;)

marathon είπε:
ένα τέτοιο σπρέυ φτάνει για 2-3 κιθάρες...δεν χρειάζεται να τη κάνεις και...ασήκωτη ;D ;D
Ε ??? Στην Van Hallen έφαγε ένα μπουκάλι 200ml και σε μία V που έκανα πρόσφατα, έφαγε 1,5.

Πως το κάνεις και σου βγάζει 2-3 κιθάρες?

WilliamSats είπε:
Ε ??? Στην Van Hallen έφαγε ένα μπουκάλι 200ml και σε μία V που έκανα πρόσφατα, έφαγε 1,5.

Πως το κάνεις και σου βγάζει 2-3 κιθάρες?
Θεωρητικά το λέω να μην τη πλακώσει με τα σπρέυ. Εξαρτάται και από το ξύλο και τους πόρους του.

marathon είπε:
Θεωρητικά το λέω να μην τη πλακώσει με τα σπρέυ.
Α ΟΚ, είπα και εγώ 2-3 κιθάρες.

Εξαρτάται και από το ξύλο και τους πόρους του.
Σίγουρα, και απο το υλικό του βασικού χρώματος.

Α! Παρεπιπτόντως η Βιβεχρωμ έχει έτοιμο Νιτρο σπρέϋ και λέγεται VIVESPRAY NITRO, θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω αλλά ο τοπικός αντιπρόσωπος της Βιβεχρωμ δεν το έχει φέρει ποτέ και φυσικά δεν έχει ιδέα οτι υπάρχει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back