- Πόντοι
- 36
Α... και κάτι ακόμα,
Ποιο softsynth είναι το καταλληλότερο απο όλα για physical modeling σύνθεση άραγε?
Ποιο softsynth είναι το καταλληλότερο απο όλα για physical modeling σύνθεση άραγε?
Ποιες ειναι οι κυριότερες χρήσεις που προτιμάς το κάθενα? Αναφέρσου σε βασικά σημεία. Μια δύο για το καθένα' date=' όχι παραπάνω.[/quote']
Βασικά με hardware δουλεύω κυρίως και όλοι οι ήχοι που χρησιμοποιώ είναι από hardware καθώς επίσης και οι ήχοι που φτιάχνω είναι σε hardware.Software χρησιμοποιώ όταν είμαι εκτός σπιτιού (γιατί το hardware δεν μετακινείται εύκολα) και συνήθως το chameleon,ένα από τα ωραιότερα soft synths που έχω ακούσει!!!
Γενικά μου αρέσει να ψάχνομαι και στα soft synths τύπου absynth αλλά δεν αλλάζω με τίποτα το hardware.
Α... και κάτι ακόμα' date='
Ποιο softsynth είναι το καταλληλότερο απο όλα για physical modeling σύνθεση άραγε?[/quote']
Ώωωωπα!!!Δεν υπάρχει καταλληλότερο!Είναι θέμα γούστου φυσικά.Εμένα μου αρέσει το korg legacy πολύ!
Α... και κάτι ακόμα' date='
Ποιο softsynth είναι το καταλληλότερο απο όλα για physical modeling σύνθεση άραγε?[/quote']
Και το Tassman!
και η δική μου απάντηση αφορά τη φύση και το περιεχόμενο του σχολίου, δε θεώρησα ότι απευθύνεται σε εμένα ντε και καλά. δεν έχω (μεγάλες τουλάχιστον 8O) ανασφάλειες για το αν ξέρω πως ακούγεται ένα πιάνο.@starscream
Το σχόλιό μου δεν ξέρω αν αναφέρεται σε εσένα διότι δεν κατάλαβα ποια ακριβώς είναι η γνώμη σου.
Σωστος!!!Τα οποια εκτος των new classical 1 και 2, τα περισσοτερα τα ''φοραει'' το Pc1X,Pc2 κ.τ.λ.(μαλλον για Hard vs soft pame) :lol:Η άποψη ότι η Kurzweil έχει καλά πιάνα είναι απαξιωμένη. Τα σύγχρονα καλά σαμπλαρισμένα πιάνα όπως το ivory την έχουν αφήσει πολύ πίσω' date=' αλλά επειδή υποψιάζομαι ότι η συζήτηση θα πάει στο software vs hardware, λέω να μην τη κάνουμε μεσημεριάτικα.[/quote']
Mπορεί η Ivory να την έχει ξεπεράσει όσον αφορά τα virtual pianos αλλά έχοντας την stereo dynamic piano rom σε διαβεβαιώνω ότι δεν συγκρίνονται!Μακράν μπροστά η Kurzweil.
Ε βασικά επίτρεψέ μου να διαφωνήσω' date=' καθώς πρόκειται για [u']modelling[/u] φάση. Οπότε και τα εικονικά, αν είναι καλογραμμένα, τρέχουν σε δυνατό και αξιόπιστο υπολογιστή και φυσικά τα ηχεία είναι πολύ καλά, τότε δεν πιστεύω να έχουν διαφορά από τα hard. Πχ αυτό το pianoteq που είπα και πριν, είναι πάρα πολύ καλό.Eγώ πάλι ρε παιδιά θεωρώ πολύ ανώτερα τα hard σε physical modeling (όχι μόνο για πιάνο) Βασικά δε με ενδιαφέρει τόσο να πετύχω το τέλειο πιάνο.
Ειδικά για πνευστά πρέπει να πας σε physical modelling. Πως θα προσωμοιώσεις αλλιώς τις διαφορές στο χρώμα και στο ύφος που δίνουν το στόμα τα χείλια η αναπνοή. Όλες οι physical modelling διατάξεις περιέχουν κυκλώματα τα οποία επιτρέπουν έλεγχο όλων αυτών των παραμέτρων με χρήση συναρτήσεων ακριβώς όμοιων με τις πραγματικές που επηρεάζουν τον ήχο που αναπαράγει ένας μουσικός που παίζει το πνευστό. Ο μηχανισμός, αλγόριθμος, συνάρτηση, εξίσωση (όπως θέλετε πείτε το) έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί ακριβώς 100% σε μια physical modelling μηχανή. (Ευγνωμονούμε τη Yamaha και το πανεπιστήμιο του Stanford γι αυτό).ΠΡΟΣΟΧΗ το 100% που έγραψα αναφέρεται στο μηχανισμό και όχι το αποτέλεσμα.arturia brassείναι πολυ κλάιν όμως γιατι τα πνευστά δεν προσομοιόνονται απο κανενα hard-soft λόγω της ιδιαίτερης λειτουργίας τους(χείλια-στόμα γενικά).
Προτίμισε sampled rom για πνευστά