- Λύσεις
- 2
- Πόντοι
- 1,003
Yes!...(το πρώτο sampler στην ιστορία αν θυμάμαι καλά?)..longshadow είπε:Mellotron ?
Όντως είναι ;; - δεν ήμουν ποτέ βέβαιος.
Yes!...(το πρώτο sampler στην ιστορία αν θυμάμαι καλά?)..longshadow είπε:Mellotron ?
Τους π0uστ1δες, δουλέψανε πιο πολύ γι' αυτά τα τριάμιση λεπτά, απ' όσο δουλεύουν άλλοι για ένα ολόκληρο δίσκο...OurDarkness είπε:Eye με πρόλαβες! Το όργανο λέγεται glass harmonica![]()
Σεβαστή η άποψή σου kilon, αλλά είναι πραγματικά κρίμα που μετά από τόσα κατεβατά και φαιά ουσία που επένδυσα για να τα γράψω, δεν αναγνωρίζεις τουλάχιστον την σοβαρή πιθανότητα ότι τα πράγματα μπορούν κάλλιστα να είναι και όπως τα παραθέτω.kilon είπε:Ας μην κατηγορούμαι τον εξοπλισμό για την ανθρώπινη άγνοια.
Έχεις την άποψη σου και έχω την άποψη μου και η ζωή συνεχίζεται.bloody_sunday είπε:Σεβαστή η άποψή σου kilon, αλλά είναι πραγματικά κρίμα που μετά από τόσα κατεβατά και φαιά ουσία που επένδυσα για να τα γράψω, δεν αναγνωρίζεις τουλάχιστον την σοβαρή πιθανότητα ότι τα πράγματα μπορούν κάλλιστα να είναι και όπως τα παραθέτω.Ας μην κατηγορούμαι τον εξοπλισμό για την ανθρώπινη άγνοια.
Δεν κατηγορούμε τον εξοπλισμό για την ανθρώπινη άγνοια... ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς που εννοείται ότι τον παίζουν στα δάχτυλα. Αυτά που έγραψα είναι υπαρκτά και σε πληροφορώ ότι δεν συμβαίνουν μόνο με τον Howlett, ούτε μόνο στην ηλεκτρονική μουσική.
OurDarkness, να το ανοίξουμε το θρεντ από Τρίτη που θα πω κι εντυπώσεις, και να πούμε και για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο προηγούμενο SOS ( http://www.soundonsound.com/sos/feb08/articles/jmjarre.htm) σχετικά με την επανηχογράφηση του Oxygene με οπτικοακουστικό εξοπλισμό αναφοράς ( πχ. κάμερες high definition με διπλούς φακούς μελετημένους για να προσομοιώνουν το βάθος πεδίου και την αντίληψη της ανθρώπινης όρασης!!!!!![]()
- το οπτικό αυτό υλικό βεβαίως δεν μπορεί καν να αναπαραχθεί σε home theater ακόμη, παρά μόνο σε λίγες υπερσύγχρονες αίθουσες κινηματογράφου στην Αμερική, αν και λέγεται ότι σε 3 χρόνια η Philips θα έχει έτοιμη την πρώτη οικιακή συσκευή).
E OXI ρε Κίλον. Αντί να του πείς ΜΠΡΑΒΟ που παιδεύεται σαν τον ΜΑΛ*&^ΚΑ με τέτοια μηχανήματα - ψυχοβγάλτες που ξεκουρδίζονται ακόμη κι αν τα ΣΤΡΑΒΟΚΟΙΤΑΞΕΙΣ επειδή του αρέσει να κρατάει την αύρα, το vibe, το feeling, και επειδή δεν καταφεύγει σε ετοιματζίδικες λύσεις, αντί να τον ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ που (ξανα)πετά το automation στα σκουπίδια, αντί να τον ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΙΣ που πιστεύει τα παρακάτω και εν έτει 2008 ηχογραφεί & κάνει live performance έτσι...kilon είπε:Ποιός είναι λοιπόν αυτός που παίζει τον μουσικό εξοπλισμό στα δάχτυλα του? Κάνεις , υπάρχουν μόνο άνθρωποι που κάνουν βαρύγδωπες δηώσεις και κομπάζουν για τις ικανότητες τους μέχρι κάποια μέρα να την πατήσουν κάπως έτσι
http://www.youtube.com/watch?v=aFdzjmnWb0s
... εσύ δηλώνεις με περισσή αφέλεια ξανθιάς που θυμίζει ένα άλλο μέλος του φόρουμ ότι ΚΟΜΠΑΖΕΙ και ότι την "πατά" σαν να είναι πρωτάρης!!!The original was also recorded without the aid of a sync track or timecode, and pre-dated MIDI sequencing, so Jean Michel elected not to use these tools for the remake either. “I played and triggered all the sequences by hand,” he continues. “With sequencers you are working with patterns and blocks, so it was very interesting revisiting songs and realising that the process of not working with patterns is a totally different journey — a totally different trip, really. I remembered that when I started to do electronic music I was obsessed — I more or less forgot that obsession along the way — about not having anything being repeated in exactly the same way. For me it was exactly the opposite attitude to that of Kraftwerk, Tangerine Dream and all those electronic bands who were doing something more robotic. I considered electronic music in a much more sensual, organic way, where nothing should be repeated.
“So, on Oxygene nothing is repeated the same way. Each sound, even if appears to be the same, has a slightly different attack and release, and, as the sequences are being made by hand, by definition they are not exactly the same.
Aν θες να πεις κατι kilon, πες το ευθεως και οχι με σοφιστικε μισολογα. Αν υπονοεις οτι πιστευω σε μυθους, θελω να σε πληροφορησω οτι 23 χρονια μετα την πρωτη μερα που πατησα το ποδι μου στο ωδειο (εκτος κι αν θες να μετρησεις και τα χρονια που τραγουδουσα στο... μπανιο), εχω προχωρησει πολυ στο να καταλαβαινω τι ειναι μυθος και τι οχι.kilon είπε:Eίναι απίστευτο πόσο εύκολα η γνώση καταρίπτει μύθους.
κατσε να φορεσω τα γαντια μου και θα σου δειξω εγώ...bloody_sunday είπε:Aν θες να πεις κατι kilon, πες το ευθεως και οχι με σοφιστικε μισολογα. Αν υπονοεις οτι πιστευω σε μυθους, θελω να σε πληροφορησω οτι 23 χρονια μετα την πρωτη μερα που πατησα το ποδι μου στο ωδειο (εκτος κι αν θες να μετρησεις και τα χρονια που τραγουδουσα στο... μπανιο), εχω προχωρησει πολυ στο να καταλαβαινω τι ειναι μυθος και τι οχι.Eίναι απίστευτο πόσο εύκολα η γνώση καταρίπτει μύθους.
με έστειλε ψιλοαδιάβαστο, καθώς πολλές φορές έχω οδηγηθεί κι εγώ σε αυτό το συμπέρασμα. Τελικά όμως καταλήγω ότι μάλλον εμείς οι ακροατές φταίμε, καθώς εμείς τα ανεχόμαστε (μάλιστα πολλοί θεοποιούν τέτοιες ντίβες, μόνο και μόνο επειδή συμπεριφέρονται έτσι). Τες πα άκυρο!Εμένα με έχει κουράσει πια η επαγγελματική μουσική γιατί βλέπω μόνο image και όχι μουσική πια . Η όμορφη μουσική θέλει σκληρή δουλεία και ταπεινοφροσύνη και oχι τυμπανοκρουσίες και τηλεπανυγήρια.
Συνεχίζεις να κάνεις λάθος αν δεις στο charly καλά, έχει ένα jd-800 2 w30 που έχεις αναφέρει και εσύ καθώς και το tr-808 και tr-909 υπάρχουν και άλλα 4 synth που δεν μπορώ να τα διακρίνω δυστυχώς.Τλσπ δεν θα χαλάσουμε και τη καρδιά μας για μια συζήτησηbloody_sunday είπε:Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες ruffneck για τους ήχους που μπορεί να προτιμάει κάποιος από Ρολαντ, άλλους από Αccess κλπ. Εγώ δεν είπα να έχει κάποιος μόνο ένα συνθ και να αυτομαστιγώνεται προσπαθώντας να βγάλει τα πάντα από αυτό, απλά να αποφεύγει τις υπερβολές.
Τώρα για τους Prodigy, πιστεύω ότι μέχρι σήμερα πρέπει να έχει γίνει αντιληπτό στο φόρουμ ότι προσέχω, επαληθεύω και ελέγχω τα γραπτά μου... Στα βιντεο που είπες δεν είδα απολύτως τίποτα από το πλήθος του εξοπλισμού. Πράγματι πάτωσαν, περισσότερο λόγω των κομματιών όπως λέει ο Μπουκάου, πάντως ένα ακόμη ψαξιματάκι δείχνει και πάλι την ορθότητα αυτών των λίγων που έγραψα (δεν μιλάω προφανώς για αυτό... http://www.geocities.com/jaksa_prodigy/equipment.htm γιατί αυτό πιάνει ανεξαιρέτως όλες τις εποχές των Prodigy). Και ούτε καν αυτά εχρησιμοποιούντο σαν συνθς, πχ. το W30 λειτουργούσε σαν μύδι κίμπορντ με το Cubase.
Kilon το ποστ σου είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από την μια πρόταση και μόνο που είχες γράψει (δεν κάνω πλάκα)...
Eίμαι καλό παιδί κατα βάθος , εκεί που χάνεται το φώς, τρίτη πόρτα δεξία.bloody_sunday είπε:Kilon το ποστ σου είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από την μια πρόταση και μόνο που είχες γράψει (δεν κάνω πλάκα)...