Σύνδεση Super Reverb Με Orange Micro Terror

SocialNetUsr

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Γεια χαρά !!! 

Μετά απο αρκετά χρόνια άρχισα πάλι να ασχολούμαι με το άθλημα του κιθαρωδού!!! 

Σπίτι έχω ένα Super Reverb (αν θυμάμαι είναι μοντέλο '69) με αποτέλεσμα όταν βάζω την ένταση στο 1.5 να γίνεται ένας χαμούλης με αποτέλεσμα να ενοχλώ!!! Όταν την βάζω στο 1 τότε ο ήχος είναι χάλι μαύρο!! 

Είχα αγοράσει έναν fender mustang I παλιά ώστε να αποφύγω τέτοιες καταστάσεις αλλά όταν έβαζα τα πετάλια μου ο ήχος είναι πολύ κακός!!!

Οπότε έρχομαι στο σήμερα και σκέφτηκα να αγοράσω μια κεφαλή και να χρησιμοποιήσω τα ηχεία του Super Reverb.

Και ερωτώ..... αν αγοράσω τον Orange Micro Terror (ή κάτι παρόμοιο) θα μπορέσω να τον συνδέσω με τα ηχεία και να έχω νορμάλ ήχο με τα πετάλια (ένταση και ποιότητα)???

Φχαρστώ!

Θελεις καθαρο καναλι για τα πεταλια ή βρωμικο?

Μην παρεις orange. Παρε vox mv50clean. Μικροτερο μεγεθος, διπλη δυναμη, εξαιρετικη ποιοτητα και στις πολυ χαμηλες εντασεις. Το συνδες ευκολα με το ηχειο του ενισχυτη σου. 5 λεπτα δουλεια για εναν που ξερει να σου κανει τη μετατροπη αυτη.

Εάν δεν κάνω λάθος τα 4 10αρια του super θα χρειαστούν 2 Ohm από το μετασχηματιστή του ενισχυτή σου.

αν αγοράσω τον Orange Micro Terror (ή κάτι παρόμοιο) θα μπορέσω να τον συνδέσω με τα ηχεία και να έχω νορμάλ ήχο με τα πετάλια (ένταση και ποιότητα)???

Οχι

Τα 4 ηχεια του super reverb λειτουργουν παραλληλα στα 2ohm, τα οποια δεν υποστηριζει ο vox.

Οπως καταλαβαινεις δυσκολα τα πραγματα, εκτος και εαν καταφερεις να συνδεσεις τον ενισχυτη σε λιγοτερα ηχεια, για να πετυχεις σωστο ohmage.

Δεν ξερω εαν αξιζει. Παρε και μια καμπινα μεταχειρο και καθαρισες...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα 4 ηχεια του super reverb λειτουργουν παραλληλα στα 2ohm, τα οποια δεν υποστηριζει ο vox.

Οπως καταλαβαινεις δυσκολα τα πραγματα, εκτος και εαν καταφερεις να συνδεσεις τον ενισχυτη σε λιγοτερα ηχεια, για να πετυχεις σωστο ohmage.

Δεν ξερω εαν αξιζει. Παρε και μια καμπινα μεταχειρο και καθαρισες...

ωραίους υπολογισμούς έκανα!!! ?‍♂️

Μάλλον θα πάρω όλο το πακετάκι head + καμπίνα,

θυμάμαι παλιά ότι υπήρχε ένα interface που έβαζες στον ενισχυτή σου, σέταρες την ένταση στο full και αυτό λειτουργούσε  σαν μαστερ volume χωρις να επηρεάζει την ποιότητα του ήχου. Το θυμάται κανείς ?? 

Η καμπινα ειναι 8ιντση. Προτιμησε μεγαλυτερη, εκτος και εαν θα παιζεις σε πολυ χαμηλες εντασεις μονιμως και δεν σε νοιαζει τοσο η ποιοτητα του ηχου.

Εάν το πρόβλημά σου είναι η ένταση από το 1.5 στο 1, πάρε ένα attenuator να είσαι ήσυχος.

Εάν είναι από το 7 στο 1 πάρε ένα πολύ ακριβό attenuator και πάλι δε θα είσαι 100% το ίδιο

γιατί παίζουν πολλά πράγματα ρόλο.

Καλησπέρα, για συνθήκες διαμερίσματος ο micro terror είναι επίσης δυνατός.οταν παίζω σπίτι το βάζω στο 1.επισης έχει πολύ συγκεκριμένη χροιά.

@gkourmoul1 για 10ιντση έλεγα

@zappa αυτό έψαχνα το attenuator. Βλέπω οι τιμές είναι "δυνατές" και όντως αυτό που λες ότι το αποτέλεσμα δεν είναι 100% εγγυημένο

@giorgosGIBSON  αυτό χρειαζόμουν, κάποιος που έχει terror ώστε να έχω feedback!!

Θα αναζητήσω κάτι σαν το Vox που είπατε μαζί με καμπίνα (10). Γενικά όσο πιο transparent τόσο καλύτερο, οπότε αν έχετε δοκιμάσει και τίποτα άλλο και σας άρεσε πείτε μου!! Θα απολαύσουν οι γείτονες το παίξιμο μου!!!

παίδες φχαρστώ!!!

Με dark terror ξεκινησα, οποτε εχω αρκετη εμπειρια και απο terror. Επειδη θελεις εντελως καθαρη πλατφορμα, ο vox ειναι ετη φωτος μπροστα. Και ειναι και ιδανικος για χαμηλη ενταση, καθως εχει builtin attenuator χωρις απωλεια ποιοτητας.

Με απλά λόγια:

Μicro terror:

Δεν κανει για πεταλια εκτός και αν προσαρμόσεις τα ρυθμιστικά των πεταλιών σου.

Vox

Δεν ματσάρει με τα Ohm, οπότε απορρίπτεται

Αttenuator

Η καλύτερη λύση, ισως και η οικονομικότερη

Δοκιμασμένη εναλλακτική:

Vht 6 watt Ultra είτε combo είτε head.

Σημαντικό tip:

12" μεγάφωνο σε κάθε περίπτωση

Εάν δεν παιζεις metal μπορείς και να παίξεις και με drummer σε νορμάλ εντασεις αξιοπρεπώς. Για  rock, ψυχεδέλειες ναι μια χαρά.

Μια χαρα παιρνει τα πεταλια ο terror. Αξιοπρεπεστατα. Απλα δεν εχει headroom για να παιξει καθαρα με drummer, και δεν εχει και κρυσταλλο ηχο, που εχει ο vox. Εχει cleanish καθαρα.

Καλος ο terror, απλα ο vox ειναι καλυτερη πλατφορμα για πεταλια. Επισης, ουτε ο terror ματσαρει τα ohm.

Ο vht εχει σιγουρα ποιοτικοτερο ηχο, σε σχεση τους παραπανω. Και δεν χρειαζεται ultra. O special αρκει. 

Το ιδιο ισχυει και για αλλους μικρους λαμπατους (bugera, laney, vox κλπ).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα