Συνδεση πληκτρων με midi (βοηθεια)

MaNoS-4-

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλημερα στο forum.

Η ερωτηση ειναι η εξης! Πως μπορω να συνδεσω το roland fp30 που εχει μονο pc to host με το korg kronos? (Θελω να ελεγχω το kronos απο το roland)

Διαθετω usb σε midi  το οποιο δε φαινεται να χρησιμευει με τις παρουσες επιλογες συνδεσης!

Περιμενω τα φωτα σας!Ευχαριστω!

Από USB σε USB δοκίμασες; Θα θέλεις βέβαια και το κατάλληλο καλώδιο.

Στο στυλ αυτό πχ

Eυχαριστω για την απαντηση φιλε. Ναι κατι τετοιο εννοω αλλα δεν ξερω τι να ψαξω. Υπαρχει ανταπτορας αρσενικος απο usb A σε θυληκο usb Β και μετα εκει να συνδεσω το midi hub αλλα θα κανει δουλεια?

Δε θα βάλεις το midi hub, θα συνδέσεις απευθείας τα μηχανήματα μέσω USB, αν δεν χρειάζεται οπωσδήποτε drivers το roland υπάρχουν πιθανότητες, ένα atom με linux είναι το kronos στο κάτω κάτω  ;D

Ναι καταλαβαινω τι εννοεις. Περιορισα την ερωτηση σε αυτα τα μοντελα γιατι αυτο με ενδιαφερει προς το παρον. Αλλα απο κει και περα τα πιο πολλα νεα οργανα περιοριζονται στο usb και σε χρηση pc to host. Πως μπορεις ετσι να χρησιμοποιεις παραδοσιακες midi εφαρμογες και να τα εχεις ως controllers αλλων πηγων ηχου που εχουν μονο midi?

Δε νομίζω ότι τα νέα όργανα δεν έχουν MIDI γενικά. Αυτά που κατά κανόνα δεν έχουν είναι τα όργανα που απευθύνονται σε χρήστες που δεν τους είναι απαραίτητο, όπως φτηνά controllers για PC, ερασιτεχνικά arrangers και η περίπτωσή σου, προσιτά ηλεκτρικά πιάνο.

Αντίθετα, όργανα που είναι σχεδιασμένα για live ή studio χρήση, όπως το Kronos καλή ώρα έχουν απ' όλα  ;D ;D ;D

Nαι σε γενικες γραμμες ετσι ειναι οπως τα λες. Απο κει και περα καπου θα υπαρχει και η απαντηση στο θεμα μου ομως. Το πιο λογικο ειναι αυτο που ειπες με συνδεση απευθειας pc to host μεταξυ των 2 οργανων οποτε θα κινηθω σε αγορα καλωδιου με 2 τετραγωνα usb η σε ανταπτορα.

Καλημερα κυριε Μανωλη. Φυσικα και το εχω αλλιως δε θα προκαλουσα "ταραχη" στο forum  O0 

MaNoS-4- είπε:
https://www.monoprice.com/product?p_id=364

Αυτο θα μου κανει τη δουλεια?
Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις adaptor.
Να χρησιμοποιήσεις ένα απλό - κοινό καλώδιο USB A σε USB B.

10766734_800.jpg

Ο τρόπος που θέλεις να δουλέψεις θέλει τέτοιο καλώδιο. Εξαρτάται βέβαια από το KRONOS αν θα το δει (το FP-30) και στη συνέχεια αν λειτουργήσει σωστά.

Ελπίζω πως ναι χωρίς να είμαι βέβαιος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και τα 2 οργανα το usb Α το εχουν για storage αν δεν κανω λαθος. Οποτε χωρις να το χω δοκιμασει λιγο χλωμο το βλεπω.

MaNoS-4- είπε:
Και τα 2 οργανα το usb Α το εχουν για storage αν δεν κανω λαθος. Οποτε χωρις να το χω δοκιμασει λιγο χλωμο το βλεπω.
Θα δουλέψει κανονικότατα χρησιμοποιώντας το καλώδιο που σου είπε ο Μr X , την .... τετράγωνη άκρη θα την βάλεις στο roland και την............ πλακέ σε μια από τις δυο usb2.0 που διαθέτει το kronos, τις Α δηλαδή

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. 

Kαταρχας σας ευχαριστω.

Προς ενημερωση και κλεισιμο του θεματος δουλεψε το συστημα με την απλη και προφανη λυση που προτεινατε. Το τετραγωνο στο roland και το πλακε στο kronos. Ευτυχως δεν αγορα κανα καλωδιο τσαμπα πριν δοκιμασω.

Απο κει και περα ερωτηση προς τον κ Χναρακη. Αν και αναλυτικο το Manual του roland δεν μπορω να βρω πως (και ΑΝ) αλλαζει midi καναλι το οργανο η απλα περιοριζεται στους ωραιους ηχους που εχει και μεχρι εκει.

Και παλι ευχαριστω.

Ωραια ευχαριστω πολυ.Τωρα μου μπαινουν ιδεες να αγορασω και 2ρο roland για τα Live  O0

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back