soundcraft 12 channels ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΗΧΟΥ

Νικος Παναγιωτούνης

nikpangr

Νέο μέλος
Πόντοι
1
καλώς όρισα

Εχω ένα θέμα και χρειάζομαι βοήθεια εάν υπάρχει.

Κατέχω μια soundcraft 12 channels κονσόλα ήχου και αντιμετωπίζω το εξής θέμα

Η κονσόλα είναι συνδεδεμένη με usb καλώδιο στον υπολογιστή. Αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή σαν κανάλι εισόδου και κανάλι εξόδου.

Ενώ στην κονσόλα υπακούνε τα ποτενσιόμετρα ήχου σε κάθε κανάλι η έξοδος της κονσόλας στον υπολογιστή δεν υπολογίζει τις αυξομοιώσεις ήχων πού κάνω από τα ποτενσιόμετρα των καναλιών και έχει σταθερή ένταση ήχου σε όλα τα κανάλια με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κλείσω κανένα κανάλι και να ακούγονται οι ήχοι όλων των καναλιών που χρησιμοποιώ.

Πρίν γράψω εδω εχω ρίξει ξενύχτια για να βρω άκρη αλλά άδικα........

Στον υπολογιστή κανω stream ήχου με ένα λογισμικό για web radio χρησιμοποιώντας τα κανάλια εισόδου και εξόδου της soundcraft από το καλώδιο usb της κάρτας-κονσόλας αυτής.
Τι κάνω λάθος δεν μπορώ να βρω.

Στην κονσόλα εχω 2 μικρόφωνα 48v kai την είσοδο του ήχου του υπολογιστή που ότι παίζω εκεί ακούγεται ο ΄κάθε ήχος χωρίς όμως να εχω την δυνατότητα να τον αυξομειώσω και αυτή η αυξομοίωαη να περάσει στο stream που κάνω από τον υπολογιστή

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να βρώ βοήθεια για την επίλυση του θέματος.

Tο email μου είναι [email protected] και η ιστοσελίδα μου https://www.radiopireas.gr,Το κινητό μου 6994295887

Eυχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.
ΕΙΜΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ
ΤΗΛ 6994295887 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ :) https://www.radiopireas.gr & https://www.leveltv.gr

Facebook https://www.facebook.com/nikpan2021/

Γραψε αν θες το ακριβες μοντελο του μικτη.

Εχεις βαλει τους drivers της εταιριας στον υπολογιστη; Αν οχι, ξεκινα απο αυτο.

Καλησπέρα σας. Αν η κονσόλα είναι η Soundcraft Signature 12 MTK τότε ισχύει το εξής:

Η κονσόλα αυτή περνάει το κάθε κανάλι στον υπολογιστή αμέσως μετά το GAIN KNOB (δηλαδή το πρώτο από πάνω κουμπί σε κάθε κανάλι). Αν εσείς ακούτε μέσω του υπολογιστή, δηλαδή αν ακούτε την επιστροφή όπως θα λέγαμε, τότε δεν μπορείτε να αυξομειώσετε την ένταση από τα ποτενσιόμετρα κάτω.
Για την συγκεκριμένη χρήση, εσείς θα πρέπει να κάνετε το εξής κατα την γνώμη μου:

1. Θα πρέπει να ορίσετε στο πρόγραμμα σας να παίρνει σήμα όχι από τα inputs 1 &2, αλλά από τα 13 & 14 που είναι το stereo out της κονσόλας (η γενική μίξη δηλαδή)
2. Θα πρέπει να ορίσετε ένα δεύτερο stereo κανάλι ως κανάλι εξόδου της μουσικής (αν παίζετε τραγούδια κλπ στο ράδιο) - ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΑΛΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΧ 5-6.
3. Θα χαμηλώσετε το κανάλι που είναι τώρα η γενική επιστροφή από τον υπολογιστή (για να μην ανατροφοδοτούνται όλα).
4. θα κάνετε monitoring από την κονσόλα και όχι από το USB RETURN.
Σε αυτήν την περίπτωση, ότι τροποποίηση κάνετε στην κονσόλα (πρίμα, μπάσα, volume κλπ.) θα περνάει στο stereo out και κατ'επεκταση στο πρόγραμμα για να φύγει στον αέρα.

Προσοχή - Σε αυτήν την περίπτωση, το master της κονσόλας πρέπει να μην το πειράζετε και να παραμένει στο 0 (unison). Και φυσικά να παρακολουθείτε με τα μάτια από το πρόγραμμα αν κοκκινίζει πουθενά, γιατί αυτό που θα ακούτε δεν θα είναι ο αέρας, αλλά η μίξη της κονσόλας.

Αυτό βέβαια, για να ολοκληρωθεί, θα πρέπει και το software που χρησιμοποιείτε να υποστηρίζει περισσότερα outputs.
Τρόπος 2ος (μπακαλίστικος!!!)

Απλά, θα τα αφήσετε όλα ως έχουν και θα αυξομειώνετε την ένταση στα κανάλια των μικροφώνων από το gain και όχι από το volume.
Δεν το προτείνω.

Γράψτε μου ποιο ακριβώς μοντέλο έχετε και ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε.

Αν πρόκειται για τη. σειρά Signature κοιτάξτε αν είναι η MTK ή όχι. Από αυτό που σας συμβαίνει, θεωρώ ότι είναι η MTK.
H MTK (MULTITRACK) είναι μαύρη ενώ η απλή είναι μπλε.

Το καλύτερο από όλα κατα την γνώμη μου θα ήταν η πρώτη λύση, αλλά με διαφορετική πηγή για την μουσική/διαφημηστικά κλπ. Μιξάρισμα από την κονσόλα και το usb return στο aux 1-2 και απο εκεί στα ακουστικά σας.

Καλή συνέχεια.

13/14 δεν υπαρχει!!
IMG_20250321_110646.jpg

Καλημέρα. Οταν είπα 13-14 δεν αναφερόμουν σε φυσικό κανάλι στην κονσόλα, αλλά σε μια από τις εξόδους που δίνει μέσω usb η κονσόλα στον υπολογιστή. Από ότι βλέπω έχετε την απλή και όχι την mtk, οπότε αυτό που ανέφερα στην πρώτη μου απάντηση δεν ισχύει στην περίπτωση σας. Θα σας καλέσω εγώ στο τηλέφωνο που έχετε επάνω αργότερα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back